da li se isplati staviti 5.1 sistem u sobu u potkrovlju od 10m2 ili,razmisljao sam da uzmem logitech x 540 i neku jeftiniju zvucnu karticu,cuo sam sve preporuke za xi-fi audio karticu ali sam takodje cuo da se cuje puckanje na n force chip setu pa me zanima da li da je odmah preskocim i uzmem neki polovni adigy ili da uzmem nju inace imam asus plocu sa n forse cp....svaki komentar i preporuka bi dobro dosla...hvala
Uvek se isplati ako si filmofil i uzivas u efektima koje stvara 5.1. Za muziku ti ne treba takav sistem,a za igre bih uvek uzeo slusalice iznad 30-35 evra. Tvoje potrebe moze zadovoljiti i bilo koja Creative 5.1 kartica srednjeg cenovnog ranga. Poz.
Za toliku sobu ce ti biti dovoljan i 2.1 sistem..Uzmes neki altec i miran si..Sto se tice izbora..najbolji su ti ATP3 zvucnici,a za karticu ti predlazem Sound Blaster Audigy 4..pozz
Voli[ da ti soba bude `puna` muzike. Nije ni u igrama višak imati tako nešto. Ovih dana igram BioShock koji ima EAX podršku koju su tako dobro iskoristili da pojma nemaš šta će iz kog ugla da ti iskoči. Fantastično. Novi Colin, genijalan surround zvuk.
Moja soba ima oko 11m2 i ubio bi se bez 5.1 Samo dobro rasporedi zvučnike.
Ja se slažem sa Dycom, predlog mu je ekstra. I ja kao i bax pičim Bioshock, ali na ATP3 zvučnicima i veoma često se naježim skroz kakve zvučne efekte ima. Mogu da zamislim kako je bax-u, pogotovo noću. Šalu na stranu, što se zvučnika tiče ja sam uvek za Altec, jer ta firma proizvodi SAMO audio opremu,(bar po onome što sam video kod nas) i to odličnu, dok je Logitech poznatiji po drugim stvarima, tako da je pitanje kakvog su kvaliteta njegovi zvučnici...ne kažem da su loši, samo zna se šta je Altec...
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
, dok je Logitech poznatiji po drugim stvarima, tako da je pitanje kakvog su kvaliteta njegovi zvučnici...ne kažem da su loši, samo zna se šta je Altec... :: :: ::
Dolusti da ti pojasnim kako stoje stvari sa logitech zvucnicima, govorimo o istom rangu. 1. Altec Lansing 2. 3. 4. 5. Logitech 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. Sve ostalo po bilo cijem subjektivnom misljenju, uopste nije vazno kakvo je niti koliko je merodavno.
aha pa onda da se odlucim za 2.1,a sto se tice alteca znam da su vrh zato sto sam bio ponosni vlasnik istog,zanima me sta mislite o sistemu fx 4021 jeste da kostaju 100e,da li vrede za te pare i da li ce kvalitet zvuka biti bolji ako uzmem neku zvucnu jeftiniju karticu(da li ce se primetiti razlika u odnosu na integrisano resenje) hvala na brzim odgovorima
:: aha pa onda da se odlucim za 2.1,a sto se tice alteca znam da su vrh zato sto sam bio ponosni vlasnik istog,zanima me sta mislite o sistemu fx 4021 jeste da kostaju 100e,da li vrede za te pare i da li ce kvalitet zvuka biti bolji ako uzmem neku zvucnu jeftiniju karticu(da li ce se primetiti razlika u odnosu na integrisano resenje) hvala na brzim odgovorim ::
Ovi zvucnici su perverzija..ako mozes da ih priustis,samo napred..Sto se tice zvucne kartice..svaka ne integrisana ce bolje vrsiti posao od integrisane..a ova koju sam ti ja predlozio je jedna od boljih,a kosta oko 45 eura..
:: Dolusti da ti pojasnim kako stoje stvari sa logitech zvucnicima, govorimo o istom rangu :: 1. Altec Lansin :: 2 :: 3 :: 4 :: 5. Logitec :: 6 :: 7 :: 8 :: 9 :: 10 :: 11 :: 12 :: 13 :: 14 :: 15. Sve ostalo po bilo cijem subjektivnom misljenju, uopste nije vazno kakvo je niti koliko je merodavno
Hm, mislim da sam upravo tako i ja napisao, zar ne??
`Lakše je postavljati glupa pitanja nego ispravljati glupe greške.` Marfijev zakon
Da sam na tvom mestu, do 200e mozes solidan stereo HI-fi sistem da uzmes, koji će razbucati bilo koji 2.1, i imaćes 5klasa iznad zvicnike od altec-a, za pojačalo i da ne pričam. Naravno govorim o polovnom sistemu. Ali i nov sitem 2.0 do 350e je daleko bolje resenje od bilo kojeg 5.1 sistema u tom cenovnom rangu. Uzeo bi neko solidno pojacalo 5.1, sa dva zvucnika a kasnije samo dodajes zvucnike kako skupis novac.
Eto malo i drugačijeg mišljenja, a i HI-Fi sistem sigurno neces zameniti za 3-5godina.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.