Creative Sound Blaster X-Fi PCI (SB0790) ili Audigy 2 zs uz zvucnike Creative Inspire T7900 7.1 koje posedujem vec par god sa prvom navedenom karticom.
Bih zadrzao. Mislim da 2zs nema zvanicne drajvere za win8 ako ti je to bitno, i ne moze da se poveze front panel.Mozda je malo bolja za filmove , ali za muziku je taj sakati x-fi bolji zbog crystalizer-a. ja tu nista nebi diro..
meni na titanijumu kristal radi odlicno (stalno ukljucen na nekih 80%). mada imam starog hitacija i velike basrefleks kutije. moguce nisam probao ikstrim audio.
Kristalajzer je skroz neprirodan (slušao sam malo, ali dovoljno da bih primetio), i samo može da pokvari pesmu. Koliko znam ZS je bio vrh ponude nekada, i njegov naslednik je X-Fi Music. Audio je po rangu ispod Music-a. Što se drivera tiče, ja mislim da oni nezvanični rade kako treba, ali ne bih ništa da garantujem. Možda da razmisliš i o Xonar DG, zato što po oglasima ima sličnu cenu kao i ZS (što je nerealno za toliko staru kartu), a i može da se moduje.
Ispravka: Mislio sam da razmisliš o Xonar DS, DG je najgori model.
:: Kristalajzer je skroz neprirodan (slušao sam malo, ali dovoljno da bih primetio), i samo može da pokvari pesmu :: Koliko znam ZS je bio vrh ponude nekada, i njegov naslednik je X-Fi Music. Audio je po rangu ispod Music-a. Što se drivera tiče, ja mislim da oni nezvanični rade kako treba, ali ne bih ništa da garantujem :: Možda da razmisliš i o Xonar DG, zato što po oglasima ima sličnu cenu kao i ZS (što je nerealno za toliko staru kartu), a i može da se moduje :: :: ::
Iz mog licnog iskustva,nijednu...Mada,za 7.1,mozda i posluze posto imas subwoofer.
Imao sam,sve sto sam zeleo da probam i posedujem od creative kartice,od 2008 do danas,promenio sam od creative audige se,audigy prva generacija platium cini mi se,slican kao zs,samo predhodnik,zatim audigy 2 zs,audigy 4,music,gamer,zatim od novijih xfi fatality platinum, i USB varijantu creative xfi usb hd.
Imao sam skoro i studijsku karticu esi prodigy 7.1 hifi....
Ne koristim pc zvucnike,tj,uvek pojacalo i zvucnici (hifi ) + slusalice...
Ono sto mogu da naglasim,godinama sam menjao pojacala,zvucnike,krenuo sa Jbl L46,dakle starih legendarnih HIFI zvucnika do ozbiljnijih monitora i pojacala,i oduvek,ali oduvek mislio sam da je do moje male sobe od 7m2... Medjutim kasnije prebacim u sobu od ~25m2,i zaista,sve zvuci daleko bolje,ali uvek sam pojacavao bas,kako na pojacalu,tako i na kartama...Kristalajzer,barem za muziku,mozes koristiti do 5%,i to iz zezanja,za sve drugo,menja zvuk dosta,al nebitna stvar.. Bitna stvar, KARTE NEMAJU BAS,pogotovo onaj najnizi ! Ne da nemaju bas,nego je to smesno, jer pored pojacala,ja i na karticama sam pojacavao bas, jer imas sam nekih par meseci Revox plenium B monitore,grdosije od kutija,iz zlatnog doba HIfija,150w na 4 oma,31cm bas,pioneer a9 pojacalo sa 2x120w sinusne snage,a u realnosti mozda i vise...E sa tim kutijama sam dodavao bas i na karti i na pojacalu da bih ga uopste cuo...
