Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Pokidane slušalice, potreban servis
STRANA 1 OD 1
Daum Pokidane slušalice, potreban servis 29.12.2012. 00:31 T51014

status: user
broj poruka: 12796
Slušalice u pitanju su Koss Porta Pro.

Danas sam seo sa njima za komp na kratko pošto sam izlazio sa posla, skinuo ih sa telefona i džek je pao na zemlju dok su mi visile oko vrata. Kada sam ustajao zgazio sam džek i nategao ih pri ustajanju što je dovelo da mi jedan od kablova koji ide do speakera se iščupa iz lema.

Pošto sam razdvojio žice probao sam kontakt i rade slušalice ali žičice su izuzetno tanke i svaka se sastoji od niza još tanjih.

Da li neko zna ko bi mogao da mi ih sredi sutra u Beogradu, servis ili neko drugi? Verovatno moraju samo da se zaleme opet.

Hvala!
SkyFire Lemilica..Rucni rad.. 29.12.2012. 00:39 #464838

broj poruka: 18472
Brate , ne verujem da ne znas sam da zalemis pisljivu zicicu.Za to trazis servis? :))))

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 29.12.2012. 00:48 #464844

U haosu sam oko selidbe u stan pa ne znam ni gde mi je šta, lemilica mi je negde zatrpana i traženje je nemoguća misija.

Najiskrenije ne bih da zajebem nešto...

ramzesIII re.. 29.12.2012. 00:49 #464846

broj poruka: 1017
Nisu to pisljive zice.

Ja sam ratovao pokusavajuci da im skinem lak, ispostavilo se da kvalitetne sluske imaju i kvalitetnu zicu i onda mozes da upotrebis upaljac.
Samo kratko prodjes i odmah ugasis plamen da ti se ne bi zice istanjile.

A kod onih no name slusalica to je zaludan posao i ako uspes da zalemis to pukne u kratkom roku.

Malo sam lenj, ali sam razmisljao da nadjem neku kiselinu, rastopim lak i onda ce lemljenje verovatno da bude uspesno posto je vatra diskutabilno resenje

tortojed Taj lak koji pominje Ramzes, nije sam po sebi problem - efikasno ga skida 29.12.2012. 00:59 #464853

broj poruka: 10999
(znam, smejacete se misleci da vas zezam)...aspirin! Da, obicni Acetisal ili Bayer-ov aspirin. Dakle, treba ga rastopiti pomocu nekoliko kapi alkohola ili acetona, nakvasiti time zicice i lemljenje ide k`o po loju.
Problem je to sto su kontaktna mesta jako mala, pa je posao ``pipav`` (mora se raditi pod lupom, a zavrsnica obavezno sa termo-buzirom - to su one savitljive cevaste folije koje se skupljaju nakon izlaganja vrelom vazduhu ili otvorenom plamenu)...

SkyFire Zato se i podrazumeva.. 29.12.2012. 01:01 #464855

broj poruka: 18472
Skill.. `U Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita`

Ako tako gledamo za efikasno resavanje problema Daum je u pravu.
Treba onda da odnese nekom drugom ko ima mirniju ruku i to ce odraditi kvalitetno..

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Daum ... 29.12.2012. 01:01 #464856

Sjajno, smorio sam se kompletno... :(

tortojed Da, treba da odnese u neki servis koji se bavi mobilnim telefonima 29.12.2012. 01:05 #464857

broj poruka: 10999
i slicnim aparaticima. Ne znam da li je jos uvek aktivan ``Akustik`` (nekadasnji ``Akusti``) u ulici Svetozara Markovica... U toj prodavnici/servisu radilo je nekoliko veoma spretnih servisera - specijalnost im je bila upravo ova ``kablovska`` rabota (kablovi, antenski konektori, kabl-adapteri, dzekovi...)...

http://goo.gl/xyPO5
Daum ... 29.12.2012. 03:36 #464873

Probaću da pozovem sutra, šta mi drugo ostaje :(

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs