Dragi clanovi, da li neko od vas ima mozda neku ideju u cemu bi mogao biti problem kod mojih sluski.
Situacija je sledeca: Imam slusalice beats pro http://www.prlog.org/11564863-beats-by-drdre-detox.jpg (malo starija verzija, ali ona kopija iz sangaja, koju samo tamo mozete kupiti). Generalno sluske su istog kvaliteta kao i original, samo se prodaju po nizoj ceni i nemate nikakvu garanciju na njih (zato su i jeftinije, jer ne znate kada ce crci). Ko je bio u sangaju zna o cemu pricam. Tamo se tako prodaju i apple lap topovi i sve sto vam moze pasti na pamet. Dakle kopija svega i svacega. Ali da se razumemo, to nisu kopije one krs krs, nego sve izgleda potuno isto i funkcionise potpuno isto. Odmah da napomenem da me zaobidjete sa komentarima koliko para toliko muzike, jer to ovde nije problem. Problem je sledeci kada prikljucim sluske nakomp, sve radi savrseno, kada prikljucim sluske na iphone, sve radi savrseno, ali zato kada prikljucim sluske na moj krs android telefon ZTE poznatiji kao telenor touch plus i kada ih prikljucim na nokiu e71(preko adaptercica - posto e71 ima manji ulaz za sluske) dobijam neki echo u njima, i efekat poput onog voice masking-a. Dakle ne mogu da razaznam reci koje pevaci izgovaraju i kao da ih cujem u daljini, takodje i bubnjevi i bas gitare i kod elektronike bas u potpunosti je nekako prigusen.
Problem je u kontaktu, koji negde ne naleže kako treba, ili kači i susedni kanal pa dolazi do `probijanja` ili slabljenja. Da imepdansa ne odgovara, teško, ne bi ni ovo ostalo radilo kako treba....a onda je možda i ovde isto pakovanje ali drugačija k.ta.
Sluske ti imaju 2 prstena a ti telefoni 3 prstena prenosa, od kojih je jedan od mikrofona. Posto su prstenovi na sluskama siri nego na vecini modela telefona dolazi da preklapanja ili loseg kontakta. To je klasika kad udenes 3.5` stereo jack u `preradjeni` jack na smartphonevima koji u sebi ima ugradjen dodatni pin za mic. Drugim recima, uzim i uporedi jack na headset-u koji ima sluske+mic u jednom koenktoru sa konektorom koji ima samo stereo sluske na sebi.
Naravno, sve pod uslovom da su ti sluske samo sluske a ne headset (mic pride)
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Sluske koje sam dobio uz Samsung corby mogu da koristim samo za komp jer se sada preko tih sluski cuje samo priguseni zvuk kada ih povezem sa samsung ace+. Zvuk je odlican kada slusam muziku preko canyon cnr-hs10 ali te slusalice imaju jedan prsten manje.
Dakle sve u svemu, resenje za moj problem ne postoji. :(
A za ovog prijatelja studio verzije, recicu ti da sam isprobao i jedne i druge i apsolutno ne postoji razlika ni u kom kriterijumu (u smisu reprodukovanja zvuka, kao ni vizuelnom). E sad ako postoje neke fore koje koriste DJ-evi, a da se ja u to ne razumem, tu mozda vec ima razlike, ali ovako za jednog gamera i jednog obicnog slusaoca muzike, razlike nema. :)
Probaj i sam obe verzije pa ces videti (ali naglasavam da to bude ta Shangai fake verzija), jer ima nekih fakeova kod nas, koji isto izgledaju, ali je zvuk katastorfa... .)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.