Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Realtek HD audio menager
STRANA 1 OD 1
harry87 Realtek HD audio menager 13.01.2013. 20:14 T51276

status: user
broj poruka: 853
Kako da u menager-u imam opciju HDMI output, imao sam je tu, a sad se izgubila, pokusavao reinstalirao i audio i graficke drajvere? Radi mi zvuk preko hdmi, kad ga namestim u contol panel-u pa biram device set default, al u menageru mi se izgubila ta opcija, kao sto ima speaker, digital out, e sad hdmi out nema ga vise... Znaci sve radi, sve je u redu samo me zanima kako opcuji da vratim da se ne cimam u contorol panel, kad hocu to da biram?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Govorimo li mi ovde o ``integrusi`` ili o nekoj ``discrete`` karti? 13.01.2013. 20:26 #468087

broj poruka: 10999
Govorimo li o najnovijem drajveru (generalnom, za sve Realtek karte)? Razgovaramo li (dopisujemo li se) o Realtek HD Audio Manager-u? Jesi li u okviru NJEGA izvrsio potrebna podesavanja (output: ``set default device``)?

Pokreni R. Audio Manager iz Win-ovog Control panel-a (jednom pokrenut, trebalo bi da ostane u task bar-u). Gledaj da task bar ne bude ``locked`` i da u ``task bar properties`` odaberes ``never combine``...
Ako i dalje nema hdmi stavke, nesto nisi instalisao u okviru drajvera koji dolaze kao dodatak grafickoj karti (najverovatnije imas AMD gowance). Proveri u device manager-u da li postoje HD Audio stavke u okviru ``audio devices``...
harry87 ... 13.01.2013. 20:56 #468095

Sve je to odradjeno instalirano sve moze sve radi, u tray-u imam realtek, sve sve da ne kazem sve :D! Znaci meni samo fali da se tako izrazim jezicak HDMI output, kao sto imam speaker i digital out u menageru...
i svi drajveri su poslednji, i radi se o integrisanoj zvucnoj.

tortojed Da nisi nedavno apgrejdovao BIOS maticne ploce? Ili si u BIOS-u nesto 13.01.2013. 21:01 #468097

broj poruka: 10999
prchkao po opcijama vezanim za zvuk (AC97/HD Audio)?

harry87 re 13.01.2013. 21:13 #468100

Nisam nista, ma nema veze, mislio sam da je nesto ono lakse, al ajde nije ni strasno da isklikcem do contorl panel-a, nego mi samo nije jasno bilo tu pa ga vise nema.... Hvala, poz...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs