Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
2.1 sistem za TV - je l izvodljivo???
STRANA 1 OD 1
ivanstojko 2.1 sistem za TV - je l izvodljivo??? 13.12.2013. 23:33 T55922

status: user
broj poruka: 400
Imam Samsung LE32D550, nisam bas zadovaljan zvukom pa sam resio da kupim 2.1 sistem. Budzet mi je 30-ak evra I odlucio sam se za Logitech S220.
Problem je sto na TV-u od imam opticki I izlaz za slusalice. Koliko znam, velika je razlika u otporu izmedju slusalica I zvucnika (u korist slusalica) I mislim da to nije najbolje resenje tj. da bi verovatno posle par meseci prestao da radi. Sto se tice optickog izlaza, ne znam koliko kosta DAC converter I mislim da se sigurno ne bi uklopio u budzet.

Interesuje me da li bi `pilo vodu` da kupim skart sa prekidacem (IN-OUT)

http://goo.gl/KKCu41

I na njega povezem adapter 3.5mm zenski (ulaz) na 2xRCA (izlaz)

http://goo.gl/o7qabh

u koji bi naravno ukljucio zvucnike.

Da li bi u tom slucaju (ako bi ovo radilo) ton mogao da regulisem daljinskim ili potenciometrom od zvucnika?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivanstojko Zaboravih da kazem 13.12.2013. 23:42 #531783

da imam kablovsku koja ide na antenski ulaz. Ona bi verovatno radila nesmetano. Je l tako?

iradex Moze skart ali polovicno 14.12.2013. 08:31 #531812

broj poruka: 18

Ne znam za izlaz za slusalice,posto moj tv nema,ali ti mogu reci za skart.Probao sam i radi,ali samo zvuk sa tv programa,tj. ako pustis film sa usb koji je u tv-u,nema zvuka.Nisam strucnjak za ovo,predpostavljam da analogni signal preko skarta ide, ali digitalni preko usb-a ne moze osim ako nije preko optickog izlaza.

mighty re 14.12.2013. 09:09 #531815

broj poruka: 1670
moj otac je kupio LG 32LN5400 pre nekih pola godine, alii uošte nije bio zadovoljan zvukom u odnosu na stari Philips CRT (69cm, veliki stereo zvučnici bočno).

Nakačili smo moje stare Logitech X-230 na izlaz za slušalice i sve sasvim lepo radi, potenciometar zvučnika je na nekih 50%, ni ne dira ga, a jačinu zvuka reguliše preko TV-a, tj. daljinskog.

vuk125 Re: Zaboravih da kazem 14.12.2013. 09:15 #531816

broj poruka: 2929
Naravno da moze, ja tako imam zvuk sa TV-a.
Koristim PHILIPS SPA5300/00 2.1 Speakers i to radi super.

:: da imam kablovsku koja ide na antenski ulaz. Ona bi verovatno radila nesmetano. Je l tako
::
ivanstojko Re: Re: Zaboravih da kazem 14.12.2013. 09:57 #531818

Reci mi je l jacinu zvuka kotrolises daljinskim?
Da li postoji neko podesavanje na samom TV-u (sem da se u podesi na `External Speakers`)?

Sinoc sam procitao za USB problem tj. da kada se pusti fim sa USB-a nema tona. Preko toga cu preci nekako jer ih ionako gledam preko AllShare-a

:: Naravno da moze, ja tako imam zvuk sa TV-a
:: Koristim PHILIPS SPA5300/00 2.1 Speakers i to radi super
ivanstojko Re: re 14.12.2013. 10:13 #531820

Ja se bas ne razumem ali znam da nije preporucivo kupovati slusalice koje imaju otpor preko 40-ak oma. Zvunici rade na dostta manje tj. na 4-8 oma. To je po meni dosta veca razlika u korist slusalica I mislim da bi posle izvesnog vremena mogao da se sjebe audio ulaz na pojacalu. Raspitaj se malo oko toga da ne bude svasta

:: Nakačili smo moje stare Logitech X-230 na izlaz za slušalice i sve sasvim lepo radi, potenciometar zvučnika je na nekih 50%, ni ne dira ga, a jačinu zvuka reguliše preko TV-a, tj. daljinskog
ivanstojko Re: re 14.12.2013. 10:22 #531821

Upravo sam ukucao da informativno bacim pogled na razliku u impredansama I procitao sledece:

Kada na pojacalo koje je predvidjeno za opterecenje od 8 i vise oma vezes zvucnike cija je impedansa 4 Om-a, onda to pojacalo, da bi postiglo odredjenu izlaznu snagu, kroz manju impedansu, mora da isporuci vecu struju. Kako je bas jacina struje ogranicavajuci faktor izlaznih tranzistora, i pri tom najveci izvor zagrevanja, rizikujes da dovedes pojacalo u jako nepovoljan polozaj. Moze ti se desiti prezasicenje izlaznih tranzistora, i da ti pojacalo ode u kliping, sto zna da osteti zvucnike, a moze ti se desiti da se jednostavno izlazni tranzistori preopterete, pregreju i `crknu`

:: Nakačili smo moje stare Logitech X-230 na izlaz za slušalice i sve sasvim lepo radi, potenciometar zvučnika je na nekih 50%, ni ne dira ga, a jačinu zvuka reguliše preko TV-a, tj. daljinskog
mighty Re 14.12.2013. 10:33 #531822

broj poruka: 1670
To se odnosi na pojačala i pasivne zvučnike, tj. na hi-fi komponente, gde pojačala i zvučnici imaju, tj. trpe i preko 100W RMS.

Izlazi za slušalice su jako bedne snage, plus ne koristi se za pogon zvučika pošto su aktivni, a ne pasivni.

Izlaz za slušalice mog TV-a je godinama povezan na AV receiver ( i optički i koaksilni digitalni ulaz AV receivera su mi zauzeti zvučnik karticama od kompova, pa ne mogu da koristim iste i za TV) i ništa mu ne fali.

Takođe znam da ljudi godinama koriste na laptopovima izlaz za slušalice za aktivne zvučnike i opet, nikom od toga izlaz nije nastradao.
ivanstojko Re: Re 14.12.2013. 10:48 #531823

Ako tako kazes... Ne razumem se bas u zvucnike, ali znam neke osnovne stvari pa rekoh cisto da proveris

:: To se odnosi na pojačala i pasivne zvučnike, tj. na hi-fi komponente, gde pojačala i zvučnici imaju, tj. trpe i preko 100W RMS
:: Izlazi za slušalice su jako bedne snage, plus ne koristi se za pogon zvučika pošto su aktivni, a ne pasivni
:: Izlaz za slušalice mog TV-a je godinama povezan na AV receiver ( i optički i koaksilni digitalni ulaz AV receivera su mi zauzeti zvučnik karticama od kompova, pa ne mogu da koristim iste i za TV) i ništa mu ne fali
:: Takođe znam da ljudi godinama koriste na laptopovima izlaz za slušalice za aktivne zvučnike i opet, nikom od toga izlaz nije nastradao.
alrad Re: Re: Zaboravih da kazem 14.12.2013. 17:43 #531867

broj poruka: 4843

Za ove Pilips zvucnike sam nasao da su kod nas 9k! Da li stvarno opravdavaju ovako astronomsku cenu za jedan 2.1 sistem, i zbog cega?

:: Naravno da moze, ja tako imam zvuk sa TV-a
:: Koristim PHILIPS SPA5300/00 2.1 Speakers i to radi super
:: :: da imam kablovsku koja ide na antenski ulaz. Ona bi verovatno radila nesmetano. Je l tako
:: ::
:: ::
ivanstojko Problem sa zvukom 17.12.2013. 12:29 #532250

Kupio sam skart I adapter 2xRCA>3,5mm stereo, povezao moj Creative I gle cuda...
Kvalitet zvuka je onakav kakav bi trebao biti u odnosu na izlaz za slusalice koji je ocajan.
Problem je sto mi se cuju zvucnici sa TV-a tj. kada pojacavam TV (na daljincu) pojacava se samo on, kada pritisnem `mute` ne cuje se zvuk sa TV-a ali se cuje sa zvucnika.
Kada prebacim na `External Speakers` zvucnici na TV-u se vise ne cuju, ali ne mogu da regulisem jacinu preko daljinskog, vec samo preko potenciometra na zvucnicima.
Je l ima neko neku ideju?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs