Imam 2 pitanja imam najverovatnije pokvarenu zvucnu karticu. Kad ukljucim zvucnike radi mi samo levi zvucnik ponekad ni on. Sve sam probao ali nista portove, drivere ali nista. Zvucnici rade odlicno na pojacalu, TV, DVD... E sad prvo pitanje je kako da proverim da li je problem do zvucne. Maticna je MSI K9N neo ver2. Drugo pitanje kako da je zamenim ako je integrisana na maticnoj i koja bi bila najbolja zamena...
Mozes proveriti dzampere na ploci, na mestu JAUDIO1 5,6 i 8,9 treba da su dzampirani ukoliko nemas front panel konektor prikljucen. Moguce da dzamperi gube kontakt. Ako ne pomogne, onda umesto zamene ALC chipa, mnogo jeftinija varijanta je da kupis PCI zvucnu karticu, recimo Creative SB Live za nekih 700-1000 din i resio si problem. Sa druge strane, mozda ti i dzek na ploci Audio OUT zeza, ali i tu bi trebala intervencija zamene celog dela sa 6 dzekova, sto nije ni malo jednostavno.
Tako da, best solution, kupi PCI Audio karticu.
P.S. Pokusaj i da prikljucis zvucnike u rear Out i podesi u audio drajverima da radi u 4- kanalnom rezimu. Pa ako radi, najverovatnije je dzek za front Out u prekidu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ok samo jos jedno pitanje. U slucaju da skontam da je zvucna otisla da da li trebam da nesto menjam u BIOS-u ili bilo gde drugo i da li treba nekako da skinem staru
Staru ne mozes skinuti jer je zalemljena na ploci (ALC chip). Najbolje da je Disable u BIOS-u, tako da ce novo - umetnuta odmah proraditi, bez da ides u AUDIO properties da odaberes koja od te dve treba da bude primarna.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ukoliko ne resis problem na drugi nacin, meni je iz stare konfe ostala SB Audigy sa pripadajucim driverima, sjajna zvucna kartica, koja sasvim zadovoljava sve potrebe. Ukoliko si zainteresovan sve mozemo da se dogovorimo. Pozz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.