Imam stariju konfiguraciju, ploca je Asus P4SP-MX, procesor je Pentium na 1.6 i 1gb ddr memorije. Problem je u tome sto iskljucivo kada sam na netu, nebitno koji browser, youtube recka, a recka i npr. samo zvuk kada pustim neki online radio dok u winampu ili nekom drugom plejeru sve je ok. Net je 1MBit/s. Ako neko ima ideju bio bih vise nego zahvalan!
od gomile rezidentnih programa, preko premalo memorije, razne gamadi lose zasticenog racunara, do bajatih drajvera i zatrovanog ne odrzavanog operativnog sistema....
Ne postoji način da nateraš adobe flash player da radi u svojoj ažurnoj verziji na starom hardveru, i starijim verzijama browsera...kako Bog zapoveda -tj- kako se i dalje dobro sećaš da je nekada radilo, a da sam video materijal nije ništa spektakularniji, bolje rezolucije, kvalitetnijeg zvuka.. To je upravo jedan od zadataka izmena koje štancuju u Adobe-u po dinamici koliko i antivirusni programi svoje baze...
Da, kontam da je slaba. pogotovo grafika ali nekada je to ok radilo. Msm meni svaki video ili pesma sa harda kad se pusti radi najnormalnije cak i kad nesto drugo radim u isto vreme. Samo izgleda flash zajebava. :/
Da, upravo to, flash je postao prezahtevan. Imao sam i dosta jacih makina, pa se muci sa 360, a da ne pricam za 480p. Pogotovo ako je video malo kvalitetniji... Zasu!
Recimo, imam neki laptopic na 1.4Ghz i pusta ladno 720p, ali tjub secka na 360. Sve zivo sam pokusavao i na kraju se pomirio sa tim.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Prosto i jednostavno, računar ti je preslab da bi se nosio sa novim softverom. Eventualno možeš da popraviš situaciju zamenom procesora sa nekim P4 nortvudom (preskot ne može na tvoju ploču) na bar 2,4Ghz i da ubaciš neku grafiku tipa FX5200 ili ATI 9200 (bar) i to će biti donji minimum.
:: Boze gospode pa ima dosta ljudi sa slicnim problemom ali izgleda niko ne resava nista po pitanju toga.. :: :: ::
:: To je ustvari komp mojih matoraca pa se ne nerviram mnogo. : :: Ali koliko vidim moram uraditi jedan upgrade - u vidu novog kompa. : :: Hvala momci :: :: ::
Od tih pitanja, za šta se koristi komp, ostalo je SAMO interesantno - text i muzika (bez videa). Dok neki novi office ne bude zahtevao dx11-12 grafičku, da bi poterao word ili tabelu, jer mu treba gpgpu ubrzanje inače štuca... Dakle, za SVE ostale potrebe koje se navode za običnog, ne-igrača, korisnika, (surf i filmovi) potrebna je nova mašina, CPU bilo intel bilo amd sa novim SSE instrukcijama, i po mogućstvu neka apu verzija ili vga sa novim gpu instrukcijama koji se bori sa velikim zahtevima flash materijala....haha. Ali, tako je. Znači, samo tekst je ostao imun na prisilni upgrade (to je ono kada moraš da menjaš iako ništa nije crklo, ne pregreva se i nije prebučno, ali je obezvređeno). P.S Pa adobe UPRAVO i radi po tom pitanju (i to naplaćuje), da to NE RADI nikako na nečemu što ne žele... neki piroćanci ovde nikada ne bi kupili novi pc, e netje da može! Budale računaju na sreću.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.