Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Pojacalo, komp, tv
STRANA 1 OD 1
harry87 Pojacalo, komp, tv 07.12.2012. 00:20 T50619

status: user
broj poruka: 853
Ne razumem se najbolje u povezivanje ovog svega pa da pitam...
1. Ovako povezem komp i tv na pojacalo, i sad kad bi preko kompa pustio nesto preko hdmi na tv isao bi zvuk na zvucnicima? Ovo pitam jer znam da na pojacalima ono da se namesta odakle zvuk ide, pa tipa stavim TV, a komp daje preko hdmi ili bi tako nesto islo?

2. Da li moze obicna televizija da se gleda i da zvuk ide preko pojacala na tim zvucnicima?

3. Da li treba neka bolja zvucna za svo to povezivanje?

4. Imam trenutno altec lansing octane 7 vs4621, i kad bi kupio npr jos 2 zvucnika i pojacala jel bi valjalo to nesto?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miletic Re: Pojacalo, komp, tv 07.12.2012. 00:51 #459862

broj poruka: 221
Ovo nesto moze i ne mora da radi kad se poveze jedno s drugim. Zavisi pre svega sta je to ovo sve, jer mi na srecu ili zalost ne vidimo sta imas u sobi :D

1.ako povezes tv na pojacalo i komp na pojacalo, onda to sto je povezano ce raditi. Ako povezes tv sa pojacalom, pa preko tv upalis komp preko hdmi onda ti ne treba povezivanje kompa na pojacalo. Ipak ne treba izostaviti cinjenicu da se dekodira zvuk na tv, a uvek je bolje biti direktan kad su te stvari u pitanju. Ali sve ovo zavisi sta ti imas od opreme, i kakve ulaze i izlaze imas na tv i pojacalu.

2. moze, ako se pojacalo i tv povezu, dakle ako je prvo to izvodljivo.

3. za tv ne treba nikakva zvucna, niti ti moze bilo sta popraviti. za komp zavisi. Sta vec imas od opreme, izvor zvuka, nacin koriscenja... od svega toga zavisi u kojoj meri ti treba kvalitet.

4. ovi zvucnici su kolko vidim aktivni i sluze za pc, i ne treba im pojacalo. To sustinski znaci da ne mozes da ih povezes ni na kakvo pojacalo.

Razmisli o nekoj mini-liniji koju bi mogao povezati sa tv i kompom, to je jeftinija varijanta i mozes relativno dobro da prodjes... a da se ne zamlacujes pojacalima i zvucnicima ako si kratak na kesu. Ove kombinacije nude solidne zvucnike za cenu i resice ti zahteve koje trenutno imas.

:: Ne razumem se najbolje u povezivanje ovog svega pa da pitam..
:: 1. Ovako povezem komp i tv na pojacalo, i sad kad bi preko kompa pustio nesto preko hdmi na tv isao bi zvuk na zvucnicima? Ovo pitam jer znam da na pojacalima ono da se namesta odakle zvuk ide, pa tipa stavim TV, a komp daje preko hdmi ili bi tako nesto islo
::
:: 2. Da li moze obicna televizija da se gleda i da zvuk ide preko pojacala na tim zvucnicima?
:: 3. Da li treba neka bolja zvucna za svo to povezivanje?
:: 4. Imam trenutno altec lansing octane 7 vs4621, i kad bi kupio npr jos 2 zvucnika i pojacala jel bi valjalo to nesto?
:: Hval
harry87 Hvala 07.12.2012. 01:00 #459864

broj poruka: 853
Odprilike su te neke nedoumice sto sam imao...

Videh nesto onkyo cs-555, jel to na tako nesto mislis?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs