Uzi izbor, ali koji, molim sto vise odgovora koji i zasto!?
STRANA 1 OD 1
PCoprema
Uzi izbor, ali koji, molim sto vise odgovora koji i zasto!?
23.08.2007. 19:58
T5361
status: user broj poruka: 292
Cene svih su oko 40e, imaju 1 god. garancije, snimanje, FM, reprodukciju, 1GB NANDa, neki internu a neki AAA bateriju. Zanima me koji je najbolji izbor? Koji daje dobar zvuk, sluske, snimanje, izdrzljivost, funkcionalnost...
MSI P200 / Roline & Rotronic S-11 / Odys S11 (to je sve isti uredjaj) Apacer Steno AU521 Transcend T-sonic 530 Phlips SA2110
Hvala jos jednom u nadi da cete mi preporuciti najbolji!
Znam da se nema para i da je to verovatno max koji si uspeo da sakupis ali kad ce bre vise ljudi svatiti i skontati neke stvari..jeste culi onu `nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino `....gde ti se zuri?hoce propasti svet ako ne kupis za 2 dana taj krs ?skupi pare pa za pola godine ili koliko vec kupi nesto kvalitetno a ne te krseve za koje ne znas da li ce riknuti posle 10 dana
...uzmi philipsa. makar je to ime u odnosu na ostale. imamo ga i ja i moja sestra, jedino sto imamo skuplje modele (moj je gogear od 30gb, njen neki sa 2gb flash memorije, donesen iz nemacke). oboje smo zadovoljni. e sad cu da ti napisem utiske za moj, a ako hoces, sutra cu prodzarati i njen pa cu ti napisati utiske i za njega...
ima vise nego ok zvuk, u stvari, nemam zamerki, kad stavim one velike sony slushke za ushke, mogu samo da uzivam...:-) zvuk snima super, wav format ali mono, mada mislim da je to na svim modelima. moj plejer je pravljen za dugo slusanje muzike (u stilu zavalis se, pustis plejlistu i ne diras), jer je spor. to je zbog harda, ipak treba on i da stedi bateriju (koja traje sasvim pristojno vreme). ovo sam napisao za sve one koje zanimaju slicni modeli, tebe to ne treba da brine, sejin se pali i gasi za stotinku. e da. jos jedna losa vest za sve one koji bi voleli da imaju kontrole osetljive na dodir(redcat, ako se ne varam, moj plejer, a verovatno i ipod) -skoro za svaku sitnu promenu plejer mora da se vadi iz dzepa, da se vidi sta se klikce, posto ne moze da se oseti `dugme` pod prstom. a verujte mi, ume to da bude izludjujuce. plus sto svaki prijatelj koji ima manje od 30god, cim vidi da je touchpad, krene da ga d*ka do ludila... i jedna glavna stvar koju treba da znas, a mislim da se odnosi na sve philipsove plejere (provereno na moj i sejin) -u xp-u, kad ih utaknes, prijave se kao portable media plejeri! otprilike je sve slicno kao na fleshu, jedino sto nemas jos jedan drajv prijavljen, a kad otvoris njegov folder, u njemu postoje 2 foldera, `data` i `media`. nema ih u total commanderu i slicnima, isto kao i fotoaparat... data folder guta sve, a u media mozes da stavljas samo podrzane formate (a mislim da mogu i plejliste, nisam bas 100% siguran, al recimo 66-75%). ne znam kako se prijavljuju na linuxu, mada me zivo zanima:-)
to je sve sto mi je palo na pamet, ako te jos nesto zanima da saznas o philipsima, ili ako te tacno zanima kako sljaka sejin, ti postuj! nadam se da sam ti makar malo pomogao ovime. poz!
Kakav je funkcionalni odnos Polymer-skih integrisanih baterija i malih punjivih baterija (isplativost i dugotrajnost)...
Prakticno i iskustveno: da li su interne Li-Ion baterije korektan izbor u firmiranim playerima tipa Apacer, Transcend, Sony, Philips, MSI...i koliko godina mogu da rade npr. tako da drze player u radu makar 3h ako je kao nov drzao optimalno 12h??? Ne znam mnogo o tome a svi me pitaju...
ako je pitanje da li treba traziti nesto sa internom baterijom, moj licni odgovor bi bio ne. negde sam citao kako su neki naucnici ponosni, napravili su ponovo punjive baterije koje izgube samo 30% kapaciteta za godinu dana koriscenja. znaci ostale gube jos vise, ukljucujuci i interne... zve zavisi koliko se plejer aka u toku koriscenja. pozadinsko svetlo kasapi bateriju... rekao bih da moj plejer ako se zestoko drnda moze da izdrzi oko 8-9h minimalnog muziciranja. ubedjen sam da je cak jednom bilo samo 6h, ali mislim da tada nije bio lepo napunjen... jednom sam zaboravio da ga iskljucim i tako je jednu pesmu odsvirao oko... koliko bese?... oko 170 puta. svirao je 9 sati non-stop bez ikakvog diranja kontrola i menjanja. baterija mu nije bila puna kada je pusten u rad... i svirao je jos posle. po mojoj pribliznoj racunici, tu turu do krajnjeg praznjenja baterije, svirao je ukupno 18 ili 21h, nisam siguran. recimo 20h, nije ni bitno, ako se shvati poenta. a kako radi interna baterija bilo koga plejera posle par godina, to sada niko ne moze da kaze. nisu se tako davno pojavili. mada, sigurno je da slabe, cak i baterije najzvucnijih kompanija... moj ortak ima sony bean, pasulj iliti bubreg, od 1gb, interna baterija, puni se preko usb. ne vadi ga iz usiju, cim ima malo vremena, on ga pali. kaze da mu traje 20-ak, i vise, sati. na ekskurziju od 7 dana cak nije ni nosio punjac, redovno ga je koristio a vratio se u beograd slusajuci riblju corbu. dobro, to je bilo pre nesto manje od godinu dana kad je bio nov, ali ni sada se ne zali na bateriju. moracu da ga pitam koliko mu sada traje baterija... postovacu kad mi odgovori... sve u svemu interne baterije treba izbegavati, jer kad se interna isprazni, to je to, a eksternu samo izvadis i zamenis, a ako nemas rezervu, nadjes najblizu trafiku:-) traju oko 15-ak sati, kao i vecina internih baterija u plejerima, ali uvek mogu da se zamene novim i svezim... 2 baterije = 30-ak sati, sto je definitivno duze od bilo koje interne... to je sve moje licno misljenje, neko mozda mrzi da vucara punjace naokolo, za takvu osobu interna je bog... poz!
...ovde sve vreme govorim o malim, AAA, ponovo punjivim baterijama, sad ima modela od 1000mAh... one traju 8 do 15 sati po punjenju. standardni, AA, modeli od 2500mAh sigurno mogu da izvuku mnooogo vise:-)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.