danas sam komsiji uradio nov sistem win xp sp3 na masini koju koristi za posao, i desava se nesto cudno! Sve sam normalno instalirao i drajvere od ploce ali kad sam instalirao drajver od zvucne kartice, pokazivao mi je u device menadzeru da je sve ok, tj nema nista oznaceno zutim uzvicnikom, ali cim pustim neki program sa zvukom (winamp, km player) racunar se odmah restartuje! Probao sam da izvadim zvucnu ali se opet isto desava! Sad mi cak i neda da udjem u windows, samo dodje do onog welcome i tu se restartuje. U safe mod udje normalno i podigne sistem! Ceo dan se patim zaboli me glava. Ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan!
Koja kartica (bilo da je integrusa ili diskretusa)?
25.11.2013. 22:29
status: user broj poruka: 10999
U svakom slucaju, imaj na umu da to sto device manager ne prijavljuje problem, ne znaci da problema i nema. Najverovatnije je drajver razlog restarta. Jesi li instalisao i DirectX? Probaj i neki drugi (makar i stariji) drajver (vodi racuna da ovaj bude predvidjen za XP 32bit).
Kako da odradis? Deinstalisi drajver, pa podigni sistem normalno.
25.11.2013. 22:35
Inace, ta karta je jedna od NAJGORIH i najproblematicnijih medju integrusama (a ni diskretna varijanta nije mnogo zahvalnija za setovanje)... Ako ploca ima integrisanu audio kartu, slobodno zanemari ovu dodatnu, pa iskoristi integrusu...
Pa to nije integrisana zvucna, pci je bode se u plocu ispod graficke! Nisam strucnjak ali mislim da sam dobre drajvere instalirao. Jedino da instaliram ponovo drajvere od ploce pa onda da probam?
Ama, u redu - ali, da li na maticnoj ploci postoji integrusa?
25.11.2013. 22:43
Ako postoji, deinstalisi ovu dodatnu, izvadi je i aktiviraj integrisanu. Te CMI su poznate po bagovitosti - moguce je da proizvodi neki IRQ konflikt sa grafickom kartom (pokusava da na mat. ploci koristi isti resurs koji koristi graf. karta ili neki drugi sklop).
Ono sto ti je Tortojed savetovao je da obrises drajvere iz safe moda isto kao kada bi obrisao drajvere iz windowsa A zatim da instaliras drajvere za plocu i drajvere za integrisani sound blaster ako ga ima (pre toga naravno iskljuci tu zvucnu koja nije integrisana), u principu uglavnom sve ploce imaju sound blaster (ja sam naisao na par komada mozda koje nemaju). Najverovatnije da je ta kartica uzrok svega sto se desava i kada si instalirao drajvere, pobrljavio je windows.
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
Gde ga samo nadje... Ovo nisam dugo video... Pomalo sam iznenadjen ali lepo je da radi... Ako imas drajvere samo ih instaliraj bez ove zvucne i gotovo, ako bude problema, tu smo... BTW, slazem se sa tortojedom, CMI je poznat po glupostima i stvaranju glavobolje...
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
:: maticna je ms8167c rev 7.0 i ima integrisanu zvucnu. Nista hvala drugari toliko sam se iznervirao da me glava zabolela :: ::
Ima integrusu. Zaboravih da napomenem: ponekad problem bude eliminisan promenom slota u kojem se nalazi karta (to jest, ako je samo ``adresovanje`` resursa uzrok pojave problema). Jesi li probao druge PCI slotove?
Jesam isto mi se desava! Malo je veci problem naci drajvere za ovu plocu. Ma covek to malo koristi, ima 2 laptopa pa njih rka! A da sam znao da cu ovoliko da se zaj...am nebi ni prihvatio da mu pomognem...
Mogu da potrazim negde na nekom disku da li imam drajvere...mozda i mogu da ih pronadjem ako ti treba...
Svejedno, ako nije veliki fajl, mogu i na mail da ti bacim ili da pustim upload, najmanji problem je to... Veci je onaj da ih nadjem :(
idi na regular download (sacekaj 60 sekundi) - idi na opciju: Regular Mode by Browser i skini polako i proveri
A ja cu vec potraziti na nekom od cd-ova gde cuvam te stare drajvere...
Rynskelath-ovi majstori su mi pre oko 10ak godina, iz nekog razloga zamenili yamaha zvucnu karticu za neki CMI kada sam radio upgrade. I patili su se oko nedelju dana a problemi su se zavrsili tako sto sam presao na integrusu.
E ocrni me covek za medalju, jos da mi nije i komsija... :D You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
Samo da se razumemo: taj drajver je za integrusu, ne za CMI.
26.11.2013. 18:58
Dakle, deinstalisao si CMI drajver, izvadio kartu, startovao komp, instalisao drajver za inegr. kartu - je li tako? Ako JESTE tako, onda ili win ne valja (reinstall needed) ili je maticna ploca krenula putem bez povratka...
Tvoja zvucna nije 8738 vec neki AC`97 codec u CMI varijanti. Prilikom instalacije, sistem povlaci pogresan drajver. Prilikom instalacije, idi da sam odaberes drajver i odaberi onaj drugi od ponudjena dva. Ovo je bio standardni problem na nekom Matsonicu usr@nom. Pricamo o tome da si skinuo originalne drajvere sa sajta maticne.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Uradio sam novi sistem i samo mi trebaju drajveri od zvuka... sad se bojim da instaliram ove sto je tortojed posla da opet ne pocne da zaj...va bacicu ga kroz prozor!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.