Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
SBB D3 na monitor(HDMI), da li ce biti zvuka?
STRANA 1 OD 1
nidzakv SBB D3 na monitor(HDMI), da li ce biti zvuka? 23.08.2013. 18:33 T54349

status: user
broj poruka: 660
Pozdrav,

da li neko ima iskustva sa povezivanjem monitora i sbb-ovog D3 uredjaja preko HDMI kabla?

Na monitoru imam izlaz za slusalice, (znaci da mogu i obicni zvucnici sa standardnim prikljuckom??), pa me interesuje da li cu imati zvuk na zvucnicima ako ih ubodem tu?

Znaci konkretno, D3 uredjaj - HDMI- MONITOR -> zvucnike u ulaz na monitoru za slusalice:

da li ce biti zvuka?

HDMI prenosi zvuk ali opet nisam siguran da li ce raditi ta kombinacija, da ne mucim majstore da mi namestaju sve to oko kompa, ako nece da radi...

Nadam se da je neko vec probao...

Hvala unapred.
Nek je proklet Telekom Srbija
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 23.08.2013. 19:06 #510350

broj poruka: 1656
Imaces zvuk.
nidzakv Hvala na odgovoru 23.08.2013. 21:12 #510391

Nadam se da si u pravu.

neXus2000 .... 23.08.2013. 23:36 #510411

broj poruka: 3350
Ne mora da znaci. Monitor mozda jednostavno nema DAC (Digtal to Analog converter). Ako je monitor opremljen sa Audio IN ulazom (obicno je nazad gde su i ostali prikljucci za monitor), isto kao za slusalice, onda samo jednostavno imas pass through sa zvucne kartice na ulaz za slusalice.

luja-88 Re: 24.08.2013. 00:49 #510423

broj poruka: 1656
Nema logike. Koja je onda poenta HDMI porta? Onda bi stavili samo DVI ili/i DP. Licno nisam video monitor sa HDMI portom i `pass-through` audio dzekom (sa DVI jesam).

@nidzakv
Sve u svemu, to bar lako ustanovis. Samo pogledaj da li na monitoru, pored postojeceg dzeka za sluske, imas jos jedan dzek za audio ulaz. Ako nema, vazi ono sto sam rekao u prvoj poruci. Ako ima, onda stoji znak pitanja...
neXus2000 .... 24.08.2013. 04:09 #510442

Jbg. Nisam zavrsio celu pricu, jer sam otperjao napolje, kliknuo na posalji. Moralo se piciti do zene na ovo-ono.

Elem, nije naveo koji je monitor u pitanju. Na bivsem poslu, mislim da jos uvek stoji, Philipsov monitor koji nije imao DAC, pa nije mogao zvuk preko HDMI. Iako je imao neke krsh zvucnike. Zato sam i napisao da nisam siguran. Cak se i obicno desava, da prave ili su pravili monitore bez zvucnika, a imaju samo pass thorugh za sluske. Tako da oni i nemaju opciju zvuka preko HDMI.

Posto ima raznih kombinacija kod raznih proizvodjaca monitora, sve je moguce. Bilo bi lepo da nam kaze da li monitor ima i zvucnike, kao i koji je model/proizvodjac.

Ako je neki normalan, onda bi sam monitor trebao sam da to odradi, a ako ne onda u meniju istoga da se podesi da zvuk ide preko HDMI.

nidzakv .... 24.08.2013. 08:52 #510450

Ima samo izlaz za slusalice pozadi, plus dvi i hdmi izlaz.
Zvucnike nema na zalost..
Videcu posle koji je model, LG neki noviji, 24`..

Edit: LG E2442

neXus2000 .... 24.08.2013. 14:58 #510499

Imas li opcije za zvuk u samom monitoru?

Mislim, probaj da nakacis PC ako imas HDMi i postavi da ti je default audio device HDMI izlaz sa graficke. Tu ces znati da li zasigurno imas zvuk. NEgo, pre toga, ti samo imas izlaz za slusalice na monitoru, nemas ulaz isti takav?

quna ... 24.08.2013. 19:04 #510541

broj poruka: 1640
Imao, nemao, kupis neke jeftine aktivne zvucnike i pristekas ih preko audio izlaza sa D3, ja sam tako sestri uradio, monitor i mini linija i milina.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nidzakv ... 24.08.2013. 22:02 #510564

Ima samo izlaz za slusalice na monitoru..
U podesavanjima postoji opcija za zvuk, kaze da je moguc samo kad je prikacen uredjaj preko Hdmi..

@quna

Pa to bi mi bilo najjednostavnije resenje, da izvucem dzek iz zvucne kartice u kompu i ubodem u ovaj D3 uredjaj kad hocu da gledam tv. Pitanje je da li na njemu postoji standardan izlaz za zvucnike, 3,5mm ako se ne varam..

neXus2000 .... 24.08.2013. 22:58 #510569

E onda odlicno.
Pristekaj D3 na hdmi, a izlaz za sluske na monitoru spoj sa Line In na zvucnoj karti. U monitoru pojacaj volume vrlo minimalno i izaberi da u windowsu pod recording devices da ti je Line In default.
Tako ne moras da prespajas non-stop zvucnike iz PC-a u monitor, jer si doveo signal za zvuk sa monitora u PC.

nidzakv ... 25.08.2013. 09:07 #510607

Hvala tebra, kad stigne probacu pa javljam..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs