Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Odvratan pozadinski šum mikrofona
STRANA 1 OD 1
sirGiles Odvratan pozadinski šum mikrofona 10.01.2012. 12:02 T42487

status: user
broj poruka: 89

Imam vrlo iritantan problem sa mikrofonom i slušalicama, odnosno zvulom uopšte. Kada komuniciram sa ljudima preko mikrofona, žale se na jezivo pištanje, čiji se intenzitet menja u zavisnosti od položaja slušalica, kabla ili položaja mog tela. Uglavnom ga ne čujem ali se dešava da se pojavi i na mojim slušalicama. Da sve bude interesantnije, ako prislonim dlan na bočnu stranicu kućišta PC-a, pištanje nestane(kada dodirnem prednji panel kućišta, pojačava se).
Osim toga, koji god tip slušalica da kupim, nakon 2-3 meseca, leva slušalica prestaje da radi.
Zna li neko šta k... k.... ovde dešava?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli Uzemljenje? 10.01.2012. 13:39 #390071

broj poruka: 1383
Probaj da mikrofon da ukljucis direktno u zvucnu (pozadi), pa vidi sta se desava.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 10.01.2012. 15:24 #390096

broj poruka: 3008
Mozda ti napajanje nije u redu. I meni se pre par (recimo 5) godina nesto slicno desavalo ( izmedju ostalog i sustanje zvucnika kada dodirujem kuciste) , pa je napajanje, dok je komp bio ugasen samo pocelo da radi i onda izbacilo beli dim (koji je mirisao na kukuruz, bez zezanja) i pocelo da gorucka. Posle se ispostavilo da je neki kvar na banderi i da je napon u celoj kuci bio mnogo veci, ali ne bi ti bilo na odmet da pokusas sa drugim napajanjem.
sirGiles Re 10.01.2012. 15:28 #390098

Mikrofon ja na head-setu,koji je uključen direktno u zvučnu. Inače ranije je head-set bio povezan sa zvučnom preko muzičke linije, pa sam tada dobijao na zvučnicima isti piskavi zvuk.

sirGiles re: Napajanje 10.01.2012. 15:30 #390099

Čini mi se da mi utičnica na koju je prikačen komp, pušta malo jaču struj. (Sijalice jače svetle na ovoj utičnici,a i usisivač je malo boost-ovan)

toothless proveri ti dobro tu utičnicu...i ostalu instalaciju u kući 10.01.2012. 15:50 #390103

broj poruka: 3241
da ne bi tvoj komp glumio Đenku.
Ja sam imao sličan problem sa mikrofonom na kameri.U toku razgovora na Skajpu, sagovornici su me slabo čuli, a stalno se u pozadini čuo neki šum i neki zvuk kao da mi voz prolazi kroz sobu.
Problem sam rešio tako što sam Pesnicom pet-šest puta olupao kameru o sto.Posle poslednjeg udarca, samo sam video kako skače slajder na mikrofonu na skajpu, i sada radi do jaja!

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

dovla5 Ubacujem se 12.01.2012. 16:07 #390665

broj poruka: 295
Izvinjavam se sto se ubacujem ali treba mi pomoc oko mikrofona i zvuka.
Naime kad neko nesto kaze dok pricam preko ts/skype muzika ili zvuk u igri mi se smanji.
Da li neko zna kako da namestim da mi se zvuk ne smanjuje bez obzira sto oni pricaju?
Namestio sam to pre ali se ne secam kako...

toothless Ne mogu ni da se setim tačno... 12.01.2012. 16:24 #390669

broj poruka: 3241
ali to je ono podešavanje gde staviš da Skype ne podešava automatski zvuk u aplikacijama(exclusive control).

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs