Imam zvucnike Technics SB-7 i pojacalo Pioneer A333.Koje kablove da kupim da bih spojio zvucnike i pojacalo , trenutno koristim obicne antenske.Ako bi mogli i da mi preporucite neku zvucnu za ovaj sistem trenutno imam Sweex 4.1 pci.Ovo su moji zvucnici i recite mi da li valjajuhttp://hifi4me.biz/fr/hifi/hifi.php?artId=4265&lang=fr
Kupi najkvalitetnije za koje imaš para. Na manjim udaljenostima je manja i razlika, ali, nakon par metara oseća se razlika u `finim` tonovima. Te koje si naveo, bar po preseku i nazivu koji asocira na prenos frekvencija zvuka, izgledaju dobro. Ako je i izolacija na nivou.
Petre,uzmes obican `Y` kabal i povezes pojacalo sa zvucnom - crni i crveni konektori idu u pojacalo (na kojem podesis aux ili line out,u zavisnosti od modela),a u karticu ubacis drugi kraj kabla - obican audio dzek,identican onom na slusalicama.
Mozes kupiti i 2x2.5mm licnasti, ali nemoj bacati pare za neke skupe kablove sa tim zvucnicima i tim pojacalom neces primetiti nikakvu razliku. Imas na raznim audiofilskim forumima o tom i slicnim mitovima tipa pozlaceni kablovi, pozlaceni cincevi. Zlato je tu samo zbog oksidacije u 99% slucajeva ziv covek pri slepom slusanju (da nije upoznat sta je sa cime povezano) nece primetiti razliku. Dokazano i potvrdjeno sa mnogo skupljim uredjajima. Ako hoces veruj ako neces bacaj pare.
Pomenuo si Technics,Pioneer i Yamahu.U pitanju su vrhunski proizvodjaci,ali Yamaha najcesce pravi skuplje serije i kod nje nema kompromisa.
Da li su to dobri zvucnici ne znam,ali mogu pretpostaviti da su kvalitetni,cim su Yamaha.To je,uostalom,stvar subjektivnog dozivljaja - jedna stvar je traziti da ti neko preporuci napajanje ili procesor,ali ovdje je rijec o zvuku i dozivljaju istog.Ne treba nikoga da pitas za misljenje,vec sam da procijenis.
Sto se tice adekvatnog pojacala,pogledaj specifikacije zvucnika,pa prema njima trazi i pojacalo.Ne znam da li je to Pioneer dovoljno za te zvucnike,pogledaj sam.I Pioneer preporucujem,jer imam pojacalo + cd plejer + 2 dva zvucnika od istog proizvodjaca,a ranije sam imao stub.
Nakamichi zlatne cinc kablove, uzeo ih je moj drug i mogu ti reci da se primecuje razlika u kvaltetu reprodukcije. Par kosta oko 100 evra, ako ti to nije puno para, a moje subjektivno misljenje je da nije za takav jedan proizvod, mogu da ga pitam gde je uzeo, pa da ti prosledim.
Sto se tice Yamaha NS2000 su studijski monitori,omiljeni medju muzicarima i ne moze se zamisliti ni jedan ozbiljan studio bez njih, tako da je razlog vise zasto ti preporucujem bas ove kablove.
Sto se tice pojacala za njih, nista ispod Technics SU serije, ako vec nemas para za neki Nakamich ili Marantz. Zaobidji Sony i Pioneer.
:: Sto se tice Yamaha NS2000 su studijski monitori,omiljeni medju muzicarima i ne moze se zamisliti ni jedan ozbiljan studio bez njih, tako da je razlog vise zasto ti preporucujem bas ove kablove
ja mislim da si se ti nesto preracunao, studijski yamaha monitori su NS-10, a ovo o cemu decko pita je nesto sto je staro brat bratu 20 godina. a sa zvucnicima se zna, strada vesanje, spali se kalem, hiljadu problema koji se samo gomilaju kako vreme ide.
najbolje sto covek moze da uradi ako hoces da mu das prijateljski savet je da proda te zvucnike - dok jos moze - i da za te pare kupi nesto novo sto ce mu trajati malo duze vremena. moj najbolji ortak je sebi iskopao grob ratujuci sa nekim do jaja JBL kutijama slicnog godista kao ovaj jamaha, taman promenio vesanje na basu, otisao visokotonac. promeni visokotonac, otkacio mu se kond na skretnici. a domace majstore da ne pominjem, svaki te nekako zajebe. njemu su, dok nije sam poceo da sredjuje zvucnike, pola skretnice maznuli u jednom `poznatom` servisu.
ma stari zvucnici, igranka do zore. isto ko i stari auto. hvala lepo, novo je novo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.