Ovako, imao sam nekog pionira 5.1 resver ne mogu da se setim oznake, uglavnom cena je bila oko 500e u 4Audiu dobio sam ga u nekoj kompezaciji. Zakacio na Creative Audgy i na njega 2x Baltic 50 kutije i wofer jbl koji radi kao normalan zvucnik (kutije baltic su 8o) Radio je katastrofalno, basa nigde tek kad se odvrne nesto tu krene ali tragedija sve sam probao sve programe cak mu stavim i stereo ma jok ko lesina neka znaci haos (mom matorom je bilo ok i 90% ljudi ali jednostavno bas nije imao dinamuku jer ovaj wofer peva bukvalno) Vratim ja starog Sony-a F170 znaci bas izbacuje prozore bez distorzije na 5% oseca se dinamika zvuka itd...Prodam ja onog Pionira i aj zdravo... e sad Posto bih da uzemem nesto na daljinskim i optikom, sta hocu. Da li mogu na pojacalo 5.1 da stavim 2.0 + vofer koji bi nakacio kao normalan zvucnik (sad mi svira na A baltic na B samo wofer i to je extra) a da dopremim zvuk optikom ? da ne forsira 5.1 suraund i ta sranja.. zasto? pa komp bi vezao ili na digtalni ili analog totalno mi isto, a tv bi zakacio na optiku jer bi palio pojacalo samo kad gledam film, a na sluske kad nabodem tv iskljuci zvucnike kreten... Da li je to izvodljivo? da zakacim na optiku a output 2.0 na 2 izlaza? ili ta pojacala guraju 5.1 ko besna?
Ti sa Audigy i ne mozes da imas 5.1 zvuk preko digitalnog izlaza sem sa Dolby Pro Logic na pojacalu, ili ako to nije Creative pojacalo (sa digitalnim ulazom) sto cisto sumnjam kod nas. Tako da sve zavisi od pojacala, mada bi na svakom normalnom trebalo da moze da se bira koji zvucnici su aktivni. Ako nista drugo mozes fizicki da otkacis one koje neces. U tvom slucaju centralni i vufer, ako sam dobro shvatio pitanje.
I ne planiram komp da kacim da svira 5.1 Hocu da stavim na pojacalu 2.0 klasicno.... Komp analogno, e sad, kako bih dalje kacio ide ovako, ps3 na hdmi na tv a sa tv optika na pojacalo (to je jedini nacin da mi rade zvucnici na tv i izlaz) da ne bih bo slusalice na tv tj na taj izlaz ili da kupim dac od 30$
Sad mene interesuje da li moze na ovim 5.1 pojacalima da se kaze e sine radi stereo i cao.... Izlazi na pojacalu su
2 Front 2 Surraund 1 Centar
To je na zabice kacenje zvucnika a ima i neki pre-output sa cinc izlazima za Front l-R Surround l-r Centar Woofer
Sad ja bih kacio verovatno na zabicu kutije na front al gde woofer na centar ili surround? To me muci :-)
Ne znam koje je pojacalo, moras da imas detaljne specifikacije. I nije mi jasno, kazes da hoces 2.0 a pitas gde da zakacis fuver. Ako je je sa vuferom onda je to 2.1 sistem. A kazem ako hoces samo dva frontalna onda samo njih i vezes ako ne moze drugacije. Koje pojacalo je u pitanju?
Pojacavac 5.1 mozes da koristis kao stereo (2.0). U tom slucaju woofer ti nece raditi (nemas REGULARNOG nacina da ga prikljucis a improvizacija zahteva poznavanje elektroakustike)...
Re: Baltic Norsk? Nisi se bas usrecio sa zvucnicima - veoma velike
12.03.2013. 19:57
status: user broj poruka: 1424
Ne znam iz kog razloga pricas o necemu sto nije u opste tema... te kutije su 1991 godiste i sviraju odlicno ..... nemam sta da ti objasnjavam jebe mi se za pajsere ako sto si ti sto odgovoaraju na nesto sto nije pitanje.... ne sivraju nista lose od kefa i B&O, tacnije u stanju su da sruse celu sobu bez distorzije bilo kakve.
:: distorzije, losa crossover sekcija.. :: ::
Hm... pazi sad mi woofer zakacen na B kanal na pojacalu kao odvojen zvucnik (ima 2x8 unutar woofera pa sviraju 2 kanala) i on upare na ovim kutijama odlicno zvucni i dinamika sto je jako bitno i to sto na bec 5% cujes i bass i srednje i visoke tonove... ne moram da odvrcem pojacalo da bi doslo do zvuka... jer kazem neki besni pionner nije uspeo ove 8 oma zvucnike da natera da rade kako treba, nije imao ni dinamiku ni snage dok na sony ovom f170 svriaju ekstra, kacio sam ih na caletov NAD od 35W znaci prelep zvuk na bukvalno 2mm pojacanog...
cek sa tu pred kraj nisam razumeo hoces optiku da bi ti se ukljucilo pojacalo kad ukljucih tv, pa ces da gledas dnevnih sa vuferom? tv povezi analogno ako ti to ne bude radlo kako treba.novi risiveri imaju daljinski pa ne gubis konfor. ja sam recimo tv povezao na in u creatv titanijum ,na pc-u mi je difolt karta hdmi,a u winampu je podeseno na kreativ,tako mi naj bolje radi. problem kod mene je staro dobro pojacalo koje nema daljinski pa ponekad zaore u sred noci slusalice u pojacalo,sve ostalo radi ali mnogo losije.. tebi je naj bitnije da nabodes pojacalo(risiver)koj ce da dobro radi sa tvojim zvucnicima.
Cek Ne tv samsung ima optiku izlaz pa nju bi na pojacalo, gledao bi tv na tv zvucnike a kad hocu upalim pojacalo a mutiram tj smanjim tv. Jel glupi tv kas zabodes av out ugasi tv zvucnike.
gore si pominjao da neku izlaz za slusalice na tv. aj polako vidi sta hoces. av ne iskljucuje zvucnile imas 2 cinca(verovatno) a slusalice da. sto kaze alrad ma moze :)
ma kucao sa telefona malo pre... da mislim na sluske.. nema tv av out samo optiku kreteni stavili....tv mi nije problem jer imam D3 pa sa njega vucem cinc sad do pojacala i to radi kako treba, ali kad pustim PS3 moram na tv ili android koji je na tv opet smao tv jer baca ili na sluske ili na optiku.. znaci tu je problem samo i to sto bih uzeo pojacalo sa daljinskim tj opcijom za daljinski koristio bih harmony...debilan problem zaista :D ali mi pao za oko taj Harman Kardon
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.