Imam problema sa mikrofonom trenutno. Igrao sam se sa drajverima za zvučnu, instalirao nove Realtek HD i od tada mi se zvuk na mikrofonu preko Skajpa povremeno gubi. Kako ljudi kažu, krene normalno pa se utišam pa iznova. Isto tako je i u Dota2 npr. Probao sam da instaliram stare drajvere preko novih, nema promene.
Ovo je nešto što mi već duže vreme pravi problem pa sam sad našao vremena da to detaljno istražim.
Kada dignem microphone boost na +10 dB čujem se bolje ali onda ja čujem pucketanje koje mi sa all ear slušalicama jako smeta. Automatsko podešavanje mikrofona je isključeno, sva setovanja proverena više puta. Testiran drugi headset, isto se dešava. Moj nisam testirao na drugoj mašini, nikako da se dokopam nekog laptopa.
1. Da li bih dobio nešto time što bih uzeo najobičniji Asus Xonar od tridesetak eura tj da li bi tu mogao da rešim sva setovanja oko mikrofona? Ovo je neka poslednja opcija, ako budem rešio da skroz batalim Realtek zauvek. Do ovoga bi došlo kroz nedelju dana.
2. Da li postoji neka aplikacija ili plugin kojom mogu da odstranim pucketanje zvuka nakon boost-a mikrofona? Glupo pitanje možda ali sam već očajan. : )
- System restore nije opcija budući da je do problema došlo pre dvadesetak dana. - Reinstal sistema mi je svakako potreban ali bi to moralo da sačeka još nekih nedelju dana dok ne uzmem SSD.
Trenutno instaliran: Realtek HD Audio 2.73, testirano i sa par starijih, ista situacija. Headset: Steelseries Syberia V2
Uradi ovako, ali nemoj da vracas realtek drajvere, vec pusti da win instalira genericke hd audio. Ako se odlicis za drugu karticu, prvo proveri mic na drugom kompu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: -unistall realtek drive :: -skini Driver Sweeper pa oznaci realtek sound pa opcija analyse, i pobrisi ostatke od sound drivera ako ih nadj :: http://www.techspot.com/downloads/4266-driver-sweeper.htm :: :: -ponovo instaliraj drivere sa kojima ti je radilo normaln :: ::
Eh, šta znači kad pitaš na pravome mestu, sve odmah radi kako treba. : )
@gatekeeper, VMARC
Rešio sam problem generičkim drajverima i Driver Sweeper-om. Odlično se čujem sada preko Skajpa, to je dakle rešeno. Zahvaljujem.
Sada se pojavio još jedan (manji) problem. Atp3 ne pušta zvuk dok preko headseta zvuk i mic rade bez problema. Sve je ubodeno u rear panel kućišta kao i do sada što je bilo uz Realtek drajvere:
- Zvučnici zeleni džek - Headset plavi - Mic rozi
U Windowsu ne vidim opciju za podešavanje džekova kao što je to bilo moguće sa Realtekom. Ili možda ne gledam gde treba, sada je pitanje. Sve što vidim od setovanja je ovo:
Je l može neko da me uputi kako da sredim (ukoliko je moguće sa ovim drajverima) da mi zvuk pušta i na headset i zvučnike u isto vreme?
@Dexter
Drajvere sam poremetio tokom eksperimentisanja sa Fractal Design front panelom gde sam sistemom eliminacije svašta testirao, nije mi bila namera da se bukvalno igram sa setovanjima. : ) Pregazio sam nove starim drajverima, i dalje je bilo problema.
@imarkovic
Koji Asus ili Creative bi preporučio u tom nekom cenovnom rangu oko 30ak eura? Mnogo modela, sitne razlike u oznakama a slabo konkretnih komentara pa zato pitam. Ne treba mi ništa kvalietnije trenutno a i uzeo bih zvučnu ako baš bude potrebe.
``Configured`` kao 7.1, da bi ti sluske bile ``prijavljene`` kao..
23.12.2013. 19:58
status: user broj poruka: 10999
``side speakers``. Ako nema opcije ``7.1``, onda ``surround 5.1``, pa sluskice ubosti na masto ``rear speakers``. Trenutno je ``speakers`` sekcija, verovatno, prijavljena kao ``front stereo``...
Sto se tice problema sa drajverom: NEMA sanse da ti sam drajver pravi opisani problem, pa je malo do umereno glupo zaobici ga i zadovoljiti se ``generickim``. Radi se, najverovatnije, o podesenosti same skajpove audio-sekcije: rad mikrofona podesen je kao ``automatski``, to jest, kontrolise ga skajp. To treba promeniti, i sve ce bidne ki po loju...
Nazalost, upravobtome i sluze Realtek drajveri i HD Audio menager
23.12.2013. 20:25
status: user broj poruka: 9425
Sa genericilim imas samo line in, out i mic osposobljeno. Genericke sam ti rekao da stavis upravobzato, da ispitamo ispravnost kartice. E sada dovrsi onako kako ti je gatekeeper rekao, vrti dajver sa kojim ti je radilo, ili skini original sa sajta prouzvodjaca.
@tortozder Moze, i te kako... Cest problem sa Asusovim laptopovima, onim najjeftinijim AMD Brazos. Sa Realtekom i se mic gubi ili ne radi uopste ali metes HD audio i sve radi super... Njemu bar ne treba kombinocanje ulaza-izlaza :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Konfigurisano po uputstvu, nema promene. Testirane sve opcije, 7.1 surround, 5.1 surround, ponovo 5.1 surround i ostala setovanja. Zvuk dobijam samo iz jednog kanala/džeka, ili na headsetu ili na zvučnicima. I to iz onog klasičnog, zelenog džeka.
Skype `Automatically adjust microphone settings` podešavanje u Audio Settings je odavno isključeno i setovano ručno na High.
EDIT:
@VMARC
Ok, vraćam onda Realtek da vidimo kako će se ponašati pa javljam. Skidam verziju sa sajtra proizvođača matične ta je radila inače.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.