Upravo sam kupio ovu karticu. Razlika u odnosu na Realtekovu integrisanu je svakako primetna u kvalitetu, ali u snazii i nije bas.
Mislio sam da ce se zvucnici osetno jace cuti sad, ali prevario sam se. Vidim da se lako mogu menjati Op.amp. na njoj, pa rekoh da pitam da li bi to dovelo do glasnijeg zvuka? I gde se uopste mogu naci ovi pojacavaci kod nas? Koliko kostaju?
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Kao opamp koristim opa2134. Kupio sam ga u Silkenu za nesto preko 300 din. Zovi pa pitaj dal` jos ima. Zvuk nije snazniji, ali je meni lepsi. Nekako mi je opa2134 muzikalniji.
Aj bas da priupitam, i ja ovih dana treba da pazarim zvucnu, i to sam u istoj situaciji, sa integruse realtek bih presao, najverovatnije, na asusa. Zanima me da li ima recimo razlike u igrama, da li se ikako oseti rasterecenje sistema, hocu reci mozda bolji fps itd.?
Covek je verovatno mislio da ce malo i proc da rastereti, jer te bolje karte same isprocesuiraju zvuk, tako da CPU ne treba bukvalno nista da radi dok ova cepa 7+1 kanal. Nekoc davno PI 233Mhz nisam mogao da pokrenem Divx film tj. kocio je, a kada disable-ujem zvucnu, taman tih nekih 5-6% procesorske snage sto je potrebno za zvuk, rasteretim i film ne koci, he he!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pobogu, pa normalno da se dobija bolji i kvalitetniji zvuk, ovo sto sam pitao za igre je upravo zbog tog rasterecenja, kao sto rece covek u prethodnom postu, mislim ja cisto sumnjam da cu nesto primetiti s obzirom na masinu koju imam, ali eto, cisto me je zanimalo, informativno. Ako pogledas po netu videces testove raznih karti, pa izmedju ostalog i testove u igrama, i bogami, bar po tim testovima ima razlike, nije to sad ne znam koliko vec nekih ~4fps u proseku, sve zavisi od igre do igre, a s obzirom da ja koristim 5.1 zvuk sve vreme, verujem da i to igra ulogu kod procesiranja.
:: Kakve veze ima zvučna sa brojem frejmova u igrama??? Možeš da dobiješ samo bolji kvalitet zvuka, jer za to i služi zvučna karta, i ništa drugo :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
I da rasteretiš procesor zvučnom kartom kojoj nije potreban, i dalje ti je pitanje bez-veze, jer novije igre zavise uglavnom od grafičke karte, tako da opet ne dobijaš praktično ništa u igrama, tj. bolji FPS.
Teoretski, Shone je u pravu. Iako danas igre zavise uglavnom od grafičke karte, procesor je (uglavnom, zavisno od optimizacije, HT-a i sl.)maksimalo opterećen za vreme rendera GPU-a. Stoga, svako drugo opterećenje u vidu procesuiranja zvuka ili nečeg trećeg, može uticati na fps. Medo je jednom prilikom okačio test o iskorišćenosti potencijala grafičke karte u zavisnosti od procesora. Nije isto ako govorimo o i7 i athlon II. Dakle, što je procesor adaptivniji(tehnološki napredniji) u smislu resursa i instrukcija, lakše(blaže) će podneti dodatno opterećenje, što će u zavisnosti od generacije procesora i same grafike dati drugačiji rezultat, ali sa veoma malim odstupanjima u framerate-u.
pitanje mu nije bez veze nego je na mestu, naravno da ima veze, neke igre zahtevaju bolju zvucnu kartu sa dodatnim tehnologijama..npr.. laicki receno, tacno je da zvucna karta utice na gaming performance, a ti bi to trebao da znas posto si Evoluirao .
:: I da rasteretiš procesor zvučnom kartom kojoj nije potreban, i dalje ti je pitanje bez-veze, jer novije igre zavise uglavnom od grafičke karte, tako da opet ne dobijaš praktično ništa u igrama, tj. bolji FPS :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
ja se ne oslanjam na teoriju, ne zanima me, vec na praksu, licno sam se uverio vise puta u malo pre receno, veruj mi da je zaista tako.
:: Možda nisam teoretski u pravu, ali praktično jesam, što u suštini i jeste važno :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.