Pozdrav svima. Imam problem sa zvukom na ovoj ploci. Koristim Genius SW 4000 5.1 sistem ali nemam izlaz na svih 5 zvucnika na ovoj ploci, dok sam pre imao na 880 chipsetu. Kako god da povezem zvucnike radi mi samo na dva kanala..
Dajte savet,predolg kako da resim problem.
Hvala unapred i pozdrav svima!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Jel imas instaliran sound menager od Realtek-a jesi li cackao, probao da stavis 5.1 pa test sound ? Tvoj je Realtek ALC889 ako se ne varam pa probaj poslednji.
Brate nerazumem te kako nemaš izlaz za svih pet zvučnika na ovoj ploči ,po specifikacijama ima onu standardnu 7.1 zvučnu još nisam video ni jednu integrušu da ima 6 činčeva kao izlaz za zvuk ako si na to mislio ,trebalo bi da si dobio one kablove 2 x rca to 3.5 tako da dva prednja zvučnika idu u jedan kabl ,centralni i woofer idu u drugi a dva zadnja idu u treći kabal i naravno podesi sve u dirveru kako treba uključujući i speaker fill da ti razdvaja stereo zvuk na svih 6 zvučnika. Black Wolf
He vidim da nisam bio jedini sa tim problemom.ista ploca i isti problem.na plocu su bili povezani Altec Lansing V3251E sistem Win 7 x64 SP1 i nije bilo sanse da se namesti 5.1 zvuk pitao po radnjama po servisima ortake forume i svi rekli da nema sanse.uspeo je jedan moj drug ali posle citavog dana maltretiranja po sistemu i to samo jednom.problem sam resio na nacin koji se tebi nece verovatno svideti.Alteka sam pokonio sestri a sebi za 4500 dinara kupio verovatno poslednji 2.1 sistem u Srbiji Microlab FC330 nakacio da na sb i vozi Misko!!!nema sanse vise da uzmem ni jedan 5.1 sistem a od zvucnika samo Microlab!Ovo je cudo kako se cuju 56W vufer fantastican sateliti takodje kad se odvrne do pola trese se sto he he he.
Izvini, ali moram da ti kazem da tvoji drugari nemaju pojma, a i ti zajedno sa njima... msm, pljunuo si 4.5 soma zato sto nisi umeo da instaliras Realtek Driver i Manager i aktiviras 5.1 speaker configuration. Sto se tice konektora, ne treba ni napominjati da Realtek Manager slikovito i animirano prikazuje gde, sta i kako da se prikljuci. Nemam navedenu plocu ali sam 100% siguran da problem nije u njoj.
@JE3A Prvo obrisi postojeci drajver. Izvuci sve dzekove iz zvucne karte. Skini odgovarajuci drajver odavde: http://goo.gl/qx4xN Instaliraj isti i restartuj sistem. Ukljucuj dzekove, jedan po jedan i pojavljivace ti se prozor koji ce ti govoriti gde da ih premestis ili da iz liste izaberes sta si upravo ukljucio. Nakon svega, pokreni Realtek HD Audio Manager [ako ga nema u tray-u, naci ces ga u Control Panel-u] i testiraj sve zvucnike.
@luja-88 druze veruj mi nema potrebe da se izvinjavas mozda to i jeste tako kako si ti rekao stvarno nisam mogao vise da se smaram sa podesavanjima drajvera i ostalim stvarcicama ali veruj mi da mi je ovo najpametnija investicija do sad!ovo nije normalno kako kakav zvuk imaju!pojacani negde oko 40% svaki zvucic se cuje perfektno vufer trese vrata na sestrinoj sobi udaljenoj nekih 4-5 metara he!bavio sam se muzikom aktivno nekih 12 godina ovako cist zvuk skoro niam cuo i to kod pc zvucnika!u svakom slucaju samo sam hteo da prenesem svoja iskustva ali ovde ste ipak da pomognete ovom decku a ne meni ja sam svoj problem resio ali ajde za svaki slucaj probacu i ja da postavim zvucnike po tvom uputstvu.pozz.
re@snacke Imam instalirano sve od programa-i Realtek i Dolby, stavio sam 5.1, prepozna zvucnike,pusti zvuk u testu ali to je to.
re@Panta019 Ne da mi opciju da chekoram Speaker fill,hteo sam to ali mi jednostavno ne da.. Nema te opcije u Control Panelu.. Imam Home Theater od Pro Logic-a ali to je to od opcija..
re@blackwolf Ni ja ne razumem ali jednostavno je tako.. :( Tako mi i idu kablovi,tako ih uvek i ukljucujem i pre su mi uvek radili. Ove zvucnike imam vec 5 godina i extra su,uvek su svi radili ali sad nemam opciju da mi razdaja zvuk na svih 6 zvucnika, nemam speaker fill. Ne da mi da shtikliram to..
re@luja-88 OK, probacu tako..
Javicu sta sam uradio..
Hvala puno na savetima i pozdrav svima! Javljam kako rade zvucnici..
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Resio sam problem sa zvucnicima i zvukom na ploci. Stavljao sam nove drajvere, pa sam vracao stare,probao sa Driver Sweeper-om, ne znam sta sve nisam probao ali je bilo bezuspesno do danas (a maticnu plocu sam kupio pre 10 dana). Evo resenja! Uninstalirao sam Realtek drajvere i sad mi sve radi OK, cuje se zvuk na svim zvucnicima. Dok sam imao Realtek drajvere imao sam, umesto opcije Rear speakers, samo opciju Side speakers i onda sam mogao da cujem zvuk samo sa centralnog i frontova. Sad, posto vise nemam njihove drajvere, imam zvuk na svim zvucnicima, a i dobio sam opciju Fill speakers u Control Panelu u Windows 7, dok to pre nije bio slucaj. Dakle, ako neko ima slican problem-eto resenja! Zvuci cudno ali meni radi i ne zalim se.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.