Dragi moji pre neko veče smo uz neko pićence i mezence ja i moji pijatelji razgovarali osvemu i svačemu ali smo se dotakli i jedne teme koja me jako zanima a to je ZVUK na račuanru. Konkretno postavljeno je pitanje da li je bolje imati integrisani zvuk na ploči ili ubaciti bilo koju zvučnu karticu pa makar ona bila najjeftinija moguća. Šta vi mislite o ovome ?
vec je raspravljano milion, zilion puta na ovu temu, zakljucak je, ako imas neke najobicnije zvucnike, nije potrebno kupovati dodatnu zvucnu, dovoljna je integrisana, a ako imas neke bolje zvucnike, normalno i logicno je da kupis bolju zvucnu, shodno sa portovima, ulazima/izlazima, potrebnim podesavanjima i kvalitetu zvuka.
:: Dragi moji pre neko veče smo uz neko pićence i mezence ja i moji pijatelji razgovarali osvemu i svačemu ali smo se dotakli i jedne teme koja me jako zanima a to je ZVUK na račuanru. Konkretno postavljeno je pitanje da li je bolje imati integrisani zvuk na ploči ili ubaciti bilo koju zvučnu karticu pa makar ona bila najjeftinija moguća. Šta vi mislite o ovome ::
Dragi nas i dragi tvoji, imajuci u vidu zvucne karte koje su
28.02.2013. 13:26
status: user broj poruka: 10999
integrisane u savremene mat. ploce, nema bas ama nikakvog smisla ugradjivati ``discreete`` zv. karte ako ovw nw spadaju u sam vrh ponude. Pogotovu ako se bavi dizajniranjem zvuka (audio engineering itd.)
Evo jedne koju bi mogao da nabavi onaj koji bi hteo da ``tera mak na konac``...
Re: Dragi nas i dragi tvoji, imajuci u vidu zvucne karte koje su
28.02.2013. 13:38
status: user broj poruka: 19009
u zvucne karte savremenih mat.ploca se investira isto kao i pre 10god., REALTEK bajo pa sve neka puca.. sto ce reci krs kao i uvek, pocev od kvaliteta zvuka pa sve do drajvera.. tako da pozeljno je imati zvucnu pa makar ona bila SB live od 800din.. a te integruse su po standardu.
:: integrisane u savremene mat. ploce, nema bas ama nikakvog smisla ugradjivati ``discreete`` zv. karte ako ovw nw spadaju u sam vrh ponude. Pogotovu ako se bavi dizajniranjem zvuka (audio engineering itd.) :: :: Evo jedne koju bi mogao da nabavi onaj koji bi hteo da ``tera mak na konac``.. :: :: http://goo.gl/jgPB :: ::
Posto je Live trenutno najjeftinija realna kartica koja moze da se nadje, odgovor je apsolutno da. S tim sto obavezno treba uzeti barem Live DIGITAL jer on moze da se moduje u X-FI. Tako da za ~ 800 rsd imas X-FI zvuk. Sto je 6.5 svetlosnih godina dalje od integrale.
Pre ce biti - toliko svetlosnih godina od pameti. Ali, ljudi imaju para
28.02.2013. 15:06
(ili misle da imaju) za bacanje, so who am I to blow against the wind...
Samo da napomenem ovo: svojevremeno sam zaradio neke sitne $ tako sto sam se opkladio sa jednim audiofilom . Na Cambridge amp i AR14 zvucnike (njegova oprema u to vreme), pustao sam izvesne muzicke numere, s tim sto sam u razmacima od po nekoliko minuta, kao ``plejer`` naizmenicno koristio komp br.1 odnosno komp br. 2 (moj). Kompjuteri su bili slicnih hardverskih karakteristika (baza: Intel 865PE, a u oba slucaja WinXP SP1 ili SP2, ne secam se vise), s tim sto je br. 1 imao neki (ne najnoviji, ali tada jos uvek veoma zastupljen) CreativeSB, a br. 2 je imao integrusu (SoundMAX 4 XL).
Testiranje je pokazalo da je procenat ``prepoznavanja izvora`` jedva nesto iznad brojke ``50``. Momak je tvrdio da ce SA 100% SIGURNOSCU odrediti kada je odredjeni uzorak reprodukovan sa integruse i vice versa.
Ucite, imarkovici i alradi, radujte se sto vam poklanjam deo moje dragocene paznje, mojih nerava... Ja sam zaboravio vise nego sto cete vi ikada saznati, video vise na javi nego vi u svojim snovima...
A pa, ne moze to tako. Prvo koji SB, jel` bio modovan, pa kakav je SoundMAX, pa da li taj audiofil ima sluha? Pa kako su bili nastelovani drajveri, pa ekvilajzer, kakve numere, MP3, sta?
Da nema razlike izmedju X-FI i integrisanog Realteka??!! Jaooooooooo
Pa ako nista drugo, integrusa je toliko slaba da se direktno preko slusalica jedva i cuje.
Pitanje je za total full laike.. Boze,pa najnosnovnija diskretna muzicka karta ima osetno bolji zvuk od bilo koje integrisane..A one malo bolje/skuplje razlika u zvuku je nebo i zemlja ali bukvalno! Ziveo sluh
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
@torto, `prepoznavanje izvora` ne mozes na osnovu toga odredjivati ni u snu, zvuk moze biti slabiji, drugaciji, sa sumom ili bez itd itd. postoje vise faktora, ne znam kako je to sve bilo rasporedjeno, nikada to nisam probao na taj nacin i testiranje zvuka se ne meri na osnovu `prepoznavanja izvora`, ti ne zelis da prepoznas izvor, vec da slusas zvuk.
:: Pitanje je za total full laike. :: Boze,pa najnosnovnija diskretna muzicka karta ima osetno bolji zvuk od bilo koje integrisane..A one malo bolje/skuplje razlika u zvuku je nebo i zemlja ali bukvalno :: Ziveo sluh :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda ::
Kakva je ova zvucna karta, sad je nadjoh medju starim stvarima C-Media CMI8738/C3DX Audio Device Jel da se cimam za drajvere i tako to, mislim da je stara 10 god?
:: Kakva je ova zvucna karta, sad je nadjoh medju starim stvarima :: C-Media CMI8738/C3DX Audio Devic :: Jel da se cimam za drajvere i tako to, mislim da je stara 10 god :: :: ::
kupi polovnu Audigy 2 i bices zadovoljan! integruse su krsh bilo koja zvucna jeftina ili ne JE jaca je od integrushe nije mi jasno kako mozes i da pitas tako nesto?
Iskren da budem ubacio sam je i nasao drajvere da probam, i isto je, mozda tripujem da je bolje ali vrlo malo, al da je losija nije, ne znam furacu je da vidim bas... poz
:: recimo da je bolja integrusa od nje bar 2x :: :: :: :: Kakva je ova zvucna karta, sad je nadjoh medju starim stvarima :: :: C-Media CMI8738/C3DX Audio Devic :: :: Jel da se cimam za drajvere i tako to, mislim da je stara 10 god :: :: :: :: :: ::
:: Iskren da budem ubacio sam je i nasao drajvere da probam, i isto je, mozda tripujem da je bolje ali vrlo malo, al da je losija nije, ne znam furacu je da vidim bas... po :: :: :: :: recimo da je bolja integrusa od nje bar 2x :: :: :: :: :: :: :: Kakva je ova zvucna karta, sad je nadjoh medju starim stvarima :: :: :: C-Media CMI8738/C3DX Audio Devic :: :: :: Jel da se cimam za drajvere i tako to, mislim da je stara 10 god :: :: :: :: :: :: :: :: ::
U fazonu ubacio sam zvucnu kartu a ne i zvucnik u nju pa je bolje :D!!
:: hehe, pa mozda imas tu na ploci ve :: :: :: :: Iskren da budem ubacio sam je i nasao drajvere da probam, i isto je, mozda tripujem da je bolje ali vrlo malo, al da je losija nije, ne znam furacu je da vidim bas... po :: :: :: :: :: :: :: recimo da je bolja integrusa od nje bar 2x :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kakva je ova zvucna karta, sad je nadjoh medju starim stvarima :: :: :: :: C-Media CMI8738/C3DX Audio Devic :: :: :: :: Jel da se cimam za drajvere i tako to, mislim da je stara 10 god :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
jesi ti retard ili sta???? sta je tvoj problem kako moze tamo neki CMI star 10 godina da bude bolji od one integruse? retarde glupi kupi creative idiote ta CMI ima na skoro svim plocama ili je bar tako nekad bilo.....
Taj CMI8738 je veliki krs. Daleko je bolji integrisan reatek, pogotovo ovi noviji cipovi koji se leme u poslednji 5-6 god koji je u klasi Creative live, samo sto CL ima daleko bolje rajvere i moze sa podesavati u sitna crevca+ manja latencija.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Devojko jel si ti normalna, sta psujes kao prvo, kao drugo ja ni necu da kupujem zvucnu nego nasao ovu i reko da je probam i nije losa, sta tebe briga sta ja radim, ja sam pitao za savet, niko nije odgovovarao i ja sam sam probao... Necu da te prozivam, jer si zensko,al recnik ti je uzasan.....
@gilopile dok sam pisao izasao tvoj post, ok hvala, najmanji problem da je izvadim ... nisam verovao ni da cu drajvere naci al eto... poz
:: :: :: jesi ti retard ili sta???? sta je tvoj problem kako moze tamo neki CMI star 10 godina da bude bolji od one integruse? retarde glupi kupi creative idiote ta CMI ima na skoro svim plocama ili je bar tako nekad bilo.... ::
Ne sekiraj se, Hari, ta osoba (transvestit, biseksual, sta li je vec...)
28.02.2013. 19:47
ima problema sa podstanarima (usli, a nece da izadu). Ali, ako nastavi u tom stilu a moderator nista ne preduzme, valjalo bi posetiti je/ga i prosiriti joj/mu vidike na ono jedno oko pozadi, gde ledja gube svoje casno ime...
@gilopile: o tome sam se i ja tako izjasnio - i integruse su napredovale, tako da se danas isplati ugradnja posebne karte samo ako ova nije od juce (nego od danas)...
Re: Ne sekiraj se, Hari, ta osoba (transvestit, biseksual, sta li je vec...)
28.02.2013. 19:48
status: user broj poruka: 853
Ma da, nisam hteo da koristim izraze razne :D!
:: ima problema sa podstanarima (usli, a nece da izadu). Ali, ako nastavi u tom stilu a moderator nista ne preduzme, valjalo bi posetiti je/ga i prosiriti joj/mu vidike na ono jedno oko pozadi, gde ledja gube svoje casno ime.. :: :: @gilopile: o tome sam se i ja tako izjasnio - i integruse su napredovale, tako da se danas isplati ugradnja posebne karte samo ako ova nije od juce (nego od danas)... :: ::
:: Hahaha, Xeki je krvava. PMS je cepa u najvece:) Prema tome, sta da se radi, procice je, svaku prodje, `ebi ga :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
9 godina stari audigy ls (kostao tada cirka 20 eura) daje dosta kvalitetniji i pre svega glasniji zvuk od realtek-a na GB 890XA UD3 (testirano na AL 4100 i Genius SP-HF800A), jedina mana je jadan driver podrska na win 7 x64 jer nema stereo mix, ili what u hear snimanje, pa zbog toga povremeno koristim integrusu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.