Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Fiio DAC
STRANA 1 OD 1
gogi1 Fiio DAC 04.05.2013. 21:55 T52937

status: user
broj poruka: 2076
Jel probao neko Fiio DAC-ove.
Kakvi su?
Vidim ima nekih modela za 30-40e (u inostranstvu) pa me intersuje da li su ok?
Hocu li dobiti poboljsanje zvuka?
ili ipak bacati pare na nesto kvalitetnije.

Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kefalo81 ma idi bre na kvalitetnije 05.05.2013. 18:22 #491120

broj poruka: 775

sad je pala cifra za xonar dx.
ja sam ga platio 7500 sad je 6500.
to je vrlo dobra kartica.
načelno ja bih izbjegavao dakove koji se napajaju preko usb-a jer to nije kvalitetna struja.
imarkovic Re: Fiio DAC 05.05.2013. 19:09 #491124

broj poruka: 19009
pa ne mozes s ovim dobiti bolji zvuk, da bi dobio nesto moras se izuti za pravi dac, pod uslovom da sve ostalo bude u skladu s njim, nisi naveo ni za sta ti treba, sta bi povezao na dac? ja sam dugo tragao i razmisljao za asusov dac, i na kraju sam ostavio dobru zvucnu i kontroler koji mi sluzi za kontrolu jacine zvuka, ima na sebi 2xXlr/trs i 2xtrs izlaze/ulaze.. ako ti nije neophodan, nemoj bacati pare, ja za malo da bacim

:: Jel probao neko Fiio DAC-ove
:: Kakvi su
:: Vidim ima nekih modela za 30-40e (u inostranstvu) pa me intersuje da li su ok?
:: Hocu li dobiti poboljsanje zvuka
:: ili ipak bacati pare na nesto kvalitetnije
::
:: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
gogi1 Re: Re: Fiio DAC 05.05.2013. 19:56 #491133

Pa slusam muziku na Mission m33i zvucnicima, Yamaha 130w wooferu i Yamaha Rx-v359 receiveru. Pa sam razmisljao da li da ulozim u bolji receiver ili u neki DAC. videh ove Fiio i cena je odgovarajuca, ali ne znam da li ih je neko probao.
Inace sistem mi je prikacen preko optickog kabla direktno na plocu.

Stvarno ne znam da li da kupujem bolju zvucnu, jer mislim da od optickog ne postoji nista bolje. eventualo da sa na toj dobroj zvucnoj prikaci na njen opticki. pitam se da li bi se osetila razlika u kvalitetu.
Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI

:: pa ne mozes s ovim dobiti bolji zvuk, da bi dobio nesto moras se izuti za pravi dac, pod uslovom da sve ostalo bude u skladu s njim, nisi naveo ni za sta ti treba, sta bi povezao na dac? ja sam dugo tragao i razmisljao za asusov dac, i na kraju sam ostavio dobru zvucnu i kontroler koji mi sluzi za kontrolu jacine zvuka, ima na sebi 2xXlr/trs i 2xtrs izlaze/ulaze.. ako ti nije neophodan, nemoj bacati pare, ja za malo da baci
:: :: Jel probao neko Fiio DAC-ove
:: :: Kakvi su
:: :: Vidim ima nekih modela za 30-40e (u inostranstvu) pa me intersuje da li su ok?
:: :: Hocu li dobiti poboljsanje zvuka
:: :: ili ipak bacati pare na nesto kvalitetnije
:: ::
:: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
alrad 05.05.2013. 20:31 #491136

broj poruka: 4843

To sto je zakaceno preko optike ne mora nista da znaci. Bolje zvuci dobra kartica analogno nego losa digitalno. Zavisi od kartice. Ne znam kakva je ta tvoja, verovatno nije losa jer je to dobra ploca, ali da li je bas bolja od X-FI i slicno...

imarkovic Re: Re: Re: Fiio DAC 05.05.2013. 21:02 #491140

fin setup, pa znas kako, tebi uopste nije potreban DAC, pored pojacala, ne razumem zasto hoces DAC, tebi cak ne treba ni jaci risiver, koj ce ti, taj ti je sasvim dovoljan za M33i.. pretpostavljam da ti to ide preko integruse sa ploce, na to bih se ja fokusirao najvise, velika je greska sto si povezao te zvucnike preko optickog a ne analognog izlaza.. da sam na tvom mestu uzeo bih neku zvucnu kao npr. Titanium HD ili neki ASUS tog ranga (STX) koji je mozda i prejak, ali nema veze nek se nadje, povezao bih preko analognog, i nista tebi vise gogi ne treba.. DAC bi ti u ovom slucaju stvarno bio suvisan po meni.

