Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
pucketanje zvucnika.
STRANA 1 OD 1
metalpirat pucketanje zvucnika. 09.02.2012. 02:47 T43130

status: user
broj poruka: 490
http://www.logitech.com/assets/15653/15653.png

Zvucnici su sa slike logitech x530. Moj problem je sledeci:

1. Kada upalim svetlo u kupatilo cuje zvucnici pucaju. Nekada je zvuk jaci, nekada slabiji. Desava se i kada upalim ili ugasim svetlo. Uglavnom je hodnik i kupatilo. Da li je to stetno za same zvucnike? Da nagovestim da mi se to isto desavalo i u predhodnom stanu, a kako sam se uselio u drugi stan isto se desava.

2. Desava se da ponekad da preko zvucnika uhvatim neku stranu radio stanicu. Koliko sam uspeo da razumem upitanju su Italijani. Cuje se muzika, govor. Onda pojacam zvucnike do kraja i mogu lepo da cujem. Zadnji put je bilo pre mesec dana. Nije se uvek pojavljivalo. Nekada glasnije, nekada se skoro jedva cuje.

Uplasio sam se da nisam poceo da hvatam signal vanzemaljaca.

Da li zvucnici imaju mogucnos da hvataju talase radio stanica?

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
boztoga re 09.02.2012. 02:53 #397516

broj poruka: 516

Imaju mogucnost da hvatju radio stanice. Ja imam identican problem samo na Sonic gear 333 taboo zvucnicima. Ja jos nisam uspeo da provalim kad mi se pojcava pucketanje i radio ali hvala ti sto si mi otkrio to za svetlo. Sad cu da obratim paznju :)

Da ne zivis mozda na poslednjem spratu, potkovlju? Imas lift blizu stana? Mozda neke antene na krovu zgrade?
Mixx ... 09.02.2012. 02:56 #397517

broj poruka: 2931
verovatno si uhvatio signal sa alfa centauti, ali bez brige, dok je stigao signal do nas njihova civilizacija je zbrisana u biohemijskonuklearnom ratu protiv njih samih koji su napali sami sebe iz paralelnog univerzuma kroz rupu u vremenskoprostornom kontinuuumu koja je nastala tako sto.... `puc` koji se cuje kad upalis svelo smeta samo tebi, zvucnicima jok
OBRISI DUPLU TEMU!!!

alrad Brrrrrrrrrrrrrrr 09.02.2012. 03:00 #397518

broj poruka: 4843

Cross talk.

http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y

ICEsd re: 09.02.2012. 06:44 #397535

broj poruka: 2158

Pucketanje prilikom bacanja varnice prekidaca koje se cuje na zvucnjacima je zbog loseg uzemljenja, zucnjaka ili zvucne kartice, pogledaj dzekove koje ubadas u zvucnu karticu da nisu malo oksidirali ili da nemaju lep kontakt.

Hvatanje radio signala znaci da zvucnjaci tj. pojacalo nije lepo izolovano i opet ima veze sa losim uzemljenjem tj. masom.(mogu da te zamislim kad si cuo da neko prica a nema izvora zvuka, dok nisi locirao da je iz zvucnjaka, jeza)

Ne brini nece im nista faliti samo ces da imas problema sa radio stanicama.

Inace zucnjaci su extra, mada mozes i da ih reklamiras, jer nisi pazario radio prijemnik :) nego zucnjake za racunar.
Dexter013 Ok. 09.02.2012. 10:04 #397555

broj poruka: 17093
Nista strasno kod mog komsije je tako godinama bas puknu kad kresne svetlo, on nije hvatao Italijane ili slicne komsije, ali pucanje uvek kad sepali i gasi svetlo. Sve i dalje mu radi ok.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
metalpirat kako se brise da obrisem duplu temu? 09.02.2012. 12:50 #397587

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1

Dexter013 Ok. 09.02.2012. 12:53 #397588

Temu brises samo ako na njoj nema nijednog jedinog odgovora
isto kao sto mozes da editujes svoj komentar ali samo ako je poslednji.

Dell 22

gilopile @metalpirat 09.02.2012. 13:24 #397597

broj poruka: 9459
Sto se radija i srednjih talasa tice, trebao bi sve propisno uzemljiti, dakle kuciste spojeno na suko utikac, a pojacalo/woofer spojiti (ukoliko ima otpozadi saraf za uzemljenje) sa debljoim licnastom zickom, min. 3.5mm zajedno sa kucistem/skatulom.
Onda bi trebalo i da prestane da pucka prilikom paljenja svetla u kupatilu. Mozes i u prekidac od kupatila da povezes i jedan blok kondenzator od, recimo, 0,47 µF/250V i ne bi trebalo vise da pucka.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

vaikiki re 09.02.2012. 15:05 #397623

broj poruka: 304

to sto cujes neke stanice... to je zato sto pojacalo od tih zvucnika ili nije u faradejovom kavezu ili nije uzemljeno...

ti signali se odvlace i preko kompa posto je taj kavez direktno povezan preko mase od audio kabla sa zvucnom...

ima za to par mogucih resenja...
1. proveri dal ti je komp nakacen na uticnicu sa uzemljenjem (suko).
2. proveri nekako dal ti je kabl ok kompa do tih zvucnika zdrav...(oklop).
3. provaj da uzemljis preko onog srafa iza pojacala ako ga ima ... kako je gilogile rekao.
4. ovo ce ti se najmanje svideti :D ali ako to pojacalo nema kavez... (plasticna/drvena kutija) onda bi trebalo da mu napravis... najlakse bi bilo da otvoris kuriju i iznutra oblozis kuhinjskom alu folijom... dobro je zalepis da ne vibrira od zvuka... i spojis je sa masom od audio kabla...

nesto od ovoga bi trebalo da resi problem hvatanja stanica ali nisam bas siguran da ce da resi problem pucketanja pri paljenju svetla...

pucketanje zavisi koliko je napajanje od pojacala osetljivo i koliko ce preko sebe da prenese na pojacalo...

ako ti je stedljiva sijalica zavrnuta u kupatilu probaj da zavrnes obicnu (stedljive prave veliki sum pri paljenju) ili probaj ono sa kondenzatorom kako rece gilopile...

mada moze da se desi da kad komsija upali svetlo da puca... :S

boztoga re 09.02.2012. 15:30 #397627

hah! pazi sad. ja sam od prijatelja cuo to za faradejev kavez i on mi je preporucio da oblozim alu folijom unutrasnjost woofera.

I bi svetlo! Vise se ne cuju radio stanice. Zujanje i brujanje se pojacalo toliko da pravi buku kao mlazni aviJon i onda se woofer zapalio :)

Mislim da cu kupiti nove zvucnike...

Kolega, vrati to ako je u garanciji ili ako ces da ih `popravljas` odnesi nekom ko je strucan. Kad mi je prijatelj rekao lako nisam ni pomislio da se nase razumevanje pojma lako toliko razlikuje. :D

Ko jebe zvucnike, zbog njih imam par sedih vise i bas sam ih mrzeo :D
metalpirat pa robacu nesto da sredim!! 09.02.2012. 15:41 #397630

Ove zvucnike cu nekako srediti. Nego razmisljam da ih zamenim nekim dobrim dts zvucnicima.

Znam da ce svi reci a ma Z5xxxx model koji je fenomenalan. Da li postoji jos neki model?

Hvala na savetima.

vaikiki re 09.02.2012. 15:56 #397634

broj poruka: 304

e svaka cast... dobro si me podsetio... na to sam skroz zaboravio...

u kavezu nesme da bude nista sto pravi veliko EM polje kao napajanje...
zato mu je brujalo... jer je svo to zracenje nije imalo kuda da ode... znaci napajanje napolje pojacalo u kavez...

a to sto se tom nekom zapalilo... ne znam sta je radio ali to se od kaveza sigurno nije desilo :D
manje vise svaki uredjaj koji emituje ili je osetljiv na talase, a nije kinesko s***e je u kavezu... kuciste od komap je kavez, audio pojacalo je u metalnim kutijama sto je kavez, mikrotalasna je kavez, napajanje od komap je dodatni kavez...

naravno treba da se ostavi prostora da se to pojacalo hladi, a ne da se zapusi svaka rupa tom folijom, nju sam rekao samo zato sto je jeftina...

evo primera savrsenog kaveza.. http://www.victoria.ac.nz/physics-resource-centre//demos/Circuits_and_Electromagnetism/Faraday_Cage/FaradayCage.htm

uglavnom poenta je ta kroz to nijedan talas ne moze da udje niti izadje sem da se sprovede kablom kroz njega...

elektronika ne sme da lezi na foliji niti da pravi bilo kakav kontakt sa njom
codeus ... 09.02.2012. 16:17 #397648

broj poruka: 4054
tako je momci .. uzemljenje je lose .. tacnije nema ga ... zemlja je nulovana .. rezem jaje za to

sto se tice fenomena hvatanja radio stanica ili tel.razgovora sa starih bezicnih ili losijih bezicnih telefona ..
radio signal nemoze da udje u zvucnik i pobudi kalem membrane .. jer se ista nalazi u extra jakom magnetnom polju.. drugim recima signal moze da udje jedino u pretpojacalo preko hebeno loseg i previse zategnutog audio kablica kojim se spaja audio out i ulaz u zvucnike !!!!

to mozes da resis jedino ako skratis razdaljinu izmedju kompa i kutije gde je pojacalo .. ujedno i namotas visak kabela u krug .. nikako da nebude razvucen-zategnut jer onda glumi antenu

boztoga re 09.02.2012. 16:26 #397650

NIsam ja ni pravio neku sta ti ja znam kakav kafez. Samo sam unutar woofera obmotao stranice alu folijom i verovatno neke zice kratko spojio pa se tu nesto istopilo. Elem, rade zvucnici i dalje ali posle par sekundi ukljucenih u struju pocinju da dime i da smrde na paljevicnu i naravno i dalje zuje kao avijon iako sam foliju izvadio...

definitivno su vrisnulu...

Dexter013 @boztoga 09.02.2012. 16:28 #397651

Ma neeeeee,
ostavi ih malo duze tako ukljucene da se zagreju, otkud ti ideja da su crkli?

Dell 22

::
:: NIsam ja ni pravio neku sta ti ja znam kakav kafez. Samo sam unutar woofera obmotao stranice alu folijom i verovatno neke zice kratko spojio pa se tu nesto istopilo. Elem, rade zvucnici i dalje ali posle par sekundi ukljucenih u struju pocinju da dime i da smrde na paljevicnu i naravno i dalje zuje kao avijon iako sam foliju izvadio..
:: definitivno su vrisnulu...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs