Evo, danas mi rodjendan, pa planiram da ustekam neku kintu i da konacno uzmem neke zvucnike iz novijeg doba... Moja 2 Genija danas pune punih 10 godina, pa bi mogli konacno u penziju, zasluzili su... :)
Dakle 2.1 zvucnici uz neku zvucnu karticu do 150e... Za slusanje muzike... Dubstep i Drum `n` Bass... :D
Zaista se ne razumem u audio opremu, tako da mi je vasa pomoc neophodna...
Re: 2.1 Zvucnici za komp + zvucna kartica preporuka.
04.04.2012. 01:50
status: user broj poruka: 1301
Srećan rođendan i sve najbolje!
:: Pozdrav ljudi.. :: :: Evo, danas mi rodjendan, pa planiram da ustekam neku kintu i da konacno uzmem neke zvucnike iz novijeg doba... Moja 2 Genija danas pune punih 10 godina, pa bi mogli konacno u penziju, zasluzili su... : :: :: Dakle 2.1 zvucnici uz neku zvucnu karticu do 150e... Za slusanje muzike... Dubstep i Drum `n` Bass... : :: :: Zaista se ne razumem u audio opremu, tako da mi je vasa pomoc neophodna.. :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . )
:: Pozdrav ljudi.. :: :: Evo, danas mi rodjendan, pa planiram da ustekam neku kintu i da konacno uzmem neke zvucnike iz novijeg doba... Moja 2 Genija danas pune punih 10 godina, pa bi mogli konacno u penziju, zasluzili su... : :: :: Dakle 2.1 zvucnici uz neku zvucnu karticu do 150e... Za slusanje muzike... Dubstep i Drum `n` Bass... : :: :: Zaista se ne razumem u audio opremu, tako da mi je vasa pomoc neophodna.. :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . )
Pokusaj da ih nadjes, pise da imaju 200W, a cini mi se da im je cena bila oko 120-130e, ali odavno... Veruj mi ako moji X230 od 20-30W daju po meni perfektan zvuk, ovi Z2300 kidaju!
I jos bolje bi bilo ako mozes 5.1 da uzmes, ako ne juri logitech, i ne zuri.
I taj x230 su bacene pare... logitech z2300 da ne spominjem...
to da je za 80 $ kolko je bilo nekad u evropi dok je kod nas bio 9900 dinara...Pa i tad kad sam ja uzeo su bili bacene pare...
Za moju rodjendansku zurku radili su na 12 h, tj potenciometar na pola nikako vise, i svirali su cele vece do jedno 3 ujutru.
Srednjotonci su pobraonili i poceli da se tope,usled nenormalnog pregrevanja...
Nesto malo srednjih tonova,uz vristece visoke, i muljav bas... kao i svaki logitech.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: imam kuci Logitech X230 http://www.sigmapconline.co.nz/images/16473.jpg :: i prezadovoljan sam, imaju cist zvuk, jaki su, skoro kao moj 5.1 siste od 50W , daju dobar bas itd... :: :: Nemoj da bacas pare na zvucnu karticu zato sto neces primetiti toliku razliku koliku bi primetio ako uzmesh bolje zvucnike.. :: :: Imash one Logitech Z230 :: http://asset3.cbsistatic.com/cnwk.1d/sc/30993080-2-440-overview-1.gi :: :: Pokusaj da ih nadjes, pise da imaju 200W, a cini mi se da im je cena bila oko 120-130e, ali odavno... Veruj mi ako moji X230 od 20-30W daju po meni perfektan zvuk, ovi Z2300 kidaju! :: :: I jos bolje bi bilo ako mozes 5.1 da uzmes, ako ne juri logitech, i ne zuri :: ::
da budem iskren ovo ti uopste ne verujem, kao smelo je samo do pola i do 3h ujutru su se istopili srednjetonci.. mislim.. membrane su ojacane i visokotonac je od aluminijuma.. ortak je Z-5500 odvaljivao, x puta pravio zurke, pojacavao preko 100%, kad se pojaca toliko moze da svirka ~6h dok se ne pregreje, a onda se ugasi jer ima zastitu.. Z-serija je najjaca Logitech serija zvucnika, a ovo sto si napisao nema veze s vezom, ne znam zasto to radis, valjda mrzis njihove sisteme koji su vrhunski.. Bas im je sasvim solidan.
:: I taj x230 su bacene pare... logitech z2300 da ne spominjem.. :: :: to da je za 80 $ kolko je bilo nekad u evropi dok je kod nas bio 9900 dinara...Pa i tad kad sam ja uzeo su bili bacene pare.. :: :: Za moju rodjendansku zurku radili su na 12 h, tj potenciometar na pola nikako vise, i svirali su cele vece do jedno 3 ujutru. :: :: Srednjotonci su pobraonili i poceli da se tope,usled nenormalnog pregrevanja.. :: :: Nesto malo srednjih tonova,uz vristece visoke, i muljav bas... kao i svaki logitech :: :: ::
Druze,ja nisam rekao da su crkli, vec ceo taj aluminijum ili sta je vec ona srebrna nitna u srednjotoncima postala je braon boje...
Inace sateliti se ti greju nenormalno,i to u zivotu nisam video...
Jako malo sam ja koristio te njegove satelite dok nisam nabavio sonijeve zvucnike od 5,700 dinara i tada je ceo sistem bio koliko toliko ok... :-)
Logitech z5500 je skroz druga prica, i klasa za sebe... Naravno tad kad sam ja kupovao, bio je 20000 - 21000 i bio je sjajna kupovina...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: da budem iskren ovo ti uopste ne verujem, kao smelo je samo do pola i do 3h ujutru su se istopili srednjetonci.. mislim.. membrane su ojacane i visokotonac je od aluminijuma.. ortak je Z-5500 odvaljivao, x puta pravio zurke, pojacavao preko 100%, kad se pojaca toliko moze da svirka ~6h dok se ne pregreje, a onda se ugasi jer ima zastitu.. Z-serija je najjaca Logitech serija zvucnika, a ovo sto si napisao nema veze s vezom, ne znam zasto to radis, valjda mrzis njihove sisteme koji su vrhunski.. :: Bas im je sasvim solidan :: :: :: :: I taj x230 su bacene pare... logitech z2300 da ne spominjem.. :: :: :: :: to da je za 80 $ kolko je bilo nekad u evropi dok je kod nas bio 9900 dinara...Pa i tad kad sam ja uzeo su bili bacene pare.. :: :: :: :: Za moju rodjendansku zurku radili su na 12 h, tj potenciometar na pola nikako vise, i svirali su cele vece do jedno 3 ujutru. :: :: :: :: Srednjotonci su pobraonili i poceli da se tope,usled nenormalnog pregrevanja.. :: :: :: :: Nesto malo srednjih tonova,uz vristece visoke, i muljav bas... kao i svaki logitech :: :: :: :: :: ::
ok, klasa za sebe jeste, ali mocniji je i vise se greje, Z-2300 inace ima iste satelite, i kazes aluminijumsko ojacanje se pretvorilo u braon boju.. mozda bude, nemam pojma, nikad nisam odvaljivao toliko zvucnike ali mi je ovo prosto neverovatno.. a verujem da si te Sony od 5700 mogao isto tako da odvaljujes i silujes i da nisu mogli do 3h ujutru da se pretvore u prah i pepeo vec da ostanu u `factory` stanju, jel?
da ne davimo, slazemo se obojica da su aktivne kutije najbolji izbor, a za 2.1 do 60eu nek ostane Logitech i Altec najbolji izbor, moze tako? Podrazumeva se da ce neko normalno koristiti te zvucnike a ne da ih siluje i izuva preko 80%, i posle prica o njima da menjaju boju kao kameleon...
:: Druze,ja nisam rekao da su crkli, vec ceo taj aluminijum ili sta je vec ona srebrna nitna u srednjotoncima postala je braon boje.. :: :: Inace sateliti se ti greju nenormalno,i to u zivotu nisam video.. :: :: Jako malo sam ja koristio te njegove satelite dok nisam nabavio sonijeve zvucnike od 5,700 dinara i tada je ceo sistem bio koliko toliko ok... :- :: :: Logitech z5500 je skroz druga prica, i klasa za sebe... Naravno tad kad sam ja kupovao, bio je 20000 - 21000 i bio je sjajna kupovina.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: ::
Na 50 % je naj naj sto moze sistem da pruzi,kasnije dolaze izoblicenja,i maksimalno do 75 % je moglo da svira ako je bio FLAC u pitanju...
KOliko sam puta samo cuo da su ljudi odvrtali sistem, vufer na 100 % + ekvilajzer = logicno probijen vufer...
Meni je to isto kao,kupis detetu ferrari ili R1 za 18.-ti rodjendan, i cekas kad ces da mu ides na sahranu ...
Za sve treba postojati granica,osnovno kod koriscenja sistema je da mu znas granicu,cim krenu izoblicenja,to vise nije to, i treba smanjiti zvuk...
:: ok, klasa za sebe jeste, ali mocniji je i vise se greje, Z-2300 inace ima iste satelite, i kazes aluminijumsko ojacanje se pretvorilo u braon boju. :: mozda bude, nemam pojma, nikad nisam odvaljivao toliko zvucnike ali mi je ovo prosto neverovatno.. a verujem da si te Sony od 5700 mogao isto tako da odvaljujes i silujes i da nisu mogli do 3h ujutru da se pretvore u prah i pepeo vec da ostanu u `factory` stanju, jel? :: :: da ne davimo, slazemo se obojica da su aktivne kutije najbolji izbor, a za 2.1 do 60eu nek ostane Logitech i Altec najbolji izbor, moze tako? Podrazumeva se da ce neko normalno koristiti te zvucnike a ne da ih siluje i izuva preko 80%, i posle prica o njima da menjaju boju kao kameleon.. :: :: :: :: :: Druze,ja nisam rekao da su crkli, vec ceo taj aluminijum ili sta je vec ona srebrna nitna u srednjotoncima postala je braon boje.. :: :: :: :: Inace sateliti se ti greju nenormalno,i to u zivotu nisam video.. :: :: :: :: Jako malo sam ja koristio te njegove satelite dok nisam nabavio sonijeve zvucnike od 5,700 dinara i tada je ceo sistem bio koliko toliko ok... :- :: :: :: :: Logitech z5500 je skroz druga prica, i klasa za sebe... Naravno tad kad sam ja kupovao, bio je 20000 - 21000 i bio je sjajna kupovina.. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: ::
Da budem iskren, da je sad tu microlab,ja bi odma pisao da uzme komotno za 100 evra solo 6c i neku zvucnu do 50 evra.
Medjutim nema vise takvih modela :-)...
:: ok, klasa za sebe jeste, ali mocniji je i vise se greje, Z-2300 inace ima iste satelite, i kazes aluminijumsko ojacanje se pretvorilo u braon boju. :: mozda bude, nemam pojma, nikad nisam odvaljivao toliko zvucnike ali mi je ovo prosto neverovatno.. a verujem da si te Sony od 5700 mogao isto tako da odvaljujes i silujes i da nisu mogli do 3h ujutru da se pretvore u prah i pepeo vec da ostanu u `factory` stanju, jel? :: :: da ne davimo, slazemo se obojica da su aktivne kutije najbolji izbor, a za 2.1 do 60eu nek ostane Logitech i Altec najbolji izbor, moze tako? Podrazumeva se da ce neko normalno koristiti te zvucnike a ne da ih siluje i izuva preko 80%, i posle prica o njima da menjaju boju kao kameleon.. :: :: :: :: :: Druze,ja nisam rekao da su crkli, vec ceo taj aluminijum ili sta je vec ona srebrna nitna u srednjotoncima postala je braon boje.. :: :: :: :: Inace sateliti se ti greju nenormalno,i to u zivotu nisam video.. :: :: :: :: Jako malo sam ja koristio te njegove satelite dok nisam nabavio sonijeve zvucnike od 5,700 dinara i tada je ceo sistem bio koliko toliko ok... :- :: :: :: :: Logitech z5500 je skroz druga prica, i klasa za sebe... Naravno tad kad sam ja kupovao, bio je 20000 - 21000 i bio je sjajna kupovina.. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: ::
logitech je sa njima svirao bolje,ali je opet dolazilo do velikih izoblicenja na preko 50 % snage usled 10 % thd- kod pojacala....
kod njih se navodi 2 x 120 w rms-a na 8 oma...
i zaista kad sam prodao logi i nakacio ih na pojacalo od 2x 90 sviralo je to za sve pare .-)
tada sam cuo i bas iz tih kutija,jer ih je logitech sekao predpostavljam na 120 hz ako ne i vise,zbog vufera.
:: Da budem iskren, da je sad tu microlab,ja bi odma pisao da uzme komotno za 100 evra solo 6c i neku zvucnu do 50 evra. :: :: Medjutim nema vise takvih modela :-).. :: :: ::
Re: Re: 2.1 Zvucnici za komp + zvucna kartica preporuka.
04.04.2012. 13:10
status: user broj poruka: 324
Hvala... :)
Don`t drink and drive, take joint and fly . )
:: :: Srećan rođendan i sve najbolje :: :: :: Pozdrav ljudi.. :: :: :: :: Evo, danas mi rodjendan, pa planiram da ustekam neku kintu i da konacno uzmem neke zvucnike iz novijeg doba... Moja 2 Genija danas pune punih 10 godina, pa bi mogli konacno u penziju, zasluzili su... : :: :: :: :: Dakle 2.1 zvucnici uz neku zvucnu karticu do 150e... Za slusanje muzike... Dubstep i Drum `n` Bass... : :: :: :: :: Zaista se ne razumem u audio opremu, tako da mi je vasa pomoc neophodna.. :: :: :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . )
Ni jedni zvučnici do 100 eura koje sam čuo nemaju takav kvalitet bas linije kao ovi moji. Na svakim zvučnicima sam sam puštao ovu stvar i svugde se bas nekako gubio i ostao nedefinisan
Ove što ti je imarkovic preporučio sam čuo i totajno se razočarao,jer VS 4621 bi trebali da su naslednik ovih kao što ja imam,al su dosta lošiji. Da sam na tvom mestu-uzeo bih ove Logitech,a kasnije malo još prištedeo i uzeo nekog Asus-a(DS,D1,DX)
Razmisljao sam i o tim zvucnicima... A sta ti mislis o monitorima i znas li koja je razlika u odnosu na ove desktop zvucnike, posto se ova dvojica ko da su u zemlju propali...
:: :: Ja isto slušam bass sound.Meni ovi Altec i više nego završavaju posao i skroz sam zadovoljan njim :: :: http://goo.gl/3fHZ :: :: Ni jedni zvučnici do 100 eura koje sam čuo nemaju takav kvalitet bas linije kao ovi moji :: Na svakim zvučnicima sam sam puštao ovu stvar i svugde se bas nekako gubio i ostao nedefinisa :: :: http://goo.gl/MuKm :: :: Ove što ti je imarkovic preporučio sam čuo i totajno se razočarao,jer VS 4621 bi trebali da su naslednik ovih kao što ja imam,al su dosta lošiji :: Da sam na tvom mestu-uzeo bih ove Logitech,a kasnije malo još prištedeo i uzeo nekog Asus-a(DS,D1,DX :: :: http://goo.gl/UK7y ::
pa nema sta da se misli za monitore, to su zvucnici sa najcistijim tonovima.. idi u neku prodavnicu pa oslusni sam zvuk, moj ti je savet.
:: Razmisljao sam i o tim zvucnicima... A sta ti mislis o monitorima i znas li koja je razlika u odnosu na ove desktop zvucnike, posto se ova dvojica ko da su u zemlju propali.. :: ::
A bass, subwoofer i to? Kazem ti, ne znam koja je razlika, sta su monitori, sta ima u njima, koja je razlika u odnosu na 2.0...
:: pa nema sta da se misli za monitore, to su zvucnici sa najcistijim tonovima.. idi u neku prodavnicu pa oslusni sam zvuk, moj ti je savet :: :: :: :: Razmisljao sam i o tim zvucnicima... A sta ti mislis o monitorima i znas li koja je razlika u odnosu na ove desktop zvucnike, posto se ova dvojica ko da su u zemlju propali.. :: :: :: ::
dzabe ti pises kad ovde ima i tvrdoglavih... Inace Microlab je oduvek bio najpriblizniji monitor sistemima pa stim i nema svrhe porediti ga sa logitekom i altekom oni su vec niza klasa u kvalitetu zvuka,jednostavno nemaju sta da traze..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.