Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
iPOD nano
STRANA 1 OD 1
Equinoxe iPOD nano 21.09.2007. 07:12 T5701

status: user
broj poruka: 12057

Zamolio bi nekoga ko ima ovaj player ako ga ne mrzi da mi napiše dobre i loše osobine po njegovom mišljenju....i naročito me zanima da li je neko menjao bateriju, i da li to predstavlja problem ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud tesko pitanje 21.09.2007. 18:01 #28168

broj poruka: 3742
S` obzirom na ponudu plejera(kvalitet) u nas mogli bi da kazemo da Ipod nano a i ostali Ipod-i nemaju mane. Po meni najveca mana mu je cena kod nas, koja se razlikuje i do neverovatnih 100% u odnosu na EU I Severnoamericki kontinent.
Ne znam da li si imao neki i koji plejer pre toga.
Ja sam se igrao sa jednim nano-om i naravno, kad sam cuo zvuk u**o sam se. Tako cist i bolesno jak zvuk nisam cuo ni na kakvom mp3/mp4 plejeru ili mp3 diskmenu. Na max vol mozes samo da ogluvis mada verujem da ti to nije cilj. Jos kad dodamo onaj bolesni touch-wheel, igrice i jos poneki dodatak dobijemo stvarno super gadget. I tu bi mom ushicenju Ipod-om bio kraj jer... I sam sam zeleo da kupim jedan od njih skupio neku lovu i krenuo da ceprkam po netu o specifikacijama. I tu ti ja nadjem prvi podatak koji je stvorio rezervisanost ka Ipod-u. Proizvodjac tvrdi da je radni vek Ipoda sa hard diskom 1,5 godina(znam jedan koji je crkao bukvalno dan posle isteka garancije). Da ne poverujes. Nesto za sta ces da puknes 200EUR(kod nas) i vise treba da radi samo 18meseci. Daljim istrazivanjem nadjem meni najinteresantniji podatak da `zvucne cipove` za Ipod radi niko drugi do Creative, zatim Ipod podrzava samo mp3/mp4 i jos jedan (njegov valjda format ne mogu sada da se setim). Ima takodje i zastitu za nelegalno prebacivanje pesama sa Ipoda na drugi Ipod(neki kod ima ime i oznaku, koji ide uz pesmu i ne dozvoljava kopiranje pesme, davno sam gledao, razumi ovakva objasnjenja). Baterija je ok drzace do 24 sati po specifikaciji za mp3 reprodukciju. Apple daju takvu garanciju, s tim sto je moje iskustvo pokazalo da je u normalnim uslovima koriscenja(setnja po gradu voznja prevozom nosen ispod mishke) vek baterije nekoliko sati kraci Ja koristim ZEN Vision M30GB(po specifikaciji 16 realno 12h). Baterije su iste u svim modelima(mislim na ove vece Ipod-e). Ovo je podatak za nov model Ipod nano-a.
Evo link pa baci pogled.

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&node=home/ipod/ipod_nano

Bateriju nisam menjao ali sam naso servis ovlasceni(ne od aplle-a vec od nasih derikoza) koji menja baterije.Od gore navedenih distributera sam i dobio broj ali sam ga bacio posto nisam uz`o Ipod.U svakom slucaju ako uzimas Ipod raspitaj se kod njih i ti za svaki slucaj. Uz njega dobijas za nase uslove do jaja sluske.Oba proizvodjaca(mislim i na Creative) NE isporucuju adapter za struju(kupuje se dodatno), vec punis preko USB kabla koji dobijas u pakovanju. Moj mp4 se puni i kad je komp ugasen za Ipod ne znam.
Monitor na nano starijem modelu ima 65000 boja i slabiju rezoluciju nego noviji nano(pogledaj model sa rez 320x240), i oblik mu je drugaciji.Ne znam koji si planirao da kupis.
To je sto se tice Ipoda.
Ja sam se posle mesec i po dana potrage odlucio za Creative iz sledecih razloga. Cip je njihov. Ekran stvarno bolesno izgleda(i na Ipodu istog ranga je isti).
Jacina zvuka po specifikaciji 97Db(a verujem da jeste). U mesto Touch wheel-a ima touch-pad, dakle ne radis polukruzno prstom vec ga pomeras gore-dole ili napred-nazad kako ti drago.Podrzava Dvix, Xvid, Mpeg 1 i 2, Mpeg 4 SP, WMV9, motion Jpeg kao i obicni naravno. Ima radio Ipod nema(32 stanice u memoriji). Jeftiniji je od Ipoda iste klase(a dobijas po meni bolji uredaj). Zvuk je `neprijatno cist` dok se ne naviknes. Stvarno super izgleda. Ja imam doduse 30GB ali je zato i duplo veci od nano-a i duplo deblji od Ipoda iste klase.

http://www.creative.com/products/mp3/awards/

Ewo linka pa se zezaj.Imaju i oni odgovor na Ipod-ov nano.
Pa ako mozes da odolis maniji zvanoj Ipod i izazivanju zavisti kod drugih ljudi kada vide da imas isti i ako ti ne smeta cinjenica da nosis `djubre` zvano Creative:) uzmi ovo drugo.
Neces se zajebati 100%.
Jos ako imas bogatu tetku u inostranstvu ustedeces barem 70EUR na isto modelu ma koji da uzmes.
Ja sam moj Creative platio 15000din.Za 14000 sam na kraju Knez Mihailove video da prodaju nano 4GB. Ipod 30GB(ekvivalent mom) u Mamutu 29900.Svaki komentar suvisan.

Napisah svoj prvi esej

a sta ti ja znam...

nidzic ako si voljan da potrosis kesh nema dileme 21.09.2007. 19:22 #28177

broj poruka: 215

Imam iPod nano II 2gb vec neka 3-4 meseca i prezadovoljan sam. Nano nove generacije je ispravio sve nedostatke koji su karakterisali Nano I kao sto su lako grebanje ekrana i maske(sada je maska od aluminijuma pa nema ni otisaka prstiju a ekran se ne grebe ni sam ne znam zasto i ako nemam futrolu i stalno ga vucaram po dzepovima i dalje je kao nov). Trajanje baterije nisam merio ali sa oko 2 sata dnevnog slusanja zaboravim kad sam ga poslednji put punio tako da cifra od 24 h zvuci savim realno. Zvuk moras sam cuti ne moze ti ga niko docarati. Pre njega sam imao Creative muvo sa kojim sam bio zadovoljan ali cim su mi pretekle pare odjurio sam i kupio iPod i shvatio da je muvo bio najobicniji kung fu naspram ovoga. O odnosu cena kvalitet nema svrhe diskutovati jer je iPod apsolutno neisplativ kad stavis sve cifre na papir ali ja se nisam pokajao i ne znam ni jednog vlasnika iPoda koji bi ikad vise pozeleo nesro drugo. Trudio sam se da ti odgovorim objektivno ali ne znam koliko sam uspeo NANO II je do J.J......

Equinoxe Hvala vam.... 21.09.2007. 20:31 #28180

.....na baš onakvim odgovorima kakve sam hteo.

pajsgudgud aj jos ovo 21.09.2007. 22:09 #28187

napisi sta si uzeo na kraju.Zivo me zanima.Pretpostavljam Ipod.
a sta ti ja znam...

Equinoxe Re: pajsgudgud 21.09.2007. 23:17 #28194

To se planira za jedno mesec dana, da se prikupi kinta. Za sada prikuljam infos, ali odgovoriću sigurno u ovom postu šta sam uzeo.

Jedna stvar može samo da mi stane na put, a to je novi iPOD nano. Skratili su ga na pola, ista cena, više mogućnosti, veći kapacitet, pušta video,........ali je ružan du kostiju, liči na pljosku sa radžom. Ako kod nas još popularni nano ode u penziju za mesec dana biću .

DaSickSyst PAZI SE PIRATA!!!! 22.09.2007. 02:23 #28214

broj poruka: 2909
Skoro je isla tema o `iPod-u nano` koji sam dobio na poklon.
http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5547&forid=30&katid=7

DaSickSystem

pajsgudgud pljoska 22.09.2007. 10:41 #28230

ali je ružan du kostiju, liči na pljosku sa radžom

xa xa vala bas. Samo mu fali gore poklopac
Sto se tice laznjaka mislim da nemaju touch-wheel, a to nije bas da se ne primeti.
Sumnjam da ce kod nas Stari model otici u penziju u narednih 6. a kamoli mesec dana.Ipak smo mi u Srbiji kod nas sve stize sa zakasnjenjem od barem dva tri meseca.
a sta ti ja znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs