Pozdrav drugari, da li neko ima da proda tranzistor iz naslova. crkao kanal na A/V receiveru, okrenuh sve prodavnice ali niko nema. da li mozda ima neko od cenjenih kolega? Hvala
:: :: imas u pro elektroniku (nis) 2sd2389 isto darling trandza .. slicnih karakteristika .. :: :: a pitaj ih mozda mogu da ti nabave 2401 . :: :: :: :: ::
Nista se bitno ne menja ako se stavi pravi ekvivalent - to ``2SC`` je
29.05.2013. 11:39
status: user broj poruka: 10999
samo prefix proizvodjaca (razni proizvodjaci u svom programu imaju prakticno jedan te isti tranzistor, pod nesto izmenjenim nazivom, na primer 2sc...x, bc...x)...
Koliko na brzinu mogu da procenim, po karakteristikama mu je slican BC107 (NPN, general purpose transizstor) ali ima i razlika kooje mogu da budu bitne...
U svakom slucaju, nemoj nista da kupujes/narucijes/zalemljujes bez konsultacije sa serviserom (ako sam dobro shvatio, kolega Milanche to resava).
Re: Nista se bitno ne menja ako se stavi pravi ekvivalent - to ``2SC`` je
29.05.2013. 12:26
status: user broj poruka: 2076
da, njegov je uredjaj, a moj techa treba da mu popravi. nasao sam original tranzistor na Amazon, ali se ne moze naruciti direkt na amazon nego na external website, firma je UTsource. zajedno sa postarinom pise da izlazi 9$, nesto mi to jeftino, samo 4$ za postarinu.
:: samo prefix proizvodjaca (razni proizvodjaci u svom programu imaju prakticno jedan te isti tranzistor, pod nesto izmenjenim nazivom, na primer 2sc...x, bc...x).. :: :: Pretpostavljam da se radi o ovome tranzistoru :: http://url.ie/hih :: :: Koliko na brzinu mogu da procenim, po karakteristikama mu je slican BC107 (NPN, general purpose transizstor) ali ima i razlika kooje mogu da budu bitne.. :: :: U svakom slucaju, nemoj nista da kupujes/narucijes/zalemljujes bez konsultacije sa serviserom (ako sam dobro shvatio, kolega Milanche to resava).
Ma kakvi jeftini - ta klasa tranzistora (2sc3114, BC107/108/109...)
29.05.2013. 13:02
se prodaje kilo za $. E sad, onaj izlazni (vrhunski u svojoj klasi) bi trebalo da kosta nekoliko $ po komadu.
Druga stvar: ako se radi o ozbiljnom, zahtevnom ljubitelju muzike koji ce koristiti ovaj pojacavac/risiver, preporucljivo je da se promeni i onaj ispravni tranzistor na izlazu kanala, odnosno da se kupi upareni NPN/PNP par (kompletan ``izlaz`` tog kanala) zbog toga sto je mala verovatnoca da ce se novokupljeni ``raspareni`` NPN upariti sa postojecim PNP-om (koji nije izgoreo). Radice to, ali sa nesto malo vise izoblicenja na max volume i malo vise grejanja (zbog nejednakosti strujnih pojacanja ovih dvaju tranzistora, ukoliko nisu ``upareni``).
Stvarno ne znam gde da ih potrazis, izuzev na adresama koje su
29.05.2013. 15:52
vec pomenute (ili u inostranstvu). Nekada ih je bilo u BG Elektronik-u, Beli Elektronik-u... Probaj i u Akustik-u (bivsi Akusti) u ulici Svetozara Markovica (vlasnik je registrovao firmu u Grckoj, cesto ide tamo, pa moze da ti direktno nabavi i donese)... Mozes da pitas i ljude koji donose robu po porudzbini na osnovu kataloskog broja - katalog firme Conrad Electronic (ima ih na malim oglasima)...
Kontaktiraj Orbit NS, verujem da ce ti pomoci (pitaj i sta bi islo kao zamena). Ne mogu trenutno da guglqam i trazim zamenu...ali ako ne nadjes isti, promeni oba para za neke koji idu kao zamena. Nisu skupi, to jedino znam:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Kontaktiraj Orbit NS, verujem da ce ti pomoci (pitaj i sta bi islo kao zamena). Ne mogu trenutno da guglqam i trazim zamenu...ali ako ne nadjes isti, promeni oba para za neke koji idu kao zamena. Nisu skupi, to jedino znam: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.