Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Pravim kompilaciju muzike za auto
STRANA 1 OD 1
perrakojot Pravim kompilaciju muzike za auto 17.02.2014. 18:51 T56768

status: user
broj poruka: 1029

koja ce se sastojati od najbrutalnijih death metal pesama ikada(po mom ukusu naravno),i posto su mi snimci razlicite jacine jer su i pesme radjene sa i po 20 godina razlike,drugacijom tehnologijom snimane i sl,pitanje je da li postoji NAJJEDNOSTAVNIJI PROGRAM koji mi moze sve pesme pojacati na istu glasnocu zvuka,pa da ih tako snimim na cd??? da ne moram da jednu smanjujem,pa posle druga da grune da mi razvali zvucnike.... znaci prioritet vase preporuke programa je STO JEDNOSTAVNIJE DA URADI IZJEDNACAVANJE JACINE ZVUKA PESAMA.....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Pa, Nero ti radi to, kad praviš Audio CD kompilaciju 17.02.2014. 18:59 #542466

broj poruka: 1886
Imaš opciju `Normalize all tracks`, to će ih pojačati na maximalnu jačinu - bez clippinga.
E, sad... Neke pesme su drugačije producirane, sa više aplikovanih limitera/kompresora, pa će subjektivno zvučati glasnije jer su `peakovi` (pogotovo vrištanja pevača, gitarski soloi na visokim oktavama i slično) `ispeglani` i sabijeni kompresorima/limiterima.

To ne možeš da promeniš, to je prosto stvar produkcije.
Taj trik, sa maximalnim korišćenjem kompresora, koriste producenti reklama na TV-u, da bi reklame zvučale što glasnije, bez obzira koliko ti je pojačan TV.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

perrakojot da 17.02.2014. 19:01 #542467

sa tim sam se pomirio,da ce poneko skicanje gitara i urlanje pevaca ponekad nadjacati ostali zvuk....nisam znao za nero,ali ja ga ne koristim,jel ima to normalizovanje zvuka ashampoo burning studio????

PhatPhuck Ne znam 17.02.2014. 19:10 #542469

Ne koristim ništa što ima tako glupo ime, `Ashampoo` :)
`a shampoo` na engleskom znači `šampon za kosu`, ne znam kome je palo na pamet da softverskoj kompaniji da takvo ime :)

Ne sporim da možda imaju dobre programe sada, ali ja sam jednom imao žestoke probleme sa nekim njihovim movie makerom, tako da... Od tada samo šamponi protiv peruti :)

Šalu na stranu, verovatno (95%) da ima takvu opciju.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Neba Druže 17.02.2014. 20:03 #542479

broj poruka: 1197
Adobe Audition ima tu opciju Batch volume match, ne normalizuje peak nego analizira glasnoću same pesme. Evo slike:

https://app.box.com/s/fk5n2nyl8lnqen8wha49

Podesi kako sam i ja na ovoj slici, preporuka.
perrakojot tooo 17.02.2014. 20:08 #542481

tako nesto trazim,da mi program analizira glasnocu svake pesme i da ih sve jednako podesim na odredjeni nivo decibela,ili brojku glasnoce......`falaaa....

Neba Re: tooo 17.02.2014. 20:12 #542482

Nešto sam zaboravio. Moraš otkačiti export opciju da bi ti sačuvalo pesme i podesiti folder exporta. To je u istom ovom delu prozora gde i ostale stvari koje su ti bitne. -18 LUFS je moja preporuka za glasnoću, ali možeš terati i do -12 pa i -9 ako hoćeš baš glasno, stvar ukusa. Uključi limiter obavezno.

:: tako nesto trazim,da mi program analizira glasnocu svake pesme i da ih sve jednako podesim na odredjeni nivo decibela,ili brojku glasnoce......`falaaa...
::
PhatPhuck @Neba 17.02.2014. 20:17 #542483

Jel` to što si mu predložio RMS normalize?

Jelć to neka vrsta aplikovanja kompresora nad celom pesmom, pa onda podizanje gain-a?
Neba Re: @Neba 17.02.2014. 20:22 #542486

Može se reći da je rms normalize, samo se drugačije zove. Nema kompresije ako ne udariš u limiter. Zato su vrednosti lufs (ustvari db) koje podesiš bitne, najbolje između -24 i -12 (zavisi i od žanra muzike).

:: Jel` to što si mu predložio RMS normalize
:: Jelć to neka vrsta aplikovanja kompresora nad celom pesmom, pa onda podizanje gain-a
perrakojot radice posao 17.02.2014. 20:32 #542490

ne moram ni jako glasno da podesim u programu,u kolima imam 400w,to prevrce stomak kad se pojaca do pola :)))))))

Kelt ... 18.02.2014. 00:25 #542530

broj poruka: 394
MP3Gain....besplatan program.Turis pesme u isti folder,program ocita `jacinu`,ti podesis vrednost za sve pesme i program ih izjednaci.Koristio za audio CD i MP3,radi posao za sve pare(za dz).Naravno,ako su ti pesme u mp3 formatu:).

perrakojot kelt 18.02.2014. 08:54 #542555

primljeno k`znanju,posto imam vremena,probacu i taj tvoj program,pa koji mi se ucini bolji ,njega cu koristiti ubuduce..... Tnx....

perrakojot evo 18.02.2014. 09:31 #542559

probao sam mp3gain.izjednacio je pesme ,svaka mu cast,ali ima pojacanje sa default 89 decibela na 105decibela i to mu je max,razlika 89-105 se jedva oseti,tako da kao manu bih mu naveo sto moze da podigne jacinu tona samo do 105db,ali jednakost tona za svaku pohvalu,5 albuma mi je odradio za manje od minut,brz,pouzdan,lak za koriscenje....prezivecu ``samo`` onih 105 db,i ovako mi to nista ne znaci na 400w u kolima....... znaci preporuka za program.....

count Re: evo 18.02.2014. 12:39 #542601

broj poruka: 1354

:: probao sam mp3gain.izjednacio je pesme ,svaka mu cast,ali ima pojacanje sa default 89 decibela na 105decibela i to mu je max,razlika 89-105 se jedva oseti,tako da kao manu bih mu naveo sto moze da podigne jacinu tona samo do 105db,ali jednakost tona za svaku pohvalu,5 albuma mi je odradio za manje od minut,brz,pouzdan,lak za koriscenje....prezivecu ``samo`` onih 105 db,i ovako mi to nista ne znaci na 400w u kolima....... znaci preporuka za program....
@ bucajebač
Shampoo je engleski za šampon (nemora baš za kosu da bude) a `Ashampoo` je trade name a počeli su sa programom za čišćenje, pranje windowsa pa odatle valjda ime. Ako ti samo ime smeta onda jbg.
Kroz MP3Gain uvek proteram svu mutiku i mogu da se nameste druge vrednosti, radi relativno brzo i dobro,
perrakojot aaauuuuuuu 18.02.2014. 14:13 #542627

sad sam se vratio nakon polucasovne voznje sa muzikom pojacanom do yaya,jbt,na usi cujem 50% slabije nego standardno,tek kad odvrnem preko 70% snage onda osetim da tih 105 decibela i nije mana,zestoko se pojaca zvuk u odnosu na standard.... kuckam po tastaturi a ne cujem kliktanje tastera,ludo burazere,ludo :))))

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs