Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Problem sa brujanjem zvučnika
STRANA 1 OD 1
adevic Problem sa brujanjem zvučnika 21.05.2007. 11:49 T4445

status: user
broj poruka: 4
Priključio sam 2.1 zvučnike Logitec S-200 na DVD Player. Međutim javlja se jako brujanje čim uključim zvučnike. Kad ugasim TV u čijoj su blizini zvučnici brujanje postaje slabije, ali je i dalje čujno.

Kad zvučnike uključim u bilo koju drugu utičnicu brujanje prestaje.

Da li je neko imao sličan problem. Da li da promenim fazu na kojoj je utičnica kod TV

Unapred zahvalan,

Saša
Sremska Mitrovica
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 21.05.2007. 12:10 #19817

broj poruka: 3529
Sam si dao i odgovor, definitivno imas problema sa strujom, dakle ako radi na drugoj uticnici kako treba onda resen problem!
Ja sam se susretao sa slicnim problemima, ali sa monitorima, jednostavno prikljucivanjem na drugu uticnicu sve je OK, verovatno su neke smetnje u samoj instalaciji strujnog kabla!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re 21.05.2007. 13:03 #19820

broj poruka: 5710
TO je fantomski problem i ne samo primetljiv na zvucnicima nego i na monitorima!!! To ti ne moze otkloniti ni APC SurgeArrest Protector, govorim ti iz licnog iskustva, ja imam duhovr i sa monitorom i sa zvucnicima u sobi gde mi moraju biti, nemam alternativu!

M i G

:: Sam si dao i odgovor, definitivno imas problema sa strujom, dakle ako radi na drugoj uticnici kako treba onda resen problem
:: Ja sam se susretao sa slicnim problemima, ali sa monitorima, jednostavno prikljucivanjem na drugu uticnicu sve je OK, verovatno su neke smetnje u samoj instalaciji strujnog kabla!
Pisko Mars 21.05.2007. 18:39 #19825

broj poruka: 6650
Kvalitet uzemljenja. Nešto od parazitnih signala šuma i brujanja sa komponenti (ovde, najverovatnije iz TV-a) se na, da se i ja izrazim `stručno`, volšebno, prazni baš preko dvd-a i zvučnika na zemlju umesto kako bi trebalo, preko svojeg vlastitog uzemljenja i utičnice. Razlika potencijala - ona relativna, koja vlada među komponentama različitih uređaja, ponekad stvara luckaste efekte.
Menjanje faze, čišćenje kontakata (naročito u produžnim kablovima, `lopovima` i samim utikačima) moglo bi da pomogne, dok je već kvalitet uzemljenja teško odraditi naknadno - jer je velik posao....
adevic Brujanje 21.05.2007. 20:12 #19832

Interesantno je da utikači i na TV-u, DVD-u i zvučnicima nisu tkz. `šuko` već su oni mali samo sa fazom i nulom. Tako da ne verujem da ovaj problem ima veze sa uzemljenjem.
Možda bi imalo efekta nulovati utičnicu.

Saša
Sremska Mitrovica

MACHINE Re: Brujanje 21.05.2007. 22:06 #19845

broj poruka: 5710
Pazi, svi nasi sistemi su nulovani, tj. zemlja (zeleno-zuta) = nula (plava), preko zvezde, obicno se uzemljenje pogresno izvodi preko vodovoda, umesto da se vodovod uzemelji...znam da deluje konfuzno i isto ali nije...obaveza je ako parat trazi zemlju da ga stavis u odgovarajuci uzemljeni suko, uzemljenje se sprovodi sirokim trakam pa kroz zemlju u recimo 3 zakopana bojlera koja su povezana, na dubini min. 1m posuto solju okolo

M i G

:: Interesantno je da utikači i na TV-u, DVD-u i zvučnicima nisu tkz. `šuko` već su oni mali samo sa fazom i nulom. Tako da ne verujem da ovaj problem ima veze sa uzemljenjem
:: Možda bi imalo efekta nulovati utičnicu
::
:: Saš
:: Sremska Mitrovic
adevic Rešen problem 03.12.2007. 10:33 #34627

Problem rešen - kupljeni zvučnici Logitec X-230.
Nema nikakvog brujanja zvuk savršen - preporuka svima.

Saša
Sremska Mitrovica

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs