Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Pucketanje, sustanje...
STRANA 1 OD 1
mkukic Pucketanje, sustanje... 01.11.2012. 11:54 T49385

status: user
broj poruka: 2591
Posedujem Creative X-Fi Extreme Audio zvucnu karticu. Imam sledeci problem koji se manifestuje vec par meseci i pocinje ozbiljno da me nervira.

Naime kada je ukljucen mikrofon (Sennheiser 835S) iz zvucnika se cuje neko sustanje koje je konstantno par sekundi i onda krene sve glasnije i glasnije da se na kraju cuje kao da pukne i tako iz pocetka. To je onaj zvuk kao kad prikljucujete zvucnike ili mikrofon u zvucnu karticu, a operativni sistem je aktivan i zvucnici pojacani. Ono sustanje i pucketanje dok ne ubodete jack do kraja u zvucnu... E taj zvuk se cuje!

Kazem ovo se desava vec mesecima, ali ne mogu da skapiram zasto i kada tacno i zbog cega jer bude dana kada se uopste to ne cuje, a onda bude period kada spoji nekoliko dana za redom, kao danas na primer.

Ono sto bih napomenuo je da kad probam da snimam nesto, to sustanje i pucketanje koje se javlja se snimi takodje tako da od snimanja tog dana nema nista.

Hvala unapred!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @mkukic 01.11.2012. 12:20 #451256

broj poruka: 17093
Meni daluje kao stari problem da te jebe struja,
probaj sve isto samo na drugom produznom kablu,
eventualno na drugoj utucnici u zidu povezi sve kao sto jeste sad.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 01.11.2012. 12:21 #451257

broj poruka: 3008
mozda je kabl ostecen, ili imas nesto pored kabla sto pravi smetnje? Da li ti neki drugi dzek dodiruje zadnju stranu kucista? mozda od nekih slusalica sa mikrofonom koji ne koristis?

Mozda da pozajmis neki mikrofon od ortaka pa da probas da li se i tada javlja ovaj problem ili da pazaris neki najjeftiniji pa sa njim?

Ili jednostavno imas defektnu karticu? Ne verujem da je ovo do drajvera.
mkukic ... 01.11.2012. 12:35 #451262

@Dexter013 Znas sta sam primetio... Ne znam da li ima veze, ali... U Vrscu cesto duva kosava, a to je slucaj i ovih par dana. Mozda gresim, ali kada tako jako duva kosava cuje se ovo pucketanje... Ali ne znam kakve to moze veze da ima...

@JovanZ Koristim samo ovaj mikrofon, a pored njega je u zvucnu uboden jack od zvucnika i to je sve. Probacu da pozajmim mikrofon pa cu da vidim... Mozda je i do kartice sto kazes... Driveri nisu sigurno jer ih nisam menjao od kad sam kupio karticu (nisu update-ovali drivere uopste vec par godina...). Procitaj i sta sam napisao Dexteru.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Dexter013 @mkukic 01.11.2012. 12:37 #451263

Probaj moj predlog to ti je najlakse i najbrze da utvrdis moguci problem.

Nije to nista softverski nikakvi drajveri i slicno,
to zujanje ne nastaje zbog zoftverskog problema.

Dell 22

mkukic ... 01.11.2012. 12:42 #451264

OK! Probacu kada budem imao malo vise vremena, pa javljam.

Hvala!

Masinist moj slucaj 01.11.2012. 15:41 #451301

broj poruka: 251
je bio da kad kabl od mikrofona ide izmedju monitora i AV resivera (ne bitno da l on radi ili ne, a monitor naravno radi), cuje se sustanje ali u nekim visokim frekvencijama.
Kad ubodem u kuciste sa prednje strane (ima za slusalice i mikrofon) sve radi ko sto i treba !
Verovatno su kod mene neke `talasne` smetnje...

Phenom II & Antec H2O 620
M5A99X EVO
4x2GB 2000MHz
GV-R685D5-1GD
U2312HM
HD103SJ
CM 690 II Adv & SST-ST85F-P
Creative Titanium
SteelSeries 5Hv2
Lycosa
Sphex

mkukic ... 01.11.2012. 15:52 #451302

Meni su na prednjoj strani kucista konektori za slusalice i mikrofon od integrisane zvucne kartice sa ploce...

nomemory Re 01.11.2012. 19:09 #451336

broj poruka: 251
Liči na statički elektricitet, izražen je kod sintetičkih materijala (plastika) u vetrovito doba, probaj da nađeš one magnetne `ćunte` (najčešće ih ima na napojnim kablovima od računara), pa stavi jednu kod džeka, drugu blizu mikrofona, na mikrofonski kabl...

chip ... 02.11.2012. 00:38 #451381

broj poruka: 113

i ja mislim da će najpre biti statički elektricitet.
Dexter013 @mkukic 02.11.2012. 09:18 #451410

Imas li ti kucu? Sta bi sa ovime?

Dell 22

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs