Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Povezivanje 2x 2.1 na Asus Xonar DGX
STRANA 1 OD 1
SerDavor Povezivanje 2x 2.1 na Asus Xonar DGX 12.04.2013. 01:13 T52689

status: user
broj poruka: 152
Jel neko ima ideju kako da podesim da zvucna iz naslova daje zvuk na 2 izlaza istovremeno za 2x 2.1 sistem?
Ovaj Xonar application je ocajno uradjen, nemam nesto iskustva sa aplikacijom, ali ovo do sada sto sam imao prilike da vidim je stvarno ocajno uradjeno. Stabilno mi radi bez bug-ova Uni Xonar drajver sa jednim 2.1 sistemom, ali bih nakacio jos jedne ako je moguce da zvuk bude isti kao i na zelenom izlazu. Sta god prikacim pored zelenog ne daje zvuk uopste. 5.1 zvucnike ne posedujem da bih probao ispravnost ostalih izlaza u tom smislu.

Hvala unapred :-)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Drajver bi trebalo podesiti da radi u ``5.1`` rezimu, pa onda uposliti 12.04.2013. 02:11 #487517

broj poruka: 10999
``front`` i ``rear``. Posto neces koristiti SPDIF (a port je deljen izmedju njega i ``rear``), digitalni out treba ``odjaviti``...

http://goo.gl/6YIDX

luja-88 Re: 12.04.2013. 16:58 #487616

broj poruka: 1656
Kupi ovo za 100 dindzi i resio si stvar bez zezanja sa drajverom i ostalim glupostima: http://goo.gl/6Fv5w
SerDavor 1i2 12.04.2013. 21:01 #487678

@luja zar tim nastavkom ne gubim apsolutno na zvuku u svakom smislu? Imam jedan slican razdelnik koji sam pre par godina uzeo da bih 2 uredjaja napajao zvukom sa 1 izvora, i ocajno se culo.
imarkovic Re: Povezivanje 2x 2.1 na Asus Xonar DGX 13.04.2013. 00:16 #487740

broj poruka: 19009
e pa nije to ocajno uradjeno, nego je tako predvidjeno i radi extra tako kao sto je predvidjeno, xonar software radi stvarno dobro, bez greske, meni bar na STX-u, verujem da je isti sw, radi ko ruski sat, glupo izgleda jednostavno i funkcionalno, de ces bolje. Trazis nemoguce, preko bananice da ukljucis 2 izlaza, to ne moze ni jedan software da ti uradi jer sama zvucna ne moze to da isporuci, nije napravljena uopste to da radi na taj nacin. To mozes da postignes sa 2 zvucne karte, ali opet nemas ukljucena 2 izlaza istovremeno, vec moras rucno da menjas jedan - pa drugi. Mixeta moze da ti to zavrsi bez problema, iz zvucne u mixetu, pa iz mixete po 2 izlaza na potenciometar i eto.. postoje drugi razni uredjaji, ali samo to preko jedne zvucne - NE. Preko ovog razdelnika je ustrojen zvuk, jedino preko slusalica se ne oseti razlika.
@Tortojedova teorija pije vodu, ali opet ce zvuk biti potisnut zbog razlicitih potencijala, nije to to sto tebi treba

:: Jel neko ima ideju kako da podesim da zvucna iz naslova daje zvuk na 2 izlaza istovremeno za 2x 2.1 sistem
:: Ovaj Xonar application je ocajno uradjen, nemam nesto iskustva sa aplikacijom, ali ovo do sada sto sam imao prilike da vidim je stvarno ocajno uradjeno. Stabilno mi radi bez bug-ova Uni Xonar drajver sa jednim 2.1 sistemom, ali bih nakacio jos jedne ako je moguce da zvuk bude isti kao i na zelenom izlazu. Sta god prikacim pored zelenog ne daje zvuk uopste. 5.1 zvucnike ne posedujem da bih probao ispravnost ostalih izlaza u tom smislu.
::
:: Hvala unapred :-)
SerDavor skroz 13.04.2013. 01:03 #487747

Na realteku mogu da namestim da isporucuje zvuk na vise izlaza, ako xonar to ne moze, onda im definitivno pashe software koji sam morao da menjam za custom made one posto mi je driver pucao cesto i terao me da rucno vracam sa headphones fp na normalan mod posle svakog restarta ili power on-a. Ne trazim da preko bananice ukljucim 2 izlaza istovremeno, nego 1 bananica, 1 izlaz.
imarkovic Re: skroz 13.04.2013. 09:18 #487775

broj poruka: 19009
u pravu si, na realteku to moze, evo ovde je lik postavio isto pitanje http://goo.gl/0MMFh
ali na xonaru nema te opcije, ti selektujes izlaze posebno pomocu software-a.. ne znam da li postoji mozda neki sw koji bi omogucio istovremeno selektovanje izlaza sa 2 zvucne, probaj to da potrazis, windows to ne moze

:: Na realteku mogu da namestim da isporucuje zvuk na vise izlaza, ako xonar to ne moze, onda im definitivno pashe software koji sam morao da menjam za custom made one posto mi je driver pucao cesto i terao me da rucno vracam sa headphones fp na normalan mod posle svakog restarta ili power on-a. Ne trazim da preko bananice ukljucim 2 izlaza istovremeno, nego 1 bananica, 1 izlaz.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs