Danas sam seo sa njima za komp na kratko pošto sam izlazio sa posla, skinuo ih sa telefona i džek je pao na zemlju dok su mi visile oko vrata. Kada sam ustajao zgazio sam džek i nategao ih pri ustajanju što je dovelo da mi jedan od kablova koji ide do speakera se iščupa iz lema.
Pošto sam razdvojio žice probao sam kontakt i rade slušalice ali žičice su izuzetno tanke i svaka se sastoji od niza još tanjih.
Da li neko zna ko bi mogao da mi ih sredi sutra u Beogradu, servis ili neko drugi? Verovatno moraju samo da se zaleme opet.
Ja sam ratovao pokusavajuci da im skinem lak, ispostavilo se da kvalitetne sluske imaju i kvalitetnu zicu i onda mozes da upotrebis upaljac. Samo kratko prodjes i odmah ugasis plamen da ti se ne bi zice istanjile.
A kod onih no name slusalica to je zaludan posao i ako uspes da zalemis to pukne u kratkom roku.
Malo sam lenj, ali sam razmisljao da nadjem neku kiselinu, rastopim lak i onda ce lemljenje verovatno da bude uspesno posto je vatra diskutabilno resenje
Taj lak koji pominje Ramzes, nije sam po sebi problem - efikasno ga skida
29.12.2012. 00:59
status: user broj poruka: 10999
(znam, smejacete se misleci da vas zezam)...aspirin! Da, obicni Acetisal ili Bayer-ov aspirin. Dakle, treba ga rastopiti pomocu nekoliko kapi alkohola ili acetona, nakvasiti time zicice i lemljenje ide k`o po loju. Problem je to sto su kontaktna mesta jako mala, pa je posao ``pipav`` (mora se raditi pod lupom, a zavrsnica obavezno sa termo-buzirom - to su one savitljive cevaste folije koje se skupljaju nakon izlaganja vrelom vazduhu ili otvorenom plamenu)...
Da, treba da odnese u neki servis koji se bavi mobilnim telefonima
29.12.2012. 01:05
status: user broj poruka: 10999
i slicnim aparaticima. Ne znam da li je jos uvek aktivan ``Akustik`` (nekadasnji ``Akusti``) u ulici Svetozara Markovica... U toj prodavnici/servisu radilo je nekoliko veoma spretnih servisera - specijalnost im je bila upravo ova ``kablovska`` rabota (kablovi, antenski konektori, kabl-adapteri, dzekovi...)...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.