Zatim je usledila ESI kartica,dayens premium monitori,kutije nove su oko 950-1000 e. Medjutim ono jedino sto sam zakljucio od skora jeste,da je kao studijska kartica bila ravna,tj frekventi opseg maksimalno ujednacen,sve je tu,nista ne strci,i u sustini zvuk vise nije zanimljiv...Daleko je ispred creative-a po kvalitetu,gde sam uocavao greske sa creative kartama ovde je to bilo svedeno na minimum, ali i dalje mi je falio taj najnizi bas...
I tako menjam pojacala,menjam zvucnike, odem kod ljudi,cujem jedno,dodjem kuci cujem drugo...Mislio sam da je do pojacala,kablova...
A onda,odem,porucim,i kupim Asus Xonar STX...Moram da naglasim pre nje sve sam izmenio bio,i pojacalo,i zvucnike,sve sam prodao misleci da nije to to,i uzeo nesto jeftinije,ali nista manje kvalitetne Pilot trosistemce i marantz pm 550dc pojacalo...Uz zvucnu creative xfi platinum fatality pro,sa konzolom,daljinskim,kartica vrhunska,al na prvi pogled... Da bih cuo bas,stavljao sam + 12db i na 30hz i na 60 hz, i na pojacalu odvrnem 50hz na +6db,ali nazalost to je onda daleko izdeformisan,neupotrebljiv bas,kad napravim kompromis opet ne lici ni na sta...I onda,umesto da prodam sistem,ja prodam fatality platinum,i kupim xonar stx...
BOZE,boze,naravno,imam je sad,oko mesec i po,ma,nisam hteo da otvaram teme,i pisem svoje reci hvale u nedogled,ali kad malo smirim srasti,bice i toga...
Napredak zvucni,ove karte,u sve sto sam menjao do sada...Je nemerljiv... Cisti kristalni visoki,prelepi srednji,fantasticna stereo separacija i bas koji sada ide duboooko,cisto,bes naznake bilo kakvih distorzija,bez ikakvog tjuniranja,ekvilajzera,na pojacalu iskljucene kontrole zvuka,sve na 0....Sada ima i to nesto,neznam,prosto, shvatam sada da bez dobrog izvora,nema ni D od dobroh zvuka,nema ni M od magije stereo zvuka....
Tako da,sada uzivam u sistemu koji me je sve skupa izasao 150 evra,dakle koliko kosta i sama kartica :),i sada nemogu ni da zamislim kako su zvucale stvari koje sam ranije imao,menjao,koje su bile dosta bolje i skuplje od onoga sto sada imam....
Moj savet bi svakako bio,da juris nesto,videh ranije na benchu Asus xonar DX za 4000 dinara,neznam koliku bi svotu izdvojio ... ?
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
ja bih ti toplo preporucio Xonar, ali za te zvucnike bice ti dovoljna bilo koja od te dve, s tim da bih gledao PCIe posto je PCI standard ukinut. Ako planiras neki upgrade zvucnika, Xonar je najbolji izbor.
:: Creative Sound Blaster X-Fi PCI (SB0790) ili Audigy 2 zs uz zvucnike Creative Inspire T7900 7.1 koje posedujem vec par god sa prvom navedenom karticom.
Vidim da svi hvale Xonar DX, pa me interesuje koliko daje kvalitetniji zvuk u odnosu na Audigy 2 ZS kojeg sada imam. Zvucnici su Altec Lansing CS21, 2.1 sistem od 110w. Ja sam zadovoljan kako zvuci na ZS, ali ako vredi preci na DX, onda da se bacim na prodaju moje i kupovinu Xonara. Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb, Dell S2440L, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz R.A.T. 9, Altec Lansing CS21
Neces osetiti razliku u ovom slucaju na zvucnicima koje imas. Jedino ako imas dobre slusalice, onda ima smisla jer xonar ima amp za slusalice.
:: Vidim da svi hvale Xonar DX, pa me interesuje koliko daje kvalitetniji zvuk u odnosu na Audigy 2 ZS kojeg sada imam. Zvucnici su Altec Lansing CS21, 2.1 sistem od 110w. Ja sam zadovoljan kako zvuci na ZS, ali ako vredi preci na DX, onda da se bacim na prodaju moje i kupovinu Xonara :: Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb, Dell S2440L, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz R.A.T. 9, Altec Lansing CS2 :: ::
Evo ga kolega . Ja imam DX u kombinaciji sa CS21 i lepo zvuči, ali mislim da ništa ne bi dobio prelaskom sa ZS, možda bi se čula razlika tek kada bi uzeo neki hi-fi. Ako se pak odlučiš da prodaš svoj SC, a ti javi, pa da uživam u 4.1/4.2 kombinaciji ko car .
:: Vidim da svi hvale Xonar DX, pa me interesuje koliko daje kvalitetniji zvuk u odnosu na Audigy 2 ZS kojeg sada imam. Zvucnici su Altec Lansing CS21, 2.1 sistem od 110w. Ja sam zadovoljan kako zvuci na ZS, ali ako vredi preci na DX, onda da se bacim na prodaju moje i kupovinu Xonara :: Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb, Dell S2440L, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz R.A.T. 9, Altec Lansing CS2 :: ::
Uzmi bolje Xonar DX nego tu Creative ali ako hoces stvarno dobru zvucnu, ne profesionalnu nego ovako onda uzmi Sound Blaster Z ona je bolja od Xonar DX i novija.
Da da da a ja ne znam da citam preko neta. Series Z ljudi koji znaju sta govore kazu da je najbolja serija od Creative da si ti ziv i zdrav. Nas dosta na EVGA Forumu ih imamo, sto Z sto Zx ljudi kojima treba kontrola a oni sa vise novca ZXR i mnogo ih je vracalo ASUSove karte raznorazne a pre posedovalo Xi-fi Titanium staru koja je bila odlicna i koju manager i dalje ima u kompu.
u pitanju su vrlo male razlike specifikacija izmedju ovih kartica, a uz to STX je PCIe i zahteva dodatno napajanje (molex), dok je ST PCI i ne treba joj dodatno napajanje.
@peki, tako je, obrises stari drajver i disable-ujes je u biosu. @vlada, ne znaju bas sve people from the eVGA forum. Posto sa sigurnoscu mogu da tvrdim da ti ljudi nisu audiofili, ne verujem da iko od njih ne fura ozbiljnije zvucnike od recimo Corsair 2.1 (game edition).. tako da automatski njihova misljenja ne vrede ni cent kada su u pitanju zvucne karte.
:: Asus Xonar Essence ST i Asus Xonar Essence STX kartice :: :: ::
Ja sam planirao HD da uzmem jel nije bilo karata uopste a ASUS necu da placam vise. Ali je onda se pojavio SB Z a znao sam da je to najnovija serija zvucnih na trzistu i masovno su ljudi narucivali sa newegg i govorili da je to neprepoznatljiv Creative, da je serija cela je odlicno uradjenja, pogotovu ZXR karta a sada mislim da imaju jos jacu od te. Onda m i je lik rekao da je HD malo bolja zaista ali je duplo skuplja i starija verzija i kada sam shvatio da cu uvek imati 5.1 system bilo je realno da nju uzmem. Realno je da kada vidis da 20 ljudi kupuje sada kartu i uzima Sound Blaster Z da i ti se zapitas ako ti treba zvucna. Cuo sam ja za njih pre nego se pojavila serija kod nas ali nisam bio siguran bas 100% da cu nju.
Ne obilazim EVGA forum i nisam znao da vas dosta sa tog foruma poseduje Z kartu ...
nekako bezveze sa 7.1 otisli na 5.1
:: Da da da a ja ne znam da citam preko neta. :: Series Z ljudi koji znaju sta govore kazu da je najbolja serija od Creative da si ti ziv i zdrav :: Nas dosta na EVGA Forumu ih imamo, sto Z sto Zx ljudi kojima treba kontrola a oni sa vise novca ZXR i mnogo ih je vracalo ASUSove karte raznorazne a pre posedovalo Xi-fi Titanium staru koja je bila odlicna i koju manager i dalje ima u kompu. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.