Najvise bih uzeo zbog muzike, jer je gore pomenuti i slicni njemu, kvalitetan po pitanju zvuka.
Ali ono cega nema u specifikacijama ovakvih plejera je flac. Da li uopste postoji neki koji cita flac ili se to resava przenjem na audio?
I koji je pravi program za flac to audio i sa kakvim setovanjima? Na sta treba obratiti paznju kod ovog procesa da bi se dobio sto verniji rezultat?
Oduvek se pitam zasto kopija (ukljucujuci flac i raw audio) nikad ne zvuci kao original, bez obzira sto je oboje digitalno? Koja to kljucna karika puca u lancu ripovanja, konvertovanja, i narezivanja?
Setite se bugarskih diskova. Nisu bili ni blizu originala. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
da sam naisao na neki koji cita flac -retko kada grebujem iz audio u flac ali u svakom slucaju koristim Jet plejer koji je ultimativna Mashina za sve! -i flekovi kao i .ape se grebuju na razlicite kompresije, kada budes skidao, onaj sa najvise MB je i najkvalitetniji -imam oko 40 GB flac ova i uzivam u zvuku -zasto kupujes nov DVD? to je i onako vec zastarela tehnologija, odi na limundo i nacices za oko recimo 15eur svasta nesto cak i sa garancijom i racunom a za jelte mnogo manje para ali je pitanje-sta ti pusta zvuk? Pojacalo sa zvuc. ili neki 2.1 ili 5.1 za kompove kako da kazem.... Ako imas pojacalo i zvucnike, nadji na kupujemprodajem ili limunu Neki Onkio CD plejer(oko 15eur recimo) za iste pare i neki DVD pa uzivaj ko covek. Kombinacija flac na audio i CD plejer ce ti doneti ono sto trazis u zvuku a sam DVD plejer jednostavno nema taj zvuk osim ako nije nesto ultra skupo itd. .......
ili mozda neki Phillips cd plejer Ovo sve ti napisah sto se kod mene u kanc. UVEK nalazi po 4 CD plejera 3 pojacala i tjunera i po 2 para zvucnika........ZA sve ove godine po ceni i kvalitetu Onkyo CD vodi (!!!), trenutno ih imamo 2 komada a bogme i Arkam ali on je 130 eur......I jedan Denon trenutno ali on je....ravan
Provalio sam da onaj Pionir, a pogotovo jedan malo skuplji model od njega, pusta audio podjednako dobro kao CD plejeri koje pominjes. A onda su tu MP3, video i ostale zvrcke. Pa ako moze u jednom uredjaju bolje nego u vise. A pogotovo sto mi se ne kupuju polovne stvari na limunu, nisu tamo svi kao ja :p
A zvuk bi isao sa pojacala i pravih zvucnika, naravno. Pa besmisleno je dobar plejer preko nekih krdzavih PC kutijica.
A ne mogu vise da mi PC sluzi kao plejer. Jes` da imam Audigy modovan u X-FI ali treba slusati ventilator, pa pucketanje winampa, pa svaki cas uskoci neki sistemski zvuk, pa ustani u pola pesme da nahranis winamp jer je ogladneo... ko bebu da cuvas... kakav je to HI-FI :)
edit: sta ti znaci ono Denon ravan? Skup, neispravan, dobar, los, zao...? _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Hteo bih da uzmem neki samostalni plejer, nesto ovako: http://goo.gl/VWUr :: Najvise bih uzeo zbog muzike, jer je gore pomenuti i slicni njemu, kvalitetan po pitanju zvuka :: Ali ono cega nema u specifikacijama ovakvih plejera je flac. :: Da li uopste postoji neki koji cita flac ili se to resava przenjem na audio
dvd plejer za muziku... nigde prave logike. mada imas ove mediaboxove, plejere i sl. kao sto je to SqueezeBox Touch od Logitecha, koji bi te resio silnih problema, kad bi ga kupio...
:: I koji je pravi program za flac to audio i sa kakvim setovanjima? :: Na sta treba obratiti paznju kod ovog procesa da bi se dobio sto verniji rezultat :: Oduvek se pitam zasto kopija (ukljucujuci flac i raw audio) nikad ne zvuci kao original, bez obzira sto je oboje digitalno? Koja to kljucna karika puca u lancu ripovanja, konvertovanja, i narezivanja
Easy CD-DA Extractor kvalitetan izvor i dobar bitrate zavisi, flac je kompresija sa 95-99% poklapanja sa originalom. Dal nesto zvuci `kao` original, zavisi od mnogo vise faktora.
:: Provalio sam da onaj Pionir, a pogotovo jedan malo skuplji model od njega, pust :: audio podjednako dobro kao CD plejeri koje pominjes. A onda su tu MP3, video i ostale zvrcke. Pa ako moze u jednom uredjaju bolje nego u vise. A pogotovo sto mi se ne kupuju polovne stvari na limunu, nisu tamo svi kao ja :
CD polako postaju kao `komponenta` polako zaboravljani, i najvaznija komponenta o kojoj ti sad pricas je DAC, tj kog kvaliteta je izradjen u svakom od tih uredjaja, ali DAC mora da dobija muziku odnekud, recimo HTPC ili tome slicno...
:: A zvuk bi isao sa pojacala i pravih zvucnika, naravno. Pa besmisleno je dobar plejer preko nekih krdzavih PC kutijica
vise iz radoznalosti, sta imas?
:: A ne mogu vise da mi PC sluzi kao plejer. Jes` da imam Audigy modovan u X-FI ali treba slusati ventilator, pa pucketanje winampa, pa svaki cas uskoci neki sistemski zvuk, pa ustani u pola pesme da nahranis winamp jer je ogladneo... ko bebu da cuvas... kakav je to HI-FI : :: Logitech Squeezebox... Mada imas i druge stvari, moci ces da ih nadjes na netu. Najbolje je da se prvo dobro upoznas sa tim sta bi hteo da dobijes, zatim sta sve postoji i da tek onda odlucis sta da kupis.
Ali taj Skvizbox mi lici na neku pomodnu igrackicu koja zvuci kao tranzistor. Ako je to bolje od ozbiljnog plejera sa 96 kHz/24-bit DAC-om, onda jbg... Razumem to potcenjivanje dvd plejera, ali sam ga cuo. Obratili su paznju na zvuk.
Trenutno biram i nemam nista (ne racunajuci PC i sluske) sem svojih starih EI zvucnika. Najzadovoljniji zvukom u zivotu sam bio sa njima, Hitachi HA-3800, i Technics CD-om, ne secam se vise modela. Mada mi deluje malo glupo da se opet vracam na tu kombinaciju. Radije bih uzeo neki 5.1 AV risiver. Al` opet, imam neki osecaj da zvuce losije od starih stereo pojacala i da im 90% cene ide na tastere i konektore. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Ali taj Skvizbox mi lici na neku pomodnu igrackicu koja zvuci kao tranzistor
Ne zameram uopste, taj malisa se nalazi u kombinaciji sa zaista ozbilnijim igracima bar kod domace `klijentele`, ali istini na volji, takvi cesto imaju i zaseban DAC koji koriste... to si potpuno u pravu. Kada si rekao pojacalo, nisam znao da li u sklopu pojacala imas i neki DAC ili ne...
:: Ako je to bolje od ozbiljnog plejera sa 96 kHz/24-bit DAC-om, onda jbg.. :: Razumem to potcenjivanje dvd plejera, ali sam ga cuo. Obratili su paznju na zvuk :: :: Trenutno biram i nemam nista (ne racunajuci PC i sluske) sem svojih starih EI zvucnika :: Najzadovoljniji zvukom u zivotu sam bio sa njima, Hitachi HA-3800, i Technics CD-om, ne secam se vise modela :: Mada mi deluje malo glupo da se opet vracam na tu kombinaciju. Radije bih uzeo neki 5.1 AV risiver. Al` opet, imam neki osecaj da zvuce losije od starih stereo pojacala i da im 90% cene ide na tastere i konektore
Ali nisi u pravu ako mislis da je dvd plejer bolji od risivera, jer nije, a risiveri su naravno losiji od stereo opreme (jelte, za istu cenu u stereo ide manje opreme, ali kvalitetnije .) ) a da li su novi bolji ili losiji, mogu samo da kazem da mnogi konstatuju da su stari uredjaji u istoj klasi bolji.
Najvaznije kod muzike je da li se tebi svidja to sto cujes i da li u tome uzivas, cena je tada u drugom planu, bili to nabudzeni zvucnici ili EI nis stari 30 godina. Ukoliko si zadovoljan zvukom koji dobijas iz DVD plejera, nema razloga da ga ne kupis. Moj savet je bio da se upoznas sa svim alternativama pa tek onda izaberes. Nista te ne kosta 2-3 dana da prosvrljas po netu citajuci utiske ljudi ili istrazivajuci nove uredjaje, mozda ti nesto zapadne za oko pa odes i probas i ne pokajes se. Risiveri uopste nisu losa opcija zbog ulaza i mogucnosti koje pruzaju u smislu povezivanja, ali je moj savet da izbegnes kombinovanje 5.1 sistema, jer ces baciti mnogo para bez veze, sem ako nisi zagrizeni filmofil kome treba taj 5.1 osecaj... Takodje je poznato da risiveri isporucuju manje snage u zvucnike u odnosu na stereo pojacala, iz iste cenovne klase, tako da i tu treba voditi racuna... Ma kad krenes, zavrtis se u kolo bez prestanka :D
Sve se slazem, samo mislim da me nisi razumeo u jednoj stvari. Pod ovim 96 kHz/24-bit DAC mislim na taj Pionirov plejer jer on ima to, a nisam mislio na neko pojacalo. A valjda ga taj DAC-a kvalifikuje za dobar cd pjeler. To sam hteo da kazem.
A skvizbox nisam cuo. Mozda i valja, ali deluje mi tako... kao walkman. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.