Danas prodao moje Altec Lansing VS 4121 zbog kupovine nekih studiskih monitora...
E sad,pošto sam monitore namenuo da koristim kao zvučnike za komp,a i i da ih spajam na kontroler-izlaz za slušalice je bio jedan od bithijih stavki pri kupovini...
Nađem jedino Đubringer MS-16 i M-Audio AV-40,a da isponjavaju zadate kriterijume,a i da se uklpaju u budžet...
Dok se razmišljam da li da uzmem `proverene` AV-40 ili da se upustim Đubrindžer sektu,slučajno naletim na ove Genius i zaintrigiraju me pre svega jer je cena niža od 5000 do 10000 din koje sam namenuo za kupovinu pomenutih monitora...
ovi M-audio su budzetna klasa studijskih monitora, ali ne bi verovao koliko se dobro cuju, tj. koliko su glasni.. tako da, moj ti je savet, zaebi Genius, kakav Genius.. ja sam za taj kontroler prevrnuo sve da odaberem odgovarajuci, i na kraju sam uzeo 100% pasivan NANO PATCH (6.000din). Imas varijantu i ESi kontroler, Behringer je krs. Ova pasivna varijanta meni odgovara jer mi je trebao samo kontroler za volume i ni za sta drugo.. ako imas npr. mixetu, to je vec drugo.
Imam liniju koja me i dalje dobro sluzi ali kad bih sada kupovao nesto od zvucnika uzeo bih ovo http://goo.gl/hym826 ovde sam ih nasao na brzinu cena im je kod ovih previsoka.Drugar ih prosle godine uzeo za 10k dinara i vrede svaku paru.
Ovaj Dzinijusov model nije los. Medjutim, ako u vidu imas i AV-40
30.10.2013. 22:24
status: user broj poruka: 10999
onda nema mesta dvoumljenju - uzimaj AV - za klasu je bolji (nemoj da te zavede ``visekomponetnost`` Dzinijusa - nisu to nikakvi trosistemci neko dvosistemci kojima je ``woofer`` dupliran - dve iste ``membrane`` u paralelnom spoju).
:) 250mm je donja velicina drajva za `bubrezni bas` .. imam 2 x ista bas `zvucnjaka` .. papir .. (nije za tehno.. vise je za finu i mekanu muziku .. bah i sl, instrumental ) .. strpana u 80litarsku kompresionu kutiju .. kad pojacam na 35w izlaz , dolaze komsije da se zale na kristal ..
nemogu ni da zamislim sta 2 takve kutije sa bas izduvom mogu da ucine po sobi ..
:: :: Imam liniju koja me i dalje dobro sluzi ali kad bih sada kupovao nesto od zvucnika uzeo bih ovo http://goo.gl/hym826 ovde sam ih nasao na brzinu cena im je kod ovih previsoka.Drugar ih prosle godine uzeo za 10k dinara i vrede svaku paru :: :: :: ::
@Igor:za M Audio znam otprilike koliko dobar i precizan zvuk daju,a sama jačina (ili glasnoća) nije najbitnija stavka koliko kvalitet same reprodukcije ili `direktan` zvuk koji mogu da isporuče... Na kontroler sam misllio na ovaj Pio:
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.