:: Pa slusam muziku na Mission m33i zvucnicima, Yamaha 130w wooferu i Yamaha Rx-v359 receiveru. Pa sam razmisljao da li da ulozim u bolji receiver ili u neki DAC. videh ove Fiio i cena je odgovarajuca, ali ne znam da li ih je neko probao
:: Inace sistem mi je prikacen preko optickog kabla direktno na plocu
:: Stvarno ne znam da li da kupujem bolju zvucnu, jer mislim da od optickog ne postoji nista bolje. eventualo da sa na toj dobroj zvucnoj prikaci na njen opticki. pitam se da li bi se osetila razlika u kvalitetu
:: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-F
:: :: pa ne mozes s ovim dobiti bolji zvuk, da bi dobio nesto moras se izuti za pravi dac, pod uslovom da sve ostalo bude u skladu s njim, nisi naveo ni za sta ti treba, sta bi povezao na dac? ja sam dugo tragao i razmisljao za asusov dac, i na kraju sam ostavio dobru zvucnu i kontroler koji mi sluzi za kontrolu jacine zvuka, ima na sebi 2xXlr/trs i 2xtrs izlaze/ulaze.. ako ti nije neophodan, nemoj bacati pare, ja za malo da baci
:: :: :: Jel probao neko Fiio DAC-ove
:: :: :: Kakvi su
:: :: :: Vidim ima nekih modela za 30-40e (u inostranstvu) pa me intersuje da li su ok?
:: :: :: Hocu li dobiti poboljsanje zvuka
:: :: :: ili ipak bacati pare na nesto kvalitetnije
:: :: ::
:: :: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
alrad 05.05.2013. 21:07 #491142

Po meni bi pravi dobitak bio ne slusati muziku s racunara nego s nekog necujnog uredjaja, dakle bez ventilatora.
Ovako k`o s kasete da slusas, ubi hujanje i najbolji setup.
imarkovic Re: 05.05.2013. 21:14 #491145

ne razumem tvoju konstataciju, jer kada pustis muziku, da li cujes ventilator? Ako ti je jos i tih PC, zasto bi te bilo sta ometalo u slucanju muzike..? Uostalom, strasni slusaoci imaju obicaj da pustaju audio diskove, gramofone i sl., tako da nije bitno odakle se muzika pusta.

:: Po meni bi pravi dobitak bio ne slusati muziku s racunara nego s nekog necujnog uredjaja, dakle bez ventilatora
:: Ovako k`o s kasete da slusas, ubi hujanje i najbolji setup
gogi1 Re: Re: 05.05.2013. 21:34 #491146

meni je komp necujan, a i da nije, nisam neki zaludjenik da sve mora perfektno da bude.
Muziku u 99% sa kompa slusam, naravno uvek kvalitetni snimci.
A za receiver sam rekao da bih mozda menjao jer je ovaj moj osnovna varijanta, pa cisto zbog kvaliteta zvuka, a sto se snage tice ima je i ovaj moj receiver.
Sutra ce drugar doneti RX-V373 koja je proglasena za najbolji receiver do 300 funti pa cu bas probati da li ce biti razlike u kvalitetu.
u zvucne karte se bas i ne razumem toliko, ali vidim da se prodaju razne, pa cak i neke za koje nikad nisam cuo, a cene ih po 50-60e, na primer ova:

http://www.esi-audio.com/products/prodigy71hifi/

:: ne razumem tvoju konstataciju, jer kada pustis muziku, da li cujes ventilator? Ako ti je jos i tih PC, zasto bi te bilo sta ometalo u slucanju muzike..? Uostalom, strasni slusaoci imaju obicaj da pustaju audio diskove, gramofone i sl., tako da nije bitno odakle se muzika pusta
:: :: Po meni bi pravi dobitak bio ne slusati muziku s racunara nego s nekog necujnog uredjaja, dakle bez ventilatora
:: :: Ovako k`o s kasete da slusas, ubi hujanje i najbolji setup
imarkovic Re: Re: Re: 05.05.2013. 21:43 #491148

ti imas 7.1 setup? ova zvucna deluje kao odlican izbor, iskreno ja sam mislio da ti treba stereo zvucna pa sam ti predlagao one

:: meni je komp necujan, a i da nije, nisam neki zaludjenik da sve mora perfektno da bude
:: Muziku u 99% sa kompa slusam, naravno uvek kvalitetni snimci
:: A za receiver sam rekao da bih mozda menjao jer je ovaj moj osnovna varijanta, pa cisto zbog kvaliteta zvuka, a sto se snage tice ima je i ovaj moj receiver
:: Sutra ce drugar doneti RX-V373 koja je proglasena za najbolji receiver do 300 funti pa cu bas probati da li ce biti razlike u kvalitetu
:: u zvucne karte se bas i ne razumem toliko, ali vidim da se prodaju razne, pa cak i neke za koje nikad nisam cuo, a cene ih po 50-60e, na primer ova:
:: http://www.esi-audio.com/products/prodigy71hifi
:: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-F
:: :: ne razumem tvoju konstataciju, jer kada pustis muziku, da li cujes ventilator? Ako ti je jos i tih PC, zasto bi te bilo sta ometalo u slucanju muzike..? Uostalom, strasni slusaoci imaju obicaj da pustaju audio diskove, gramofone i sl., tako da nije bitno odakle se muzika pusta
:: :: :: Po meni bi pravi dobitak bio ne slusati muziku s racunara nego s nekog necujnog uredjaja, dakle bez ventilatora
:: :: :: Ovako k`o s kasete da slusas, ubi hujanje i najbolji setup
alrad 05.05.2013. 22:03 #491150

Pa cujem napajanje kad pustim muziku, niti je necujno niti mogu toliko da je odvrnem da ga pokrije. Zato rezem i slusam sa cd-a ili preko sluski. Moram da nabavim neko necujno napajanje, samo ne znam koje.
gogi1 Re: Re: Re: Re: 05.05.2013. 22:03 #491151

ne, imam 2.1 setup. dva missiona i woofer.

:: ti imas 7.1 setup? ova zvucna deluje kao odlican izbor, iskreno ja sam mislio da ti treba stereo zvucna pa sam ti predlagao on
:: :: meni je komp necujan, a i da nije, nisam neki zaludjenik da sve mora perfektno da bude
:: :: Muziku u 99% sa kompa slusam, naravno uvek kvalitetni snimci
:: :: A za receiver sam rekao da bih mozda menjao jer je ovaj moj osnovna varijanta, pa cisto zbog kvaliteta zvuka, a sto se snage tice ima je i ovaj moj receiver
:: :: Sutra ce drugar doneti RX-V373 koja je proglasena za najbolji receiver do 300 funti pa cu bas probati da li ce biti razlike u kvalitetu
:: :: u zvucne karte se bas i ne razumem toliko, ali vidim da se prodaju razne, pa cak i neke za koje nikad nisam cuo, a cene ih po 50-60e, na primer ova:
:: :: http://www.esi-audio.com/products/prodigy71hifi
:: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-F
:: :: :: ne razumem tvoju konstataciju, jer kada pustis muziku, da li cujes ventilator? Ako ti je jos i tih PC, zasto bi te bilo sta ometalo u slucanju muzike..? Uostalom, strasni slusaoci imaju obicaj da pustaju audio diskove, gramofone i sl., tako da nije bitno odakle se muzika pusta
:: :: :: ::
:: :: :: :: Po meni bi pravi dobitak bio ne slusati muziku s racunara nego s nekog necujnog uredjaja, dakle bez ventilatora
:: :: :: :: Ovako k`o s kasete da slusas, ubi hujanje i najbolji setup
imarkovic Re: 05.05.2013. 22:17 #491152

daj nemoj zezati alrade, ne znam kakvo imas napajanje, ako je Frontier ili njemu slicno, onda ga menjaj, ne zbog ventilatora, vec zbog napajanja, a znas valjda i sam da mozes da resis lako `neprirodno` zujanje ventilatora tovatnom mascu i sl., ili da ga na kraju krajeva zamenis celog i da bude necujan. taman posla da zbog toga uskracujes sebi izvor slusanja muzike.

@gogi, izvini, ali za koj ce ti moj 7.1 zvucna za 2.1 sistem, gde je tu logika? Imas bolji izbor, kao sto je ESi Julia recimo ili more drugih zvucnih.. bolje uzmi mocniju stereo zvucnu, sa recimo ovim specifikacijama, 24-bit, 192khz, 96k itd.
ESi Julia, ASUS STX, Creative HD, itd., one su po razumnim cenama a izuvaju sa kvalitetom zvuka i ostalog.. plus ove zadnje 2 imaju amp za slusalice, mada ti ne treba jer imas vec sve to.. cak je asus i creative bolji izbor od ESi

:: Pa cujem napajanje kad pustim muziku, niti je necujno niti mogu toliko da je odvrnem da ga pokrije. Zato rezem i slusam sa cd-a ili preko sluski. Moram da nabavim neko necujno napajanje, samo ne znam koje
gogi1 Re: Re: 05.05.2013. 22:50 #491160

ni sam ne znam sta da radim. nije da mi je neophodna zvucna, nego znas ono kad te kopka nesto. sta bi bilo kad bi bilo.......Kad bih uzimao isao bih na Asus, nikad je nisam imao, pa bih da probam. ali, kao sto rekoh kad bih mogao da je probam pre kupovine, cisto da se uverim da ima poboljsanja u kvalitetu bilo bi super.

:: daj nemoj zezati alrade, ne znam kakvo imas napajanje, ako je Frontier ili njemu slicno, onda ga menjaj, ne zbog ventilatora, vec zbog napajanja, a znas valjda i sam da mozes da resis lako `neprirodno` zujanje ventilatora tovatnom mascu i sl., ili da ga na kraju krajeva zamenis celog i da bude necujan. taman posla da zbog toga uskracujes sebi izvor slusanja muzike
:: @gogi, izvini, ali za koj ce ti moj 7.1 zvucna za 2.1 sistem, gde je tu logika? Imas bolji izbor, kao sto je ESi Julia recimo ili more drugih zvucnih.. bolje uzmi mocniju stereo zvucnu, sa recimo ovim specifikacijama, 24-bit, 192khz, 96k itd.
:: ESi Julia, ASUS STX, Creative HD, itd., one su po razumnim cenama a izuvaju sa kvalitetom zvuka i ostalog.. plus ove zadnje 2 imaju amp za slusalice, mada ti ne treba jer imas vec sve to.. cak je asus i creative bolji izbor od ES
:: :: Pa cujem napajanje kad pustim muziku, niti je necujno niti mogu toliko da je odvrnem da ga pokrije. Zato rezem i slusam sa cd-a ili preko sluski. Moram da nabavim neko necujno napajanje, samo ne znam koje
imarkovic Re: Re: Re: 05.05.2013. 23:18 #491168

pa vidi, pripadnik sam misljenja da uz dobre zvucnike i pojacalo prosto mora da se ima kvalitetna zvucna, koja nije integrisana, pa makar bila ona malo i jeftinija, ne mora uvek sve da bude u fullu, ali samo da nije integrusa, jer sve se bolje cuje od toga.. ali ako ces opet na tu zvucnu da zakacis preko optike, onda nista nisi postigao, zvuk ce biti isti apsolutno. Preko analognog je vec druga prica. Ne moras uzimati najskuplju zvucnu koja postoji, ali uzmi onu koja ce ti ispuniti potrebe, ja ti garantujem da ces osetiti razliku u zvuku, to je neminovno, neces biti u gubitku sigurno. Ponavljam ti samo da se ne zaleces za 5.1/7.1 kada ti to nije potrebno, tebi treba obicna stereo kvalitetna zvucna. Moj licni izbor bi bio STX, jer poseduje sve ono sto meni treba i iskoriscavam je maksimalno, vrlo je mocna, ide u PCIe (imas i PCI varijantu), specifikacije performansi su joj ravne skupim profesionalnim zvucnim kartama, pa je od mnogih i dosta jaca, plus softver i drajveri funkcionisu besprekorno, plus ima izmenjive op amp-ove sto ti omogucava jos bolji zvuk.. Julia je oko 100eu/120eu, ova kosta oko 135. Tu je i CreativeHD koja se tesko nalazi, dalji izbor se svodi na profesionalne zvucne koje krecu od 190eu kao sto je E-MU 112 pa na gore, ali to je za producente, a ne slusaoce.. sledece su DAC-ovi pocev od ASUSA koji je nesto preko ~450eu cini mi se koji vazi za jeftiniji DAC koji se moze uporediti kao superiorniji sa nekim profesionalnim od preko 500eu(sada ima i novi model).. pa na vise..

:: ni sam ne znam sta da radim. nije da mi je neophodna zvucna, nego znas ono kad te kopka nesto. sta bi bilo kad bi bilo.......Kad bih uzimao isao bih na Asus, nikad je nisam imao, pa bih da probam. ali, kao sto rekoh kad bih mogao da je probam pre kupovine, cisto da se uverim da ima poboljsanja u kvalitetu bilo bi super
:: :: daj nemoj zezati alrade, ne znam kakvo imas napajanje, ako je Frontier ili njemu slicno, onda ga menjaj, ne zbog ventilatora, vec zbog napajanja, a znas valjda i sam da mozes da resis lako `neprirodno` zujanje ventilatora tovatnom mascu i sl., ili da ga na kraju krajeva zamenis celog i da bude necujan. taman posla da zbog toga uskracujes sebi izvor slusanja muzike
:: :: @gogi, izvini, ali za koj ce ti moj 7.1 zvucna za 2.1 sistem, gde je tu logika? Imas bolji izbor, kao sto je ESi Julia recimo ili more drugih zvucnih.. bolje uzmi mocniju stereo zvucnu, sa recimo ovim specifikacijama, 24-bit, 192khz, 96k itd.
:: :: ESi Julia, ASUS STX, Creative HD, itd., one su po razumnim cenama a izuvaju sa kvalitetom zvuka i ostalog.. plus ove zadnje 2 imaju amp za slusalice, mada ti ne treba jer imas vec sve to.. cak je asus i creative bolji izbor od ES
:: :: :: Pa cujem napajanje kad pustim muziku, niti je necujno niti mogu toliko da je odvrnem da ga pokrije. Zato rezem i slusam sa cd-a ili preko sluski. Moram da nabavim neko necujno napajanje, samo ne znam koje
gogi1 Zvucna 06.05.2013. 08:27 #491219

Pa ok, znaci neka stereo zvucna ce da padne.
Mora da jurim PCI varijantu, jer na mojoj ploci postoji samo jedan PCI-e 1x slot koji je prekriven grafickom jer je dual slot.

imarkovic Re: Zvucna 06.05.2013. 08:40 #491221

ovo ti je moja topla preporuka: http://goo.gl/pI2c7

:: Pa ok, znaci neka stereo zvucna ce da padne
:: Mora da jurim PCI varijantu, jer na mojoj ploci postoji samo jedan PCI-e 1x slot koji je prekriven grafickom jer je dual slot
gogi1 Re: Re: Zvucna 06.05.2013. 09:05 #491223

Pa vidim da je hvale, nego juricu polovnu. mnogo mi 160e da dajem na zvucnu.

:: ovo ti je moja topla preporuka: http://goo.gl/pI2c
:: :: Pa ok, znaci neka stereo zvucna ce da padne
:: :: Mora da jurim PCI varijantu, jer na mojoj ploci postoji samo jedan PCI-e 1x slot koji je prekriven grafickom jer je dual slot
:: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-F
kefalo81 probaj 06.05.2013. 09:32 #491224

broj poruka: 775

na sajtu player.rs i artist beograd.
oni imaju odličnu ponudu profi karti za pci slot a jeftinije su od te xonar st.
Polovno se ne isplati jer ćeš se načekati a i onda čekaš da bude povoljno i eventualno pod garancijom.
imarkovic Re: Re: Re: Zvucna 06.05.2013. 09:35 #491225

..sta da ti kazem, ja sam je platio 17k, zamenio sam je za x-fi extreme music, bio sam zadovoljan tom zvucnom ali morao sam da je zamenim ovom.. nikad se nisam pokajao, kad pomislim samo da moze jos bolje zamenom ovih malih pojacalca.. nema je na oglasima, odlicna je i recimo ESi MAYA ako ti se ne daje toliko: http://goo.gl/bCFoK

:: Pa vidim da je hvale, nego juricu polovnu. mnogo mi 160e da dajem na zvucnu
:: :: ovo ti je moja topla preporuka: http://goo.gl/pI2c
:: :: :: Pa ok, znaci neka stereo zvucna ce da padne
:: :: :: Mora da jurim PCI varijantu, jer na mojoj ploci postoji samo jedan PCI-e 1x slot koji je prekriven grafickom jer je dual slot
:: :: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-F
gogi1 Re: Re: Re: Re: Zvucna 06.05.2013. 09:59 #491228

za tu cenu vec moze, a i svidja mi se na izgled.
dakle da rezimiramo, ako uzmem zvucnu kartu, ne prikljucujem na opticki vec analogno, zbog kvaliteta jel tako?

:: ..sta da ti kazem, ja sam je platio 17k, zamenio sam je za x-fi extreme music, bio sam zadovoljan tom zvucnom ali morao sam da je zamenim ovom.. nikad se nisam pokajao, kad pomislim samo da moze jos bolje zamenom ovih malih pojacalca.. nema je na oglasima, odlicna je i recimo ESi MAYA ako ti se ne daje toliko: http://goo.gl/bCFo
:: :: Pa vidim da je hvale, nego juricu polovnu. mnogo mi 160e da dajem na zvucnu
:: :: :: ovo ti je moja topla preporuka: http://goo.gl/pI2c
:: :: :: :: Pa ok, znaci neka stereo zvucna ce da padne
:: :: :: :: Mora da jurim PCI varijantu, jer na mojoj ploci postoji samo jedan PCI-e 1x slot koji je prekriven grafickom jer je dual slot
:: :: :: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-F
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Zvucna 06.05.2013. 10:11 #491232

tako je, stereo uvek analogno, 5.1 sistem je recimo bolje na spdif. Za ovu zvucnu racunaj da ce ti trebati kabl mono TRS > na cinc posto je za pojacalo, jer ako si primetio ima na sebi balansirane TRS 6.3mm izlaze, ako imas neki dobar kabl, samo ga prepravis na bananicu s jedne strane

:: za tu cenu vec moze, a i svidja mi se na izgled
:: dakle da rezimiramo, ako uzmem zvucnu kartu, ne prikljucujem na opticki vec analogno, zbog kvaliteta jel tako
:: :: .
gogi1 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zvucna 06.05.2013. 18:03 #491278

OK, hvala na informacijama. raspitacu se jos malo po netu pa cu odluciti sta cu.
Poz

:: tako je, stereo uvek analogno, 5.1 sistem je recimo bolje na spdif. Za ovu zvucnu racunaj da ce ti trebati kabl mono TRS > na cinc posto je za pojacalo, jer ako si primetio ima na sebi balansirane TRS 6.3mm izlaze, ako imas neki dobar kabl, samo ga prepravis na bananicu s jedne stran
:: :: za tu cenu vec moze, a i svidja mi se na izgled
:: :: dakle da rezimiramo, ako uzmem zvucnu kartu, ne prikljucujem na opticki vec analogno, zbog kvaliteta jel tako
:: :: :: .
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs