Gledaj Altec Lansing da nadjes najjaca firma kvalitet vrhunski ali ces ih teze naci ...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Pozdrav svima,potrebni su mi zvucnici u vrednosti do 100e sa sto boljim zvukom koji je moguc.Necu ih koristi sa kompom nego posebn :: Hvala ::
Ja imam altec vec 11 godina i nista osim sumenja (koji ce se srediti ) .. Altec Lansing je odlicna firma za Logitek je tata .. jedini Bose ili JVC Cardon, mozda Kenwood ostalo su igracke...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Ako nadješ Z-Cinema topla preporuka... Altec nešto malo malo pa naidjem na slučaj da su crkli :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Mozda Bose? Ti ocigledno nemas pojma, ali Altec je qrton za te brandove, kao i Logitech. A Logitech je ponegde rame uz rame sa Altec-om, a uglavnom bolji, na njemu su kvalitetniji potenciometri, dizajn, zvuk je manje-vise isti.. glupo je reci da je tata Logitech, a takodje i Altec, jer kad uporedis, kvalitetni su i jedan i drugi.
:: Ja imam altec vec 11 godina i nista osim sumenja (koji ce se srediti ) . :: Altec Lansing je odlicna firma za Logitek je tata .. jedini Bose ili JVC Cardon, mozda Kenwood ostalo su igracke.. :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Ako nadješ Z-Cinema topla preporuka... Altec nešto malo malo pa naidjem na slučaj da su crkli :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Logitech, Altec... sve slično ali Logitech je kvalitetniji, tu nema sumnje. Samo mi je smešno koliko te pucaju marketinški kompleksi pa se ko seljanija hvataš za brendove koje poznaješ i čitaš na netu: Bose, JBG, Harman... nisi ni blizu. __________________ Scourge of PCBerza
Altec ima saradnju sa HP a Logitek sa lokalnom prodavnicom delova za racunare ..... u tome je razlika....
Logitek je kao Samsung svuda ga ima ...nije sporan kvalitet ali nije na nivou Alteca nikako.... Bose ima odlican zvuk ali cenu ubi... Logitek samo u Srbiji ima status kao sto Samsung ima kod mobilnih.... van zemlje bi se zaprepastio... Yamaha... Jazz... JVC.... kvalitet koji plastikaneri od Logiteka ne mogu da spavaju...
:: Logitech, Altec... sve slično ali Logitech je kvalitetniji, tu nema sumnje. Samo mi je smešno koliko te pucaju marketinški kompleksi pa se ko seljanija hvataš za brendove koje poznaješ i čitaš na netu: Bose, JBG, Harman... nisi ni blizu :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Isto tako je smesno reci da je Logi bolji od AL. Ko se malo informisao, makar citao I testove 2.1 i 5.1 sistema i poredio Logi i AL cak I na testovima je isticano da Logi pati od toga da se jednostavno srednji tonovi negde ni ne cuju (zavisno od sistema do sistema). Ono sto je mene odbilo od Logija je to sto taj isti problem imaju i dosta skuplji modeli. To kod AL nikada nije bio problem i u tom segmentu su bili bolji od Logija. Pored ovoga, kada bih birao da li cu kupiti Gorenje (firma koja pravi i prodaje sve i svasta) mini liniju ili Pioneer u istom cenovnom rangu, odgovor je kristalno jasan. Nase trziste i ponuda su bedni pa ni nemamo veliki izbor a u tom bednom izboru Logi je ok jer ono sto je bolje je mnogo skuplje.
bolji je od Logitecha,na kraju krajeva to je firma koja se bavi akustikom pre nego je nastao Logi.Ako se porede vrhunski Logi i Altec,prednost ide Altecu.
Ja nisam reko da je Altec bolji od Bose itd vec da je blizi njima po kvalitetu.... Logitek je za one koji vole moderno a kvalitet jok... Posle ovih mojih Altec samo moze Bose,JVC,Kenwood ili pristupacniji Altec..... DAum nema pojma sa zivotom vazno je da se javi pritom nikad nije ni prismrdeo Altecu....
:: Isto tako je smesno reci da je Logi bolji od AL. Ko se malo informisao, makar citao I testove 2.1 i 5.1 sistema i poredio Logi i AL cak I na testovima je isticano da Logi pati od toga da se jednostavno srednji tonovi negde ni ne cuju (zavisno od sistema do sistema). Ono sto je mene odbilo od Logija je to sto taj isti problem imaju i dosta skuplji modeli. To kod AL nikada nije bio problem i u tom segmentu su bili bolji od Logija :: Pored ovoga, kada bih birao da li cu kupiti Gorenje (firma koja pravi i prodaje sve i svasta) mini liniju ili Pioneer u istom cenovnom rangu, odgovor je kristalno jasan :: Nase trziste i ponuda su bedni pa ni nemamo veliki izbor a u tom bednom izboru Logi je ok jer ono sto je bolje je mnogo skuplje ::
Mislio sam na ovog duduka koji samo k... a nema pojma ....
:: Logitech, Altec... sve slično ali Logitech je kvalitetniji, tu nema sumnje. Samo mi je smešno koliko te pucaju marketinški kompleksi pa se ko seljanija hvataš za brendove koje poznaješ i čitaš na netu: Bose, JBG, Harman... nisi ni blizu :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
:: Bose je jak isto,medjutim nema ga nesto kod nas u prodaji.
Ali Altec vise nije aktuelan, tj. nije vise pod istim krovom. Logija i ja imam preko 7god. i takodje nikad nisam imao problem, Z-5500 preko cinceva, pa zatim preko optike. Z-2300 ima burazer godinama, svi su zadovoljni.. Drugar je Z-5500 odvaljivao, pravio zurke s njim, pojacavao do `boost` rezima dok se nisu ugasili od pregrevanja, ohlade se posle 15min pa opet isto tako, tako celu noc, bio je janpi, bukvalno je hteo da ih produva, aluminijumske membranice na satelitima su bile VRELE (ovo je ponovio vise puta), apsolutno nije uspeo nista da sjebe, zvucnici rade najnormalnije, imaju najbolju mogucu zastitu. Ja to naravno nikad ne bih mogao da radim sa svojim zvucnicima.
E da, taj Bose je dobar naravno, ali preskup, ni on nije kvalitetan i dobar u odnosu na ranije, ranije je bio sinonim..
:: bolji je od Logitecha,na kraju krajeva to je firma koja se bavi akustikom pre nego je nastao Logi.Ako se porede vrhunski Logi i Altec,prednost ide Altecu ::
Re: Re: Ja imam Altec jedno 7 godina,nikad problem
24.01.2014. 10:29
status: user broj poruka: 3730
Svi su bili sinonim druze...Ali pogledaj sta se ugradjuje na HP po kolima sta se stavlja(premium segment) -(nema ti Toyote ) :D) Bose vredi svaki dinar veruj mi ali cena mu je bas za Apple korisnike... nazalost.. Altec je isti samo menja vlasnike ...kao Saab.... Onog dana kad izbace novu liniju i bude 1 proizvod krs odustajem od njih... (tako je prosao kod mene Jazz pa se sad vratio u velikom stilu)
:: Ali Altec vise nije aktuelan, tj. nije vise pod istim krovom. Logija i ja imam preko 7god. i takodje nikad nisam imao problem, Z-5500 preko cinceva, pa zatim preko optike. Z-2300 ima burazer godinama, svi su zadovoljni.. Drugar je Z-5500 odvaljivao, pravio zurke s njim, pojacavao do `boost` rezima dok se nisu ugasili od pregrevanja, ohlade se posle 15min pa opet isto tako, tako celu noc, bio je janpi, bukvalno je hteo da ih produva, aluminijumske membranice na satelitima su bile VRELE (ovo je ponovio vise puta), apsolutno nije uspeo nista da sjebe, zvucnici rade najnormalnije, imaju najbolju mogucu zastitu. Ja to naravno nikad ne bih mogao da radim sa svojim zvucnicima :: :: E da, taj Bose je dobar naravno, ali preskup, ni on nije kvalitetan i dobar u odnosu na ranije, ranije je bio sinonim. :: :: :: :: bolji je od Logitecha,na kraju krajeva to je firma koja se bavi akustikom pre nego je nastao Logi.Ako se porede vrhunski Logi i Altec,prednost ide Altecu :: ::
Re: Re: Re: Ja imam Altec jedno 7 godina,nikad problem
24.01.2014. 10:55
status: user broj poruka: 19009
Da, ali hteo sam da kazem da apsolutno danas nije merodavno gledati nesto sa tradicijom, vec ono sto je DANAS kvalitetno, jer toga naravno ima. Ima nesto jos bolje, Harman:)
:: :: Svi su bili sinonim druze...Ali pogledaj sta se ugradjuje na HP po kolima sta se stavlja(premium segment) -(nema ti Toyote ) :D) :: Bose vredi svaki dinar veruj mi ali cena mu je bas za Apple korisnike... nazalost. :: Altec je isti samo menja vlasnike ...kao Saab.... Onog dana kad izbace novu liniju i bude 1 proizvod krs odustajem od njih... (tako je prosao kod mene Jazz pa se sad vratio u velikom stilu :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Ali Altec vise nije aktuelan, tj. nije vise pod istim krovom. Logija i ja imam preko 7god. i takodje nikad nisam imao problem, Z-5500 preko cinceva, pa zatim preko optike. Z-2300 ima burazer godinama, svi su zadovoljni.. Drugar je Z-5500 odvaljivao, pravio zurke s njim, pojacavao do `boost` rezima dok se nisu ugasili od pregrevanja, ohlade se posle 15min pa opet isto tako, tako celu noc, bio je janpi, bukvalno je hteo da ih produva, aluminijumske membranice na satelitima su bile VRELE (ovo je ponovio vise puta), apsolutno nije uspeo nista da sjebe, zvucnici rade najnormalnije, imaju najbolju mogucu zastitu. Ja to naravno nikad ne bih mogao da radim sa svojim zvucnicima :: :: :: :: E da, taj Bose je dobar naravno, ali preskup, ni on nije kvalitetan i dobar u odnosu na ranije, ranije je bio sinonim. :: :: :: :: :: :: :: bolji je od Logitecha,na kraju krajeva to je firma koja se bavi akustikom pre nego je nastao Logi.Ako se porede vrhunski Logi i Altec,prednost ide Altecu :: :: ::
Pre 10-15 godina je altec bio po meni neprikosnoven u domenu racunarskih zvucnika (atp3 i 5, 4100, 621,641...) mislim da su njihovi poslednji zvucnici koji su bili ok mx5021 a i gt505 su bili zanimljiva ideja, ali su morali dosta da se odmaknu da bi se dobio surround efekat... Imam 4100 vec 9 godina (pre toga atp3) i imam samo reci hvale za njih.
Pravio sam kuci i 2 zurke sa njima. Sad pravim zurku komsiji kad krene da zavija na karaokama. Retko kad ih pojacavam preko nekih 40%. ATP serija je ok ali za moj ukus je slabasna. :-) Naravno svako kupuje shodno svojim potrebama.
odvojena pojacala snage,za po svaki zvucnik,vise mono varijanti,sa pretpojacalom verovatno daju nesto najbolje sto se moze danas kupiti,u stereo varijanti ... Zatim imas razne varijante pojacala snage i pretpojacala,lampaskih,tranzistorskih,itd... Zatim ide stereo integrisano pojacalo- pojacalo i predpojacalo u jednom,ujedno i neka best buy varijanta danas,koja u oglasima od 50-100 evra ima da se uzme dosta kvalitetan uredjaj. Na to gore pomenuto idu pasivni zvucnici,opet,u sustini vazi,koliko para toliko muzike,zvucnici se kupuju na osnovu prostorije,i samo to je ono sto odlucuje,dali se uzima podni,bookshelf,ili neki mini zvucnik... Ako stavis neadekvatan veliki vrhunski zvucnik,u malu prostoriju,lako se moze desiti da neki jeftin a mali zvuci daleko bolje,dakle tu moze debelo da se pogresi u sustini... Izvor zvuka,najbitnija stvar u celom sistemu,u nasem slucaju najbolje rezultate daje DAC,ali ko nema brdo para za to,nesto iz xonar varijante ce svakako zadovoljiti sve potrebe stereo varijante.
Mozes se upustiti u potragu na oglasima,i za neku svotu koju bi uzeo logitech ili altec uzmes neko fino pojacalo i trosistemce....
Naravno,Bose, JBL , Harman Kardon,i slicne stvari u svojim kompakt 2.1 sistemima svakako ce zvucati bolje od logitecha i alteca, ali sve to zajedno je jedno veliko djubre,koje je napravljeno da dobro izgleda,i to je to... Tu od dobrog zvuka,nema ni traga ni glasa...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.