Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
2 pitanja/problema u vezi slusalica?
STRANA 1 OD 1
alexi 2 pitanja/problema u vezi slusalica? 27.01.2012. 17:55 T42865

status: user
broj poruka: 677
Imam dva pitanja vezana za (razlicite) slusalice. Jedne koristim na poslu, druge kod kuce.

Naime:

1. Stare slusalice na poslu su crkle i odlucih da ih zamenim. Naglasavam da imaju jednu bananu koja se ukljucuje u Voip telefon. Naravno, izradio sam se i kupio obicne sa razdvojenim bananama. Srecom pa su najsocijalnija varijanta od 390RSD, u suprotnom bih se samoubio. Da li to moze nekim adapterom da se resi, taj prelaz iz dva u jedan ili je potrebno prelemiti nesto da bih mogao da ih prikljucim u telefon? Imam vec nesto slicno sto se pominje malo nize pa se pitam da li bi taj isti adapter resio problem i kada su MIC+HEADPHONES banane u pitanju.

2. Nove slusalice koristim kod kuce vec neko vreme (ne ove koje se iznad pominju naravno). Medjutim, moji voljeni matori Altec ATP3 naravno nemaju slot za slusalice i mrzim ih iz dna duse samo zbog toga. Slusalice i zvucnici su prikljuceni prelazom iz dva u jedan direktno u integrisanu zvucnu. Medjutim, zvuk dosta gubi na jacini cim se sluske ukljuce. Da li bih dobio na kvalitetu zvuka ako bih zamenio zvucnu (i u kom procentu otprilike) i koju bi Vi eventualno preporucili?

Nadam se da nisam bio previse opsiran, haha.

My sword can cut through armor and still cut a tomato.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 27.01.2012. 18:06 #394003

broj poruka: 1872
Rešenja ima, samo je pitanje koliko ti je komplikovano.

1. Za prvi deo, pretpostavljam da za taj telefon treba četvoropolna bananica na kojoj su i slušalice i mikrofon. Treba ti znači adapter ta četvoropolna na dve ženske tropolne pa jedna za slušalice a druga za mikrofon. Da se napravi sigurno može a moglo bi i da se nađe po radnjama elektronskih komponenti već gotovo.

2. Rešenje za to što tebi treba je specijalan ženski šteker za slušalice koji kad ih ubodeš prekida izlaz na drugom ženskom štekeru u koji su ubodeni zvučnici i to onda možeš da držiš na stolu. Bojim se da ćeš to morati da napraviš.
alexi Re: 27.01.2012. 18:24 #394008

Ok, prvi odgovor mi je jasan u potpunosti. Vezano za drugi deo:

Da li to znaci da se kvalitet zvuka i jacina ne bi gubili kada prikljucim i jedno i drugo? Pomislih u trenutku da integrusa ne moze da izvuce.

Znam u sustini sta mi je ciniti, pravac Kani*al.

Tristram Re: Re: 27.01.2012. 18:27 #394010

broj poruka: 1872
Nema nikakvog gubljenja, samo jedno u svakom trenutku može da bude fizički priključeno, mogu da ti pošaljem šemu na mail.

E sad, pretpostavljam da imaš neku prastaru kantu od kućišta koja nema front panel, inače bi mogao da mu štikliraš u onom realtek sranju da isključuje back panel kad ubodeš nešto u front. Kolike su jebote te slušalice kad ne mogu zajedno sa aktivnim zvučnjacima.

::
:: Da li to znaci da se kvalitet zvuka i jacina ne bi gubili kada prikljucim i jedno i drugo? Pomislih u trenutku da integrusa ne moze da izvuce
:: Znam u sustini sta mi je ciniti, pravac Kani*al
:: My sword can cut through armor and still cut a tomato
alexi Re: 27.01.2012. 18:37 #394014

Upravo to, kanta najgora. Nikad mi nije palo napamet da ga menjam, sta znam. Nije mi bitno kako izgleda a totalno sam zaboravio na mogucnost zamene kucista.

Sluske Sony MDR-V700DJ. Ubijaju.

alexi Re: 27.01.2012. 18:49 #394017

Zaboravih da se zahvalim, izvinjavam se. Videcu da pronadjem neko kuciste za ubuduce ali u svakom slucaju moram da uzmem ovaj adapter za prve sluske. Hvala puno na pomoci. : )

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs