Kao sto naslov kaze, da li je izvodljivo prikaciti dva 5.1 sistema na jedan komp (ali da se cuje zvuk na svim zvucnicima). Imam neki solidan logitech 5.1 sistem i neki sharp-ov kucni bioskop....pa hocu da prikacim i njega, ako je moguce.....ako jeste neka neko ko zna napise kako to da izvedem. Hvala unapred na odgovoru!!!
Naravno da je izvodljivo, ništa lakše. Postoje dve varijante. Prva je da ubaciš još jednu 5.1 zvučnu kartu i povežeš drugi set zvučnika na nju, pa da se malo zezaš sa softverom. Druga varijanta je da napraviš/kupiš razdelnike za tri stereo izlaza na svojoj 5.1 zvučnoj i u njih uključiš kablove za oba 5.1 sistema. Ovo ti je samo opis kako možeš da postigneš to što si zamislio. Ako ti nešto nije jasno slobodno pitaj i objasniću ti detaljno kako da to izvedeš.
@arsagen Evo čisto da ti dam moj primer pa ćeš videti šta sam dobio time. Jedan set 5.1 zvučnika držim na stolu i oko njega gde mi je monitor i služe mi za gejming. Drugi set 5.1 zvučnika mi je raspoređen po sobi oko HDTV-a i služe mi za gledanje HD filmova. Kad sam na monitoru koristim jedne a kad sam na TV-u koristim druge zvučnike. Ponekad ih koristim i istovremeno ako je u pitanju muzika jer su dva kompleta zajedno svakako glasnija nego svaki posebno.
Ovo mi ima logike sto @srdoch kaze da jedan koristi za stolom, a drugi set kad se zavali ispred TV-a. Ja bih isao na varijantu sa jos jednom zvucnom i samo ih switch-ujes softwerski ili preko razdelnika spojis oba i radice istovremeno.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: :: :: i da mozes da prikljucis oba sistema na jedan komp? nevidim sta dobijas time ::
srdoch Hvala na odgovoru! Ovo sa jos jednom zvucnom sam razmisljao i to mi izgleda najjednostavnije. Ovih dana cu da uzmem zvucnu, pa cu da pokusam nesto.......Ako budem imao problema sa namestanjem da obe zvucne ``pevaju :D`` u isto vreme pisacu ovde :D
:: srdoch Hvala na odgovoru :: Ovo sa jos jednom zvucnom sam razmisljao i to mi izgleda najjednostavnije. Ovih dana cu da uzmem zvucnu, pa cu da pokusam nesto.......Ako budem imao problema sa namestanjem da obe zvucne ``pevaju :D`` u isto vreme pisacu ovde :
Nema na čemu. Pre nego što kupiš zvučnu bilo bi dobro da navedeš za šta planiraš da koristiš sve to. Ako ćeš da gledaš filmove i slušaš muziku mislim da signal možeš kroz određeni plejer da proslediš na obe zvučne karte, ali ako bi da igraš neku igru to neće ići pošto će slati zvuk samo na primarni audio adapter. Eto čisto da ti skrenem pažnju. Poenta priče je da li želiš da koristiš oba 5.1 sistema istovremeno ili ne. Ako je odgovor da onda ti je najsigurnija varijanta razdelnik da se ne bi zezao sa softverom u slučaju da nema zvuka na obe zvučne karte istovremeno. Pozdrav!
Nisam siguran za tu zvucnu, mislim da samo jedna moze da radi u datom trenutku, kod mene koristim integrusu za mic i sluske i audigy za muziku i rade naizmenicno od zavisnosti gde se nesto ubode.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.