E ovako drugari, resio sam da kupim neku zvucnu karticu a da procujem malo bolje jer sam ceo zivot imao integrusu a relativno dobre zvucnike za home use...:D Imam kombinaciju 2.0 i 4.0 i na pioneer pojacalu `surround`. Zvucnici dobri po meni imaju bas cist zvuk. Jedan par Nemaca a drugi Japanaca. Pojacalo ok, cuje se neko malo sustanje kada se pojaca vise od pola a kad se ne cuje nista tj. nista ne radi preko kompa. Neke kablove sam narucio iz Nemacke.
Ovako predlozite mi nesto. E sad, sto se tice kinte sta znam, do nekih 60,70e. U pricipu ako ima nesto malo skuplje a DOSTA bolje onda i vise jbg, to cu sad uzeti pa ko zna kad opet (ako i budem uzimao). Hvala unapred.
Ja takodje imam Hi-Fi pojačalo Marantz u ovom slučaju više klase i jedan par zvučnika `engleza` - Tannoy (takodje više klase), i zvuk koji dobijam sa integrisane zvučne karte Realtek® ALC892 na budget MSI ploči je audiofilskog kvaliteta. .)
Ne shvatam šta će tebi posebna zvučna da bi slušao muziku na osrednjem hi-fi sistemu kakvo je Pioneer pojačalo i kojekakvi nemci i japanci od zvučnika????
Znaš li šta ćeš bolje čuti sa nekom zvučnom od 50 - 100€? Tatinu i maminu dreku zbog proćerdanih para iz kućnog budgeta i ni ton viška. Sve najbolje!
DmasteRNo1 - pogledacu i razmislicu samo da vidim jos par saveta..
Spacewla - Stan je moj i budzet je moj a zivim sam tako da sto se toga tice tu nema problema :D. E sad sto se zvucnika tice a konkretno Japanaca ja bolje nisam imao ni cuo, znaci kod njih nema krcanja ni kad je pojacalo do kraja, znaci uvek cist zvuk. Sad nisam neki dobar poznavaoc ali mislim da Japanci sto se tice audio komponenti nemaju premca (bar sam tako mislio )
Hehe, da malo bolje poznaješ audio tehniku ne bi ni spominjao tu japansku kozmetiku. Ne znam koji su zvučnici u pitanju jer nisi naveo model i seriju, ali veruj na reč, PRVO englezi pa onda svi ostali. Pored toga, nije u pitanju novac, već bespotrebno gomilanje hardvera koji nema nikakvu ulogu. No, verujem da si jedan od onih koje istina ne interesuje, već traži podršku za svoju zamisao u istomišljenicima. Tu već ne mogu da ti pomognem. Odjava! :: DmasteRNo1 - pogledacu i razmislicu samo da vidim jos par saveta. :: :: :: :: Spacewla - Stan je moj i budzet je moj a zivim sam tako da sto se toga tice tu nema problema :D. E sad sto se zvucnika tice a konkretno Japanaca ja bolje nisam imao ni cuo, znaci kod njih nema krcanja ni kad je pojacalo do kraja, znaci uvek cist zvuk. Sad nisam neki dobar poznavaoc ali mislim da Japanci sto se tice audio komponenti nemaju premca (bar sam tako mislio :: :: ::
____________________________________ Ma jok iPod je audiofilski uredjaj jebote onaj mrtvak Jobs i njegov Apple. Čitaj izmedju redova aple sektašu ... Pojačalo Marantz i Tannoy zvučnici nisu jedini u lancu ... to što je i PC privezan na pojačalo je samo jedna od komponenti i nije neki audiofilski uredjaj ali neće biti ni neka posebna zvučna od 100€. Ako želiš audiofilsku zvučnu karticu moraćeš da se izuješ kao za onu igračku iPhone. Ajd sad lepo bleni u one ikonice na iPhoneu, pusti cecu u .mp3 i budi srećan
:: poznavanje audio tehnike i realtek audiofilskog kvaliteta kapiram i da su graficke karte bacanje para a integrisana grafika bog i batina :: :: ::
I ja bih ti rekao da se ne zezaš sa novom zvučnom,pogotovo sa Pionirom i `japancima` i `nemcima` :) Ja imam Yamahu receiver i wharfedale bookshelf zvučnike. Na Yamahu je povezan laptop na dva načina,i preko sopstvene zvučne i preko eksterne Project stereo zvučne kartice. Sem eliminacije nekog šuma,razlika može da se vidi samo ako imaš Flac ili pesme u originalu. Za mp3,Pioneer itd nemoj da gubiš vreme. I na kraju svako ima svoje uši(i mozak :) ) i svoj subjektivni osećaj...
uzmi trebalo bi da je cena tu negde inace posedujem ovu muzicku,nisam audiofil ali primetices razliku cim pustis nesto,jaci,cistiji zvuk na prvu loptu,ukoliko mjuzu slusas sa kompa zvucna se isplati.poz!
...Zapravo iPod-ovi koriste Wolfson i Cirrus Logic cipove, koji su i vise nego dobri obzirom na namenu uredjaja.
:: ___________________________________ :: Ma jok iPod je audiofilski uredjaj jebote onaj mrtvak Jobs i njegov Apple. Čitaj izmedju redova aple sektašu ... Pojačalo Marantz i Tannoy zvučnici nisu jedini u lancu ... to što je i PC privezan na pojačalo je samo jedna od komponenti i nije neki audiofilski uredjaj ali neće biti ni neka posebna zvučna od 100€. Ako želiš audiofilsku zvučnu karticu moraćeš da se izuješ kao za onu igračku iPhone :: Ajd sad lepo bleni u one ikonice na iPhoneu, pusti cecu u .mp3 i budi sreća :: :: :: poznavanje audio tehnike i realtek audiofilskog kvaliteta kapiram i da su graficke karte bacanje para a integrisana grafika bog i batina :: :: :: :: :: ::
Razliku ces da osetis naravno, tu nema govora. Tako sam i ja pre jedno 2god. pazario Crative kartu, mislim da je X-Fi Titanium u pitanu, i osetio sam razliku i te kako, pre svega karta ima svoj hardware za procesiranje zvuka, kao i razne filtere koje mozes software-ski da kontrolises pa tako izbalansiras zvuk po svojoj volji i dobijes dosta lepsi zvuk(barem sam ja) u odnosu na integrusu.
@Spacewla Ajde majke ti, audio poznavaoce, napisi par reci o mom setu koji imam, u pitanu je Denon stereo receiver(jedan od starijih modela) + Mission M72 kutije na kojima pise England. Kakva je ova kombinacija?
Ne treba preterivati oko kvaliteta i marke, o kombinaciji pojacala i kutija ukoliko se muzika pusta preko kompa i uglavnom mp3.
Mojtezdrma: zavisi šta ti smatraš pod prosečnom Hi-Fi komponentom. Pod tim `prosekom` se može svrstati svaki Technics i sl. japanska konfekcija sa šljaštećim dugmićima. Ali za svu tu elektroniku ti uopšte nije potrebna posebna zvučna sa PC-a. Btw. ja imam Fender Usa Standard Stratocaster i mogu ti reći da jeste prosek u odnosu na stratolike gitare kakve su Fender Custom Shop Masterbuilt modeli ili pak EB MusicMan Petrucci, Luke i sl.
Jeste da me niko ne pita,ali ti ShonE znaš šta imaš u sistemu(denon i mission) i da na njemu možeš da testiraš i da vidiš razliku ,a čovek koji pita u ovoj temi kaže da ima japance i nemce... Spacewla je nešto pao u vatru...
@-ShonE-, nije ti loš taj sistem za mp3 muziku i fm 202 hit dana, lep prosek srpskog hifi sistema. i za to ti ne treba posebna zvučna da bi slušao muziku preko datog risivera. Dobri Hifi sistemi (pojačalo + par zvučnika) koštaju preko hiljadu evra, odlični i vrhunski i nekoliko hiljada evra i nose titulu High End. Misliš li da takav sport košta 1000€ kao iPhone kada se pojavi? Daj ozbiljnost, taj tvoj sistem je verovatno 50% jeftiniji od GRAFIČKE KARTICE koju imaš u kompu i koju menjaš jednom u dve godine ... (!)
Ja sa izvinjavam svima sto nisam napisao koje su marke i sve ali sam bio na poslu. I prvo jedan par zvucnika nije Nemacki vec Danski Eltax silverstone 160 (sad ne znam koliko to menja stvari) a drugi ne znam koja su marka samo znam da su od ozvucenja za kafice, plasticne su kutije i mogu da se kace na zid ali to je takav cist zvuk nebih dao ni za sta. Pioneer je starije pojalaco, to je ono sto je nekada bio komplet pa je sve iz delova pa sada koristim samo pojacalo. Nije spojeno vec je sve odvojeno, nisu one neke linije i to.
Ja imam Asus Xonar D2X i radi odlicno. Preskupa varijanta za to sto ti trazis. Za 50 60e bi mogao da nadjes po mom misljnju npr http://www.player.rs/pci/e/esi-audiotrak-prodigy-7-hifi/pro/1785 odlicna karta imao sam je pre 2 fgodine i pokajao sto je nisam zadrzao. ili http://www.player.rs/pci/e/esi-maya44-xte/pro/6075 takodje odlicna karta koju ako stavis nikada je vise neces menjati. Xonar je po meni precenjen ali je OK karta i vredi polovna oko 50e Sto se tice kutija,ima sada vec da se nadje po povoljnim cenama dosta kutija srednjeg kvalitata. Neko pomenu Tanoy? Odlicna je to kutija sa normalnim zvukom ne previse ofarbanim ili neki studijski monitori *za kucu sasvim dovoljno*
@buyer, kao sto su ti ostali dali preporuku, i ja ti dajem za Xonar zvucnu kartu, za date pare vrhunska zvucna, po specifikacijama Xonar karte pariraju daleko skupljim zvucnim kartama (primer, one, STX itd.), bices zadovoljan, usput i amp za slusalice. Definitivno ces dobiti veliki audio performance u odnosu na integrisanu zvucnu, koja postoji cisto da je bude, tj. zvuka. Inace, Eltax ima odlicne zvucnike, sta vise, i odlicne studijske monitore.
@Spacewla, potcenjujes Japance. I gde nadje bas Technics, ajde da si rekao za pojacalo, ali zvucnike si pomenuo Technics, koji nisu nista posebno ni po cemu.. Nije sve najbolje sto nosi titulu `High end`, za to imas dokaze. I nije sve najskuplje najbolje, ponekad zvuk bolje zvucni na nekim jeftinijim uredjajima nego 10x skupljim, kad imas toliko iskustva, trebao bi to da znas, kao i to da je greota slusati hi-fi tipa Marantz na integrusi, Realtek nema valjanu zvucnu kartu, niti im je to u interesu. Neka si ti zadovoljan, ali ustrojio si zvuk a da nisi ni svestan.
Samo cu reci decku da ne baca pare bzvz, jer ce mu `posao` odraditi svaka kartica od 1000-1500RSD - zna se sta ulazi u taj cenovni rang... Bilo koja SB live kartica
Ako se ne bavis sa profi snimanjem , ukljucujuci, vise - kanalno snimanje, zasto kupovati karticu od 150E, kad mozes bilo koju iz serije SB - 16-24bit enkoder. Ako primetis razliku u reprodukciji, na bilo kojim kutajama + pojacalo, ja tuki na panj.
Koliko sam procitao, neko japance svrtava u snj klasu...A ima mozda nekog `engleza`...CCC, sta reci - nema pojma o cemu prica...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Sto se tice kvaliteta i tehnologije Japanci su najnapredniji na svetu audio+video ne postoji niko bolji. Uostalom zasto Sony radi audio i video produkciju za sve Holivudske filmove ?! Takodje najnapredniji studiji u kojima snimaju sve svetske zvezde poput Mariah Carey su Sony itd.. Da ne naprajam,jeste da preferiram Sony i da na neki nacin branim Japance ali to je sa razlogom i dugogodisnjim iskustvom a i iskustvom ljudi koji se bave ovim stvarima daleko vise od mene..
@buyer
Sad cu ti ja reci nesto sto niko nije pomenuo.. Kakve god zvucnike da imas (naravno ako nije neko Kinesko pijacno djubre) osetices razliku u kvalitetu zvuka promenom zvucne karte.Razlika je nebo i zemlja i ne zove se dzabe diskretna kartica tj zasebna zvucna karta! Naravno da sto je bolji hi-fi sistem podize se i nivo kvaliteta zvuka kao i sto bolje mogucnosti ima zvucna karta samim tim ces imati kvalitetniji zvuk. Ali dosta zavisi i od tebe kao nekog ko to sve slusa,koliko imas izostren sluh,kakve finese raspoznajes,sta ti odgovara a sta ne i sl..Ne cujemo svi isto i nemamo svi isti ukus cak i kad je zvuk u pitanju! Naravno da postoji standard negde gde cemo svi reci wau ala ovo zvuci do jaja ali naravno takve komponente i kostaju. ..
Znaci ne beri brigu,kupi zvucnu kartu onu koja ti je dostupna kod nas.Licno vise preferiram Creative,smatram da je malo bolji od Asus u istoj klasi ali je Asus kod nas rasprostranjeniji ali pogledaj ipak ovu karticu :
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.