Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
problem slusalice/mikrofon
STRANA 1 OD 1
duqp problem slusalice/mikrofon 19.01.2012. 19:55 T42674

status: user
broj poruka: 3466
cao momci

Ovako, pre par meseci sam se javio zbog problema sa slusalicama kojima je promenjen kabl, a problem je bio u tome da kada su audio i microphone jack (svetlo zeleni i roze) zabodeni u zvucnu karticu, onda se desna slusalica skroz ugasi, a kada iscupam mikrofon, zvuk je ok, rade obe slusalice
E pa sinoc sam doneo nove slusalice i isti je problem, i pozadi i na front audio panelu.
Jedino mogu da uradim sledece, tj da imam i mikrofon i zvuk u obe slusalice ovako, da od slusalica br 1 koristim mikrofon, a od slusalica br 2 zvuk. Ili obrnuto.

Jel imate neku ideju , sta da uradim, sta moze da bude problem?
Glupo je i neudobno da mi jedne slusalice bleje oko vrata kao kragna.
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos probaj: 19.01.2012. 20:06 #392101

broj poruka: 2743
Povezi slusalice na nekom drugom kompjuteru, pa vidi kako rade. Ako je problem isti, onda obe sluske nesto nisu u redu (sto je moguce ako ih je neko prepravljao ili budzio).
U suprotnom, ako samo kod tebe ne rade sluske, izbrisi drajvere za zvuk i program koji se koristi za njihovo podesavanje. Resetuj komp, udji u Bios, iskljuci zvucnu (predpostavljam da je integrusa), pa je ponovo ukljuci, pa instaliraj neke najsvezije drajvere sa neta, pa vidi kako je. Eventualono procackaj podesavanja za zvucnu, neki auto-detection ili slicno. A nije lose da privremeno otkacis front panel konektor.

duqp ispravne su slusalice 19.01.2012. 20:15 #392108

broj poruka: 3466
rade na drugim racunarima. Kazem ti, jedne su sinoc kupljene a sinoc sam tek osposobio front panel. Isto je i bez njega. Videcu to sa drajverima, gasenjem pa sta bude.
Kazi mi Bojane neku zvucnu solidnu, nista preterano, ne nesto od 400din ali bice privremeno resenje, tj samo da mi gura slusalice kako treba.
Zvucnike nemam povezane na kompu, dok ne vidim koje ces da mi preporucis :)
philaemos ... 19.01.2012. 20:25 #392112

broj poruka: 2743

Vidi mail.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs