Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Dve zvucne kartice
STRANA 1 OD 1
mkukic Dve zvucne kartice 04.01.2012. 03:07 T42388

status: user
broj poruka: 2591
Instalirao sam MAC OS X iAtkos 10.6.8 preko VMWare-a i zadovaoljan sam kako funkcionise... Svi programi koji su mi potrebni rade, ali imam par pitanja:

1. Zbog cega mi na YouTube-u kada pustim neki klip on kao ide, ali to prozorce je crno, nema videa, dok kad pustim na facebook-u neki klip sa youtube koji je neko postavio (ali gledam ga na facebook-u) sve radi kako treba?

2. Ovo je jos vaznije pitanje! Posto na netu nema kextova (drivera) za zvucnu Creative X-fi Extreme Audio, da li mogu da Enablujem u BIOS-u ovu integrusu sa ploce pa da mi budu aktivne dve zvucne? Hteo bih da probam da osposobim nju za MAC OS X dok sam u VMWare-u, a da u Win 7 koristim Creative X-fi Extreme Audio. Da li je to izvodljivo?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Dve zvucne kartice 04.01.2012. 08:32 #388746

broj poruka: 19010
pa probaj da skines drajver neki za linux za tu zvucnu, to ti je isto..
1. probaj iz chrome-a, pretpostavljam da imas firefox
2. mozes bez problema da to uradis, samo naravno fizicki moras da ubacis kabl u integrusu :P.

:: Instalirao sam MAC OS X iAtkos 10.6.8 preko VMWare-a i zadovaoljan sam kako funkcionise... Svi programi koji su mi potrebni rade, ali imam par pitanja
::
:: 1. Zbog cega mi na YouTube-u kada pustim neki klip on kao ide, ali to prozorce je crno, nema videa, dok kad pustim na facebook-u neki klip sa youtube koji je neko postavio (ali gledam ga na facebook-u) sve radi kako treba
:: 2. Ovo je jos vaznije pitanje! Posto na netu nema kextova (drivera) za zvucnu Creative X-fi Extreme Audio, da li mogu da Enablujem u BIOS-u ovu integrusu sa ploce pa da mi budu aktivne dve zvucne? Hteo bih da probam da osposobim nju za MAC OS X dok sam u VMWare-u, a da u Win 7 koristim Creative X-fi Extreme Audio. Da li je to izvodljivo
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic ... 04.01.2012. 14:19 #388790

Nema nikakvih drivera za Creative x-fi extreme audio za mac, a da mogu ti za linux verovatno bi neko to vec uradio i postavio na net kao resenje... Ma necu da se mlatim vise sa njom, oci me bole od citanja svega i svacega po netu i svi kazu da ne moze da proradi na MAC OS X-u.

Probao sam na Safari-u, FF-u i Operi... Svuda isto jos cu da vidim sta kaze Chrome.

Kad enablujem integrusu da li moram da instaliram onda i drivere za nju u windowsu? Da li ce praviti neki konflikt sa Creative x-fi extreme Audio?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

imarkovic Re: ... 04.01.2012. 15:52 #388822

pa ja sam naleteo na par postova gde su ljudi instlirali linux drajver, doduse za ASUS kartu, za Creative ne verujem da je drugacije

:: Nema nikakvih drivera za Creative x-fi extreme audio za mac, a da mogu ti za linux verovatno bi neko to vec uradio i postavio na net kao resenje... Ma necu da se mlatim vise sa njom, oci me bole od citanja svega i svacega po netu i svi kazu da ne moze da proradi na MAC OS X-u
:: Probao sam na Safari-u, FF-u i Operi... Svuda isto jos cu da vidim sta kaze Chrome
:: Kad enablujem integrusu da li moram da instaliram onda i drivere za nju u windowsu? Da li ce praviti neki konflikt sa Creative x-fi extreme Audio
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic ... 04.01.2012. 16:14 #388828

Ajd probacu da nadjem te postove pa da vidim sta mogu da uradim...

Chrome najgore radi na Mac-u od svih browsera koje sam probao. Brz jeste, ali je uzasno bagovit. Najbolje u sustini radi Safari. Ali koristim FF zbog plug in-ova. Ono sto je interesanto je da video na YouTube ne radi ni na jednom browseru, a kad pustim video na nekom drugom sajtu sve radi normalno... Bem li ga...

Nisi mi odgovorio treci deo posta #388790.

Pozz

imarkovic Re: ... 04.01.2012. 16:17 #388830

drajvere u windwosu mozes a ne moras da instaliras, ako ne instlairas samo ce da te smara da ih instaliras kad god ucitas windows, samo iz tog razloga, inace uopste ne moras da ih instlairas

:: Kad enablujem integrusu da li moram da instaliram onda i drivere za nju u windowsu? Da li ce praviti neki konflikt sa Creative x-fi extreme Audio
mkukic ... 04.01.2012. 17:35 #388858

Hvala puno na savetima!

Pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs