Bitno mi je da je plejer mali, da ima solidan zvuk ( nisam audiofil ), i da je je kvalitetne izrade, tj. dugotrajan. Imao sam Sansa Clip, i crko mi je posle manje od tri godine, vidim i na netu da se ljudi zale na isti problem, tako da njega vise ne bih uzimao. Oduvek sam imao averziju prema jabucastim proizvodima, ali sad se ozbilno premisljam da uzmem nesto polovno. Sta vi predlazete, koja su vasa iskustva sa Ajpodima ?
Platio sam ga oko 4000 i kupio u julu mesecu 2010. godine. I dalje radi kao i prvog dana a i što mi je bilo najvažnije, baterija mu je dobra, možeš da slušaš muziku čak i do 15 sati, veoma malo troši jer ima zaista mali ekran. Kupio sam ga u Tehnomaniji.
Probaj ako uspeš da nađeš taj, a ako budeš imao prilike uzmi beli jer se na crnom primećuju ogrebotine.
U suštini imaš dobru selekciju i od Transcend-a. Takođe sam čuo i dobre stvari za Apple, dobre su izrade i neće se tek tako pokvariti sami od sebe.
Ono na šta trebaš da obratiš pažnju jesu slušalice, one koje dođu uz player (čak i Apple) su tako bezveze napravljene da čoveku pripadne muka i da ih gleda. Odmah lepo odvoj još 2000 i kupi krštene slušalice koje će da traju.
Sa Apple imaš i onu zajebanciju sa iTunes, nije baš kao kod ostalih mp3 playera drag and drop.
Izbegavaj one MP4 playere koji imaju velike ekrane u boji. Em što troše bateriju em što će kad tad da pukne. Veruj mi, imao sam jedan i pukao mu je ekran 3 puta. Jednostavno ti bude u džepu, zaboraviš i čim se nasloniš na nešto ode on u parčiće.
Ja vec godinu dana imam njihov najmanji ipod, shuffle. Dosta je dobrog kvaliteta i koristim ga sa Sennheiser px100II sluskama. Jedino sto moze da smeta je to sto nema ekran i sto ima samo 2 GB memorije (oko 4 albuma u FLAC-u).
Koliko vidim, za Sony plejere je sistem isti kao i sa Ipod-om. Mora da se koristi onaj Sonic Stage. Jel to tacno ili moze da se prebacuje muzika drag n drop metodom ?
Na model koji ja imam (NWZ-S638) moze drag&drop motodom, i sto je jos vaznije meni, moze da se pusta muzika po folderima sto je danas retkost na boljim playerima.
NWZ-B173 se takođe puni fajlovima obicnim c/p radnjama, nisi uslovljen softverom (vidljiv kao mass storage) Batt traje krace, ali quick boost je ok (za par minuta - par sati, umereno). Zvuk poslovično Walkman-ski (equalizer, bass, play po folderima, mućkanje), default sluške nisu najgora kanalčina. Lična zamerka na čep samog USB konektora. Cena novog, ni najbolja ni najgora.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.