Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Bežične slušalice - da ili ne?
STRANA 1 OD 1
mighty Bežične slušalice - da ili ne? 02.04.2012. 19:46 T45035

status: user
broj poruka: 1670
Neko vreme već razmišljam o novim slušalicama, pa pošto su mi trenutno kablovi jako nepraktični - bebac je prohodao i interesantan mu je kabl od moji slušalica gledam beskabelne.

Do sada sam uvek imao samo žične, ali se razmišljam sada o Sennheiser RS 170 - http://goo.gl/Aucbf

Zatvorenog su tipa, ne naležu na uši i koriste Digital Kleer - 2.40GHz prenos što je sve što bi mi trebalo.

Brine me jedino što sam na par mesta video da ljudi kažu da postoji mali delay u prenosu, tj. da je kašnjenje signala do 100ms.

Za muziku to je beznačajno, ali kod filmova ne znam koliko se primećuje. Ako puštam s kompa nije problem da to kompenzujem u samom player-u, ali ne znam koliko to može da se primeti prilikom gledanja TV-a recimo.

Na većini review-ova nisam mašao ništa o delay-u, samo u pojedinim opisima na forumima i izgleda da jako malo ljudi i uspe to da primeti. Većina review-a daje odlične ocene, kao i korisnici s Amazona, Novog jajeta i sl.

Ako neko ima Sennheiser RS 160/170/180 ili sličan model cenio bih njegovo mišljenje.

Hitno mi je pošto mogu da mi ih donesu narednih dana iz Slovenije za manje od 150€, akod nas u 4au*** je cena 220€.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Re: Bežične slušalice - da ili ne? 02.04.2012. 20:05 #410087

broj poruka: 1301

Imaš u Player-u model RS 160

http://goo.gl/XZzsl

Nikad nisam koristio bežične slušalice,a verovatno i neću nikad.Ovaj Rs 160 sa 2 baterije prelazi težinu od 300 grama i verujem da bi se brzo umorio od njih i da bi bile teške i neudobne.

Imaš gomilu modela slušalica sa izmenjivim kablom.Kad ih ne koristiš-izvučeš kabl iz njih,a kad ti ponovo zatrebaju-utakneš i pičiš dalje.Da sam na tvom mestu-Senn HD380.Fenomenalne sluške sa izmenivim kablom,savršenim zvukom i poprilično jeftinije od RS160-170.

:: Neko vreme već razmišljam o novim slušalicama, pa pošto su mi trenutno kablovi jako nepraktični - bebac je prohodao i interesantan mu je kabl od moji slušalica gledam beskabelne
::
:: Do sada sam uvek imao samo žične, ali se razmišljam sada o Sennheiser RS 170 - http://goo.gl/Aucb
:: Zatvorenog su tipa, ne naležu na uši i koriste Digital Kleer - 2.40GHz prenos što je sve što bi mi trebalo
:: Brine me jedino što sam na par mesta video da ljudi kažu da postoji mali delay u prenosu, tj. da je kašnjenje signala do 100ms
:: Za muziku to je beznačajno, ali kod filmova ne znam koliko se primećuje. Ako puštam s kompa nije problem da to kompenzujem u samom player-u, ali ne znam koliko to može da se primeti prilikom gledanja TV-a recimo
:: Na većini review-ova nisam mašao ništa o delay-u, samo u pojedinim opisima na forumima i izgleda da jako malo ljudi i uspe to da primeti. Većina review-a daje odlične ocene, kao i korisnici s Amazona, Novog jajeta i sl
:: Ako neko ima Sennheiser RS 160/170/180 ili sličan model cenio bih njegovo mišljenje
:: Hitno mi je pošto mogu da mi ih donesu narednih dana iz Slovenije za manje od 150€, akod nas u 4au*** je cena 220€.
mighty RE 02.04.2012. 20:20 #410089

te RS160 će me koštati više nego RS170 donete iz Slovenije, a inače gledam odavno i HD380 Pro, po ceni su negde kao što će me izaći RS170, ali mi je problem kabl.

Od pojačala i TV-a do kauča imam 3m, a klinac se uglavnom tu igra tako da nema šanse na mi preko cele sobe bude rastegnut kabl.

Inače, HD380 Pro su teške 220g bez kabla, a RS170 su teške 228g + 2 punjive AAA baterije - oko 25g. Ukupna razlika je oko 35g ne računajući kabl kod 380-ca što ih praktično dovodi na isti nivo, plus minus koji gram.

Dodatni problem je što HD380 ima samo 1m dugačak spiralni kabl koji se rasteže do 3 m - idealno da mi klinac preko njega preskače i skine uši s glave :)

markopvict MIKROTALASNA PECNICA NA GLAVI 02.04.2012. 20:38 #410090

broj poruka: 4515
Radio talasi na 2.4ghz... Mikrotalasna, Bluetooth, WiFi...
Meni ne bi bio problem 300grama tezene, ali radio zracenje na predelu mozga :-)

Sala, ali raspitaj se koliko zraci...

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Re 02.04.2012. 20:43 #410091

Pa nije to neka nova tehnologija, tih sluški imaš već godinama, a inače same sluške ne zrače, one su samo pasivni prijemnik, a ne predajnik. Predajnik je u bazi/punjaču, ne na glavi.

A u kući ionako već imam wifi ruter, nekoliko smartphone-a, na poslu gomila opreme - čudi me da već ne sijam u mraku.

Nemaju mikrofon, tako da nemaju potrebe da ``zrače`, tako da me to ne brine.

Nisu baš 300g, više 250g. Sennheiser flagship HD800 od 1000€ je 330g, al bih nekako podneo tu težinu, da mi ga neko pokloni :)
cele1988 ... 02.04.2012. 22:54 #410108

broj poruka: 1424
ja imam sennhiser hdi450 vec par godina... rade super i lagane su dosta... rade na IC diode bez problema po celoj sobi cak i kad izadjem iz nje a ne zatvorim vrata... mnogo bolja fora od rf iz prostog razloga jer ti se ne mesa fixni bezicni, mobilni cak i ruter zna da smeta... drugar ima sony na rf skupe i haos.. ja imam i sony neke (seli mi na njih pa ih nemam vise) bile na ic al dosta losiji od se dosta su sustale ako nisi u pravcu baze....radi to extra samo vodi racuna sta hoces... bluetooth bi trebalo da su najbolje ali toga nema ili wifi :)
tako da izmedju IC tj IR i radio sluski uzeo bih IR iz iskustava jer sam probao i jedno i drugo

ramzesIII Ja sam kupio infrared slušalice :) 02.04.2012. 23:05 #410112

broj poruka: 1017

Čisto da razmisliš i o toj soluciji, baterije traju jako dugo.

Samo ne valja kad neko prolazi ispred receivera, krče ko nenormalne.

Ja sam kupio ovaj model,

http://www.amazon.co.uk/Philips-SHC2000-05-Wireless-Headphones/dp/B000O789AM

Jako su udobne zbog ovog lastiša u sredini.

mighty @cele1988 02.04.2012. 23:18 #410118

RS170 nisu FM, u pitanju je potpuno digitalni prenos, Digital Kleer, projektovan samo baš za audio, nema ometanja i šuštanja - ili imaš signal ili nema ničega.
Daleko je napredniji od BT slušalica - sve BT slušalice koje sam video downsampleuju audio na nekih 320kbs, Kleer daje full audio CD kvalitet.
Takođe, sam protokol koristi samo 3MHz u 2,4GHz opsegu i postavljen je između wifi LAN kanala, tako da ga ni ruteri ne ometaju.
I treće. BT je daleko veći potrošač, skoro 10x više od kleer slušalica.

Skoro sve skuplje bežične slušalice koriste Digital Kleer, FM i BT je uglavnom za nižu klasu.

Senn je napustio IR slušalice i više se ne proizvode, a mislim da je i većina drugih proivođača učinila isto.

Od Sennheiser slušalice viša klasa koristi Digital Kleer, niža FM radio i imaju BT u srednjem segmentu.

O BT bih razmišljao samo u varijanti da ih negde nosim, a ove neće napuštati kuću, tako da želim neki bolji model.

U principu dobih odgovor oko delay-a od vlasnika RS170, tako da ih poručujem. Stižu u petak :)

imarkovic Re: @cele1988 03.04.2012. 09:13 #410152

broj poruka: 19010
ja bih uzeo AKG sa XLR konektorima na kablovima, dobijes spiralni i ravan kabl tako da mozes da ih lako menjas
a sto se bezzicnih tice, ja bih prvo probao u nekoj lokalnoj radnji, svuda mozes da pustis HD film pa testiraj, npr. 4Audio, Mitros itd.
Vodi samo racuna o jako bitnoj stvari, a to je tezina slusalica, neke sluske nisu za filmove, opterecuju vrat kada sedis u mestu na stolici i gledas film, meni odgovaraju samo 150 - 180g max. sluske..

:: RS170 nisu FM, u pitanju je potpuno digitalni prenos, Digital Kleer, projektovan samo baš za audio, nema ometanja i šuštanja - ili imaš signal ili nema ničega
:: Daleko je napredniji od BT slušalica - sve BT slušalice koje sam video downsampleuju audio na nekih 320kbs, Kleer daje full audio CD kvalitet
:: Takođe, sam protokol koristi samo 3MHz u 2,4GHz opsegu i postavljen je između wifi LAN kanala, tako da ga ni ruteri ne ometaju
:: I treće. BT je daleko veći potrošač, skoro 10x više od kleer slušalica
:: Skoro sve skuplje bežične slušalice koriste Digital Kleer, FM i BT je uglavnom za nižu klasu.
:: Senn je napustio IR slušalice i više se ne proizvode, a mislim da je i većina drugih proivođača učinila isto
:: Od Sennheiser slušalice viša klasa koristi Digital Kleer, niža FM radio i imaju BT u srednjem segmentu.
:: O BT bih razmišljao samo u varijanti da ih negde nosim, a ove neće napuštati kuću, tako da želim neki bolji model.
:: U principu dobih odgovor oko delay-a od vlasnika RS170, tako da ih poručujem. Stižu u petak :
mighty Re: Re: @cele1988 03.04.2012. 09:42 #410154

Fotelja ima visok naslon za glavu, kad gledam filmove potpuno zavaljen, tako da nema nekog opterećenja. Trenutne slušalice su mi 170g, videću koliko će dodatnih 80g značiti, mada i ranije kada sam testirao malo bolje slušalice (čitaj teže) nisam imao problema.

Večina closed can slušalica je preko 250g bilo da su žične ili bešične, RS170 sa svojih 260g su još i jako lagane za wireless varijantu, a žične me u trenutnoj situaciji ne zanimaju.

:: ja bih uzeo AKG sa XLR konektorima na kablovima, dobijes spiralni i ravan kabl tako da mozes da ih lako menjas
:: a sto se bezzicnih tice, ja bih prvo probao u nekoj lokalnoj radnji, svuda mozes da pustis HD film pa testiraj, npr. 4Audio, Mitros itd.
:: Vodi samo racuna o jako bitnoj stvari, a to je tezina slusalica, neke sluske nisu za filmove, opterecuju vrat kada sedis u mestu na stolici i gledas film, meni odgovaraju samo 150 - 180g max. sluske..
Dexter013 Ok 03.04.2012. 09:55 #410156

broj poruka: 17093
A jeeeeeeeeeeeste slusalice bez kabla, to kao postoji...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 03.04.2012. 10:42 #410167

broj poruka: 12796
Imaš i od Logitecha bežične G35, iznenadio bi se zvukom i kvalitetom, plus imaš emulirani Dolby 7.1 što je veliki plus, a gasiš ga i pališ po potrebi http://goo.gl/pAiuE
pedjag logitech 03.04.2012. 13:15 #410182

broj poruka: 424
Ja koristim Logitech G930 i mislim da je to najbolja komponenta koju sma uzeo za komp ikada. Omogucava mi da budem bolji u igrama jer je 7.1 i znam odakle i kada mi dolaze, omogucava mi da radim vezbe sa muzikom iz Rocky-a,a da ljude ne misle da sam lud, baterija traje vise nego dovoljno za moj ukus.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
imarkovic Re: logitech 03.04.2012. 13:30 #410185

jel te pale?

:: Ja koristim Logitech G930 i mislim da je to najbolja komponenta koju sma uzeo za komp ikada. Omogucava mi da budem bolji u igrama jer je 7.1 i znam odakle i kada mi dolaze, omogucava mi da radim vezbe sa muzikom iz Rocky-a,a da ljude ne misle da sam lud, baterija traje vise nego dovoljno za moj ukus
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m5
Dexter013 Ok 03.04.2012. 13:33 #410187

broj poruka: 17093
Koliko para toliko muzike, kao i uvek.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ok 03.04.2012. 13:52 #410189

da ali i ne, umereno i ne po svaku cenu

:: Koliko para toliko muzike, kao i uvek
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
drum Re: Ok 03.04.2012. 14:32 #410197

broj poruka: 1301

Ma sve slušalice sviraju,al samo poneke i pevaju.

:: Koliko para toliko muzike, kao i uvek
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
pedjag Re: Re: logitech 03.04.2012. 15:11 #410206

broj poruka: 424
naravno,imaju kožu sa strane :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59

:: jel te pale
:: :: Ja koristim Logitech G930 i mislim da je to najbolja komponenta koju sma uzeo za komp ikada. Omogucava mi da budem bolji u igrama jer je 7.1 i znam odakle i kada mi dolaze, omogucava mi da radim vezbe sa muzikom iz Rocky-a,a da ljude ne misle da sam lud, baterija traje vise nego dovoljno za moj ukus
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m5
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs