Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Altec Lansing ATP3 bas
STRANA 1 OD 1
dradisic Altec Lansing ATP3 bas 23.07.2013. 13:31 T53975

status: user
broj poruka: 271
Pozdrav svima,
Potrebna mi je mala pomoć u vezi ovih zvučnika.
Radi se o tome da je neko izvadio zvučnik iz wufera i sada je meni potrebna informacija koji zvučnik da stavim.
U uputstvu ima samo da je promer 6,5inch (165mm) i snaga 18W. Ako neko ko ima ove zvučnike ili zna, može da mi da koji zvučnik bi trebalo da kupim i montiram u ovom wuferu.
Unapred hvala svima na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pitanje je, pre svega, koja je impedansa (~ otpor) tog zvucnika. 23.07.2013. 14:34 #505984

broj poruka: 10999
Probaj sa necim od 4ohm, sto se uklapa (fizicki) u kutiju... Mozda oni EI Nis-ovi za kutiju 40W/4ohm (bas jedinica)... Ako ne, posao bi mogao da zavrsi i sirokopojasni zv. za ozvucenje automobila (nema veze sto ce imati ``lufta`` u gornjem delu opsega frekvencija)...

modifikovanje ove zv. kombinacije:
http://sweynt.blogspot.com/2009/06/altec-lansing-atp3-modify.html
dradisic Re: Pitanje je, pre svega, koja je impedansa (~ otpor) tog zvucnika. 23.07.2013. 14:41 #505986

broj poruka: 271
Da li je originalni zvučnik čist bas ili je bas-srednjotonac drajver?

:: Probaj sa necim od 4ohm, sto se uklapa (fizicki) u kutiju... Mozda oni EI Nis-ovi za kutiju 40W/4ohm (bas jedinica)... Ako ne, posao bi mogao da zavrsi i sirokopojasni zv. za ozvucenje automobila (nema veze sto ce imati ``lufta`` u gornjem delu opsega frekvencija)..
::
:: modifikovanje ove zv. kombinacije
:: http://sweynt.blogspot.com/2009/06/altec-lansing-atp3-modify.html
tortojed On bi (u teoriji), trebalo da bude ``cist`` bas (cak potpuno nemocan 23.07.2013. 20:47 #506036

broj poruka: 10999
da reprodukuje bilo sta iznad ekstremno niskih frekvencija - 50Hz i nize). Zato se i zove ``subWoofer`` (``ispod basa``, ``podbas``). U praksi, medjutim, prigusivanje pocinje da se oseca tek tamo negde na nekoliko stotina Hz i iznad toga, sto ce reci da pojacava i jedan deo onoga za sta su zaduzeni sateliti...

codeus ... 23.07.2013. 21:42 #506056

broj poruka: 4054

oznaka zvucnika je `altek lajzing A2156` 4 ohm-a

uzmi bilo koji papirni od 4 ohma .. 3`` cone

npr .. http://www.elementa.rs/proizvod/21158/niskotonski-zvucnik-160mm-40w

e sad sta nadjes u svom gradu !! .. ja sa iz SU pa zato nehotice potenciram elementu jer znam sta imaju u radnji ..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs