Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Mic problem, Realtek drajveri.
STRANA 1 OD 1
alexi Mic problem, Realtek drajveri. 22.12.2013. 22:08 T56052

status: user
broj poruka: 677
Pozdrav drugari,

Imam problema sa mikrofonom trenutno. Igrao sam se sa drajverima za zvučnu, instalirao nove Realtek HD i od tada mi se zvuk na mikrofonu preko Skajpa povremeno gubi. Kako ljudi kažu, krene normalno pa se utišam pa iznova. Isto tako je i u Dota2 npr. Probao sam da instaliram stare drajvere preko novih, nema promene.

Ovo je nešto što mi već duže vreme pravi problem pa sam sad našao vremena da to detaljno istražim.

Kada dignem microphone boost na +10 dB čujem se bolje ali onda ja čujem pucketanje koje mi sa all ear slušalicama jako smeta. Automatsko podešavanje mikrofona je isključeno, sva setovanja proverena više puta. Testiran drugi headset, isto se dešava. Moj nisam testirao na drugoj mašini, nikako da se dokopam nekog laptopa.

1. Da li bih dobio nešto time što bih uzeo najobičniji Asus Xonar od tridesetak eura tj da li bi tu mogao da rešim sva setovanja oko mikrofona? Ovo je neka poslednja opcija, ako budem rešio da skroz batalim Realtek zauvek. Do ovoga bi došlo kroz nedelju dana.

2. Da li postoji neka aplikacija ili plugin kojom mogu da odstranim pucketanje zvuka nakon boost-a mikrofona? Glupo pitanje možda ali sam već očajan. : )

- System restore nije opcija budući da je do problema došlo pre dvadesetak dana.
- Reinstal sistema mi je svakako potreban ali bi to moralo da sačeka još nekih nedelju dana dok ne uzmem SSD.

Trenutno instaliran: Realtek HD Audio 2.73, testirano i sa par starijih, ista situacija.
Headset: Steelseries Syberia V2

Unapred zahvalan kao i uvek.

Pozdrav,
Marko

Wait in here small rune.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gatekeeper probaj 23.12.2013. 10:03 #533441

broj poruka: 511

-unistall realtek driver
-skini Driver Sweeper pa oznaci realtek sound pa opcija analyse, i pobrisi ostatke od sound drivera ako ih nadje
http://www.techspot.com/downloads/4266-driver-sweeper.html

-ponovo instaliraj drivere sa kojima ti je radilo normalno

Dexter013 @alexi 23.12.2013. 10:07 #533443

broj poruka: 17093
Zasto komplikujes kad ti je sve radilo lepo u jednom trenutku dok nisi menjao drajver? Vrati stari.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 23.12.2013. 10:43 #533450

broj poruka: 19009
Resenje:
Predji na PCI/ PCIe zvucnu kartu (Creative, ASUS).

VMARC Re: probaj 23.12.2013. 12:06 #533458

broj poruka: 9425
Uradi ovako, ali nemoj da vracas realtek drajvere, vec pusti da win instalira genericke hd audio. Ako se odlicis za drugu karticu, prvo proveri mic na drugom kompu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

::
:: -unistall realtek drive
:: -skini Driver Sweeper pa oznaci realtek sound pa opcija analyse, i pobrisi ostatke od sound drivera ako ih nadj
:: http://www.techspot.com/downloads/4266-driver-sweeper.htm
:: -ponovo instaliraj drivere sa kojima ti je radilo normaln
alexi re> 23.12.2013. 17:21 #533497

Eh, šta znači kad pitaš na pravome mestu, sve odmah radi kako treba. : )

@gatekeeper, VMARC

Rešio sam problem generičkim drajverima i Driver Sweeper-om. Odlično se čujem sada preko Skajpa, to je dakle rešeno. Zahvaljujem.

Sada se pojavio još jedan (manji) problem. Atp3 ne pušta zvuk dok preko headseta zvuk i mic rade bez problema. Sve je ubodeno u rear panel kućišta kao i do sada što je bilo uz Realtek drajvere:

- Zvučnici zeleni džek
- Headset plavi
- Mic rozi

U Windowsu ne vidim opciju za podešavanje džekova kao što je to bilo moguće sa Realtekom. Ili možda ne gledam gde treba, sada je pitanje. Sve što vidim od setovanja je ovo:

http://www.dodaj.rs/f/2x/oO/3i9A7Zmx/capture.jpg : )

Je l može neko da me uputi kako da sredim (ukoliko je moguće sa ovim drajverima) da mi zvuk pušta i na headset i zvučnike u isto vreme?

@Dexter

Drajvere sam poremetio tokom eksperimentisanja sa Fractal Design front panelom gde sam sistemom eliminacije svašta testirao, nije mi bila namera da se bukvalno igram sa setovanjima. : ) Pregazio sam nove starim drajverima, i dalje je bilo problema.

@imarkovic

Koji Asus ili Creative bi preporučio u tom nekom cenovnom rangu oko 30ak eura? Mnogo modela, sitne razlike u oznakama a slabo konkretnih komentara pa zato pitam. Ne treba mi ništa kvalietnije trenutno a i uzeo bih zvučnu ako baš bude potrebe.

Hvala svima još jednom, carevi ste kao i uvek.

Wait in here small rune.

tortojed ``Configured`` kao 7.1, da bi ti sluske bile ``prijavljene`` kao.. 23.12.2013. 19:58 #533525

broj poruka: 10999
``side speakers``. Ako nema opcije ``7.1``, onda ``surround 5.1``, pa sluskice ubosti na masto ``rear speakers``. Trenutno je ``speakers`` sekcija, verovatno, prijavljena kao ``front stereo``...

Sto se tice problema sa drajverom: NEMA sanse da ti sam drajver pravi opisani problem, pa je malo do umereno glupo zaobici ga i zadovoljiti se ``generickim``. Radi se, najverovatnije, o podesenosti same skajpove audio-sekcije: rad mikrofona podesen je kao ``automatski``, to jest, kontrolise ga skajp. To treba promeniti, i sve ce bidne ki po loju...
VMARC Nazalost, upravobtome i sluze Realtek drajveri i HD Audio menager 23.12.2013. 20:25 #533528

Sa genericilim imas samo line in, out i mic osposobljeno.
Genericke sam ti rekao da stavis upravobzato, da ispitamo ispravnost kartice. E sada dovrsi onako kako ti je gatekeeper rekao, vrti dajver sa kojim ti je radilo, ili skini original sa sajta prouzvodjaca.

@tortozder
Moze, i te kako... Cest problem sa Asusovim laptopovima, onim najjeftinijim AMD Brazos. Sa Realtekom i se mic gubi ili ne radi uopste ali metes HD audio i sve radi super... Njemu bar ne treba kombinocanje ulaza-izlaza :-)

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

alexi re> 23.12.2013. 20:27 #533531

Konfigurisano po uputstvu, nema promene. Testirane sve opcije, 7.1 surround, 5.1 surround, ponovo 5.1 surround i ostala setovanja. Zvuk dobijam samo iz jednog kanala/džeka, ili na headsetu ili na zvučnicima. I to iz onog klasičnog, zelenog džeka.

Skype `Automatically adjust microphone settings` podešavanje u Audio Settings je odavno isključeno i setovano ručno na High.

EDIT:

@VMARC

Ok, vraćam onda Realtek da vidimo kako će se ponašati pa javljam. Skidam verziju sa sajtra proizvođača matične ta je radila inače.

:-/

Wait in here small rune.

VMARC Mislim da ce ti to sve biti OK. 23.12.2013. 20:35 #533533

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

alexi re> 23.12.2013. 22:09 #533549

Ne mogu više, predajem se.

Sve ok sa generičkim, instaliram sada Realtek i opet ista situacija. Sve kao što je bilo u prvom postu.

Vratio generički dok ne kupim Xonar već kroz dan, dva. Ne mogu više da se igram sa ovim sranjetom od zvučne.

Ako neko zna detalje oko Xonar ili ima neku da preporuči, izvolite.

Drugari, hvala na trudu ali je komp kanta izgleda.

Wait in here small rune.

alexi re: 25.12.2013. 07:00 #533812

Pozdrav drugari,

Ja htedoh samo da javim kako se razvila dalja situacija. Realtek nisam uspeo da sredim, od drugara sam uzeo ovo:

http://tinyurl.com/lfghdgz

Sve ok, još danas da usetujem izlaze kako treba i pustim zvuk i na headset i zvučnike i biće super.

Hvala još jednom na pomoći.

Wait in here small rune.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs