Pomenuta ploca,mesecima do sada bez ikakvih problema,od pre neki dan pocelo da se cuje cijukanje,zujanje elektro-staticko varnicenje iz zvucnika i to cak i kada nije pusten nikakav ton. Mogu da cujem cak i frekfenciju misa dok ga pomeram,ucitavanje jednog od harda ili SSD-a ne bitno. Probao sam nekoliko vrsta zvucnika,slusalica isto je. Gde god prikljucio na bilo koji izlaz ili ulaz.Cak i kada uzmem 3.5mm konektor i spustim ga na bilo koje mesto na ploci gde je masa mogu da cujem isti zvuk.Probao sam da menjam uticnice,povadio sve USB prikljucke,monitore,itd isto je. Cak sam ceo komp rasturio i samo plocu stavio na sto i ukljucio samo SSD bez icega cuje se cim prodje Windows i upali muzicku,menjao sam drajvere,audio kablove,probao da gasim i palim iz biosa opciju spectrum cini mi se,instalirao cak i linux isto je.Skinuo sam i vodeno hladjenje misleci da je mozda pumpa pravila neke smetnje i nista. Najbolje sto sam postigao je da umanjim sum ali kada pustim pesmu ne svaku pojedinu tipa gde je klavir(beyonce-Halo) ili Onaj pocetak u pesmi (Lil Wayne - Mirror ft. Bruno Mars) ili neku slicnu taj sum je i dalje tu! Da li je neka masa ili koji djavo!? Sta je u pitanju? Dzigericu mi pojede!
Najverovatnije je shebana od nekog statickog el. ili je jednostavo okazala i ne radi kako bi trbalo. Svaka losija karta ce imati taj zvuk ukoliko se pojaca u mixeru do panja i na pojacalu odvrne volume, ali to je i podnosljivo ukoliko je sve do panja. E sad, koliko je to jako izrazeno kod tebe...Mislim da ces ipak morati poslusati @Shmuci011 i pazariti neku a. kartu. t
Ajd samo pokusaj da pojacas na pojacalu malo vise i vidi da li krci kada u mixeru pomeras volume slider? Ako krci, koci (ima delay pri pomeranju), zvucna je otegla papke, nazalost.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
kupi CLASSIFIED, ona ima CLASSIFIED zvucnu koja nema da susne:)
salim se, sta bih ja probao.. prvo bih update-ovao bios(iako nema veze s ovim ali bez obzira), zatim bih poskidao poslednje drajvere i instalirao za zvuk.. zatim ako i dalje imas problem, kao zadnji pokusaj izvadio bih SVE napolje iz kucista pa bih tako upalio i probao.. zatim bih probao drugu zvucnu kartu, u stvari to bih prvo probao :).
Nije ni cudo sto ti je zvucna pobrljavila, jos ti samo na listi fali Dzastin Dziber i pravac u servis mozes da je nosis. Sala naravno. Ubodi bilo kakvu ispravnu zvucnu, ako i dalje imas isti problem a da ti je ostatak konfe na defu, znaci nisi odvalio napon za cpu/nb, probaj slobodno drugo napajanje, ako ti se i posle toga isto desava, nosi plocu u servis.
Re: Shmuci011: Ne bi bas rekao.Ova inegrusa SupremeFX X-Fi 2 Razbija! :)
Re: gilopile: Ne trazim snagu toliku od muzicke niti mi to treba, treba mi kristalan izlaz a za snagu tu su 2 aktivne kutije Mackie SRM450 V2 .) Naravno da nece imati ovakav zvuk jer ovo nije obicna integrusa vec SupremeFX X-Fi 2 a to se na ovakvim zvucnim kutijama itekako `oseti`. Ne ne krci uopste niti ima delay kada se pojacava nego ima konstantan pozadinski elektro-staticki zvuk. Cak i svake usb sluske na bilo kom usb-u imaju iste simptome! Da poludis majke mi :)
Re:Antimatery: Probao sve naravno :)
Re:Imarkovic: :D hehe. Probao i drugu zvucnu isto se ponasa samo je dosta slabiji sum! :( Definitivno ploca je problem,ako ne resim nesto do veceras,sutra je nosim u radnju na garanciju i cao! Samo da mi priznaju kvar ovi Svedjani mamu im :D P.S. i dalje sumljam na masu neku :)
Re: Bobi4eve: hehehe :D Nemoj mi molim te Dzastina Dzibera u isti kosh sa Lil Wayn-a,Bruno Mars-a,Beyonce itd... :D Probao drugo napajanje isto je,zvucnu isto,ma gde kakav napon,nisam lud. E to mi je sledece ako ne resim do veceras nista.U radnju sutra i cao neka je salju posle po evropi gde hoce. .)
gledaj ovako, ako je neka spoljna es smetnja ona utice na analogni stepen, dakle ako u audio editoru pokusas da je snimis nece je biti. aj probaj pa javi ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Cek,cek kako mislis? Da snjimim tisinu? Klik help?
:: gledaj ovako, ako je neka spoljna es smetnja ona utice na analogni stepen, dakle ako u audio editoru pokusas da je snimis nece je biti. aj probaj pa jav :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Neko je pomenuo neki e-static peak koji se desio, sto je najverovatnije negde na PCB omogucilo `preslusavanje vodova` . Veoma, veoma tesko za locirati. Dakle, elektronika. Inace poznat slucaj. Da li ce ti priznati garanciju ili ne, ne bih o tome diskutovao jer ne znam...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
mislim, otvoris sound forge, pustis muziku iz winampa, u forgeu pustis recording, ako se smetnja desava u digitalnom delu procesiranja uhvatice se na snimku. ako je spoljni shum, (komsinica ukljucila usisivac), stvara se smetnja koja napada analogni stepen kartice i nece se pojaviti na snimku. analogni (i digitalni, tako da nema svrhe) shum ces da uhvatis ako drugim uredjajem snimas sa line out-a. poenta je, ako se na snimku nije uhvatila smetnja, uzrok je ili spoljni ili neispravna zvucna ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Bravo za ideju! Skidam kapu! Upravo odradio,nema nikakvog suma na snjimku cak sam snjimio i pesmu bas tu na kojoj je najvise izrazeno i prebacio fajl na mob i preko sluski pustio,nije zabelezio ni jedan sum. Opet ponavljam Svaka cast za ideju!
:: mislim, otvoris sound forge, pustis muziku iz winampa, u forgeu pustis recording, ako se smetnja desava u digitalnom delu procesiranja uhvatice se na snimku. ako je spoljni shum, (komsinica ukljucila usisivac), stvara se smetnja koja napada analogni stepen kartice i nece se pojaviti na snimku. analogni (i digitalni, tako da nema svrhe) shum ces da uhvatis ako drugim uredjajem snimas sa line out-a. poenta je, ako se na snimku nije uhvatila smetnja, uzrok je ili spoljni ili neispravna zvucn :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
ne raduj se, jos nista nisi utvrdio. resenje ti je MOZDA usb kartica ili zvucnici/pojacalo sa digitalnim ulazom ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Sredio problem! Sta je bio problem? MASA! Dok sam skidao plocu primetio sam da je meni svaki sraf oblozen sa plasticnom podloskicom i da su pola onih matica u koje treba da se zavrnu srafovi koji drze plocu plasticni! Odakle ideja da se ovako ugradjuje ploca nemam pojma.Dakle onako kako je bilo namesteno,nema sanse da ploca ima uzemljenje bilo kog tipa na ovakav nacin. Zamenio sam sve plasticne srafove metalnim i skinuo sve podloske i zavio metal na metal. Problem je NESTAO! Znaci ne mogu da verujem koja glupost je mene mucila. Cak sam i srafove sa napajanja promenio da bi i na njega malo stigla masa. Sad je sve ok. Nema elektrostaticnog suma,zujanja itd... Sve radi kako treba.KONACO! Zahvaljujem se kolegama na pomoci i naravno posebno kolegi Mixx na onako dobroj ideji. Hvala i pozdrav!
:: ne raduj se, jos nista nisi utvrdio. resenje ti je MOZDA usb kartica ili zvucnici/pojacalo sa digitalnim ulazom :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
mesecima radilo bez problema i odjednom se plastificirali srafovi i distanceri? takodje na stolu ploca ne bi smela da zuji, uzemljena je preko napajanja. moze biti da te napajanje zeza ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647264. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.