Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
5.1 slusalice
STRANA 1 OD 1
Zdebeli 5.1 slusalice 20.12.2011. 00:25 T42110

status: user
broj poruka: 1383
Zanima me da li 5.1 slusalice mogu da budu dostojna zamena pravom sistemu odnosno koliko verno simuliraju surround zvuk.
Slusalice bih koristio skoro samo za filmove. Vise me zanimaju pravi 5.1 modeli, a ne emulirane verzije, i postoje li uopste modeli sa vice prikljucaka da moze normalno da se ukljuci u zvucn, a ne da ide preko usb-a.
Mala je ponuda kod nas pa sam nasao samo ovo http://www.itsvet.com/proizvod/media-tech-virtual-cinema-5.1-mt3530/comp_comp_headphones/592/1042.

Svaki savet i predlog je dobrodosao.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 20.12.2011. 00:55 #385561

broj poruka: 4843

Nijedne slusalice nece zameniti pravi 5.1 sistem. Mogu da budu ok ali to je sve sto mogu.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 nikad u zivotu 20.12.2011. 01:03 #385562

broj poruka: 4710
ne bih dao 5000 za slusalice, ovo stvarno nije humano ovoliko da kostaju ://

Najbolje da se koriste neke koje virtuelno prave surround od stereo zvuka ili ako moze nekako preko softvera(ovo samo nagadjam, jer pojma ne znam postoji li tako nesto)

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

blackwolf Re: nikad u zivotu 20.12.2011. 01:59 #385584

broj poruka: 1505
LoL ovo je još jeftino ,5.1 modeli poznatijih proizvođača ne koštaju ispod 100E XD
Black Wolf

:: ne bih dao 5000 za slusalice, ovo stvarno nije humano ovoliko da kostaju :/
::
:: Najbolje da se koriste neke koje virtuelno prave surround od stereo zvuka ili ako moze nekako preko softvera(ovo samo nagadjam, jer pojma ne znam postoji li tako nesto
:: Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Gh
:: Gigabyte GA-ep35-ds3
:: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH
:: WD3200AAK
:: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
:: OCZ MXS-PRO 600
:: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit
operator re 20.12.2011. 02:48 #385593

broj poruka: 4266
IMas JBL modela za oko 600e(bezicna varijanta) i 490e( zicna).
Ja sam probao 4.1 model prije 2 godine.
Verno docarava, ali ipak mi je draze 400e :D
Ako imas para na bacanje, gledaj samo:
-Sauber
-JBL
-Matantz
-Soundboold
-Virtusonic
-Sony Virtual Tech
-3D SDW.
Ja za bolje ne znam.
Ako me pitas za licno misljenje, bolje uzmi vespu.

operator

JovanZ re 20.12.2011. 06:38 #385604

broj poruka: 3008
A sta ces da radis sa 3.1-im uhom manjka? :)

Probao sam Razer Barracuda 5.1 slusalice i sta znam, oseti se neka razlika, ali opet, za mnogo manju cenu mogu da se nabave veoma dobri stereo modeli. Naravno, rodjak kaze da ne zna kako je bez njih mogao da igra CS, gleda filmove, slusa muziku, obavlja malu i veliku nuzdu i sve ostalo.
Daum Re: 5.1 slusalice 20.12.2011. 09:42 #385630

broj poruka: 12796
Imaš pogrešno mišljenje. Ja sam pre godinu i kusur isto razmišljao o 5.1 slušalicama i mnogo sam istraživao o tome da li su bolje slušalice sa više zvučnika ili emulirane.

Na kraju sam našao na par foruma mišljenja ljudi koji se bave zvukom. Naime, slušalice sa emuliranim 5.1 zvukom daju mnogo bolji ugodjaj od slušalica sa više zvučnika. Zašto?

Emulirani 5.1 može savršeno da napravi dubinu zvuka i da dočara da je zvuk negde u prostoru oko tebe, dok slušalice sa više zvučnika ne mogu to da urade jer da bi dobio uopšte neku dubinu i osećaj prostora zvuk mora da bude odaljen od uha, a standardne 5.1 slušalice su ti nabijene na 1cm od glave.

Imao sam pre nekoliko godina Saitek Cyborg 5.1 i prodao sam ih posle mesec dana jer mi nisu uopšte davale neku dubinu u igrama i filmovima. Prošle godine sam uzeo Logitech G35 i prezadovoljan sam kako rade i koji kvalitet zvuka imaju, a daju emulirani 5.1 zvuk.

Ako ti taj mediatech daje emulirani zvuk, onda je i cena korektna skroz.

:: Zanima me da li 5.1 slusalice mogu da budu dostojna zamena pravom sistemu odnosno koliko verno simuliraju surround zvuk
:: Slusalice bih koristio skoro samo za filmove. Vise me zanimaju pravi 5.1 modeli, a ne emulirane verzije, i postoje li uopste modeli sa vice prikljucaka da moze normalno da se ukljuci u zvucn, a ne da ide preko usb-a
:: Mala je ponuda kod nas pa sam nasao samo ovo http://www.itsvet.com/proizvod/media-tech-virtual-cinema-5.1-mt3530/comp_comp_headphones/592/1042
:: Svaki savet i predlog je dobrodosao.
imarkovic Re: 5.1 slusalice 20.12.2011. 10:02 #385638

broj poruka: 19010
kupi najkvalitetnije hi-fi slusalice za koje mozes da se isprsis i ima da pojedu te komercijalne 5.1 varijante, ja sam to uradio i nisam se zajebo (AKG moj savet), a ako hoces 5.1 surround kupi brate Z-5500 ili vec neki drugi i uzivaj kako treba da uzivas.

:: Zanima me da li 5.1 slusalice mogu da budu dostojna zamena pravom sistemu odnosno koliko verno simuliraju surround zvuk
:: Slusalice bih koristio skoro samo za filmove. Vise me zanimaju pravi 5.1 modeli, a ne emulirane verzije, i postoje li uopste modeli sa vice prikljucaka da moze normalno da se ukljuci u zvucn, a ne da ide preko usb-a
:: Mala je ponuda kod nas pa sam nasao samo ovo http://www.itsvet.com/proizvod/media-tech-virtual-cinema-5.1-mt3530/comp_comp_headphones/592/1042
operator re 20.12.2011. 16:18 #385748

broj poruka: 4266
+1 za LT Z-5500, ako ideš na zvučnike.
operator

Pisko Gamebird 20.12.2011. 17:41 #385769

broj poruka: 6650
USB, emulirani 5.1... za zericu manje od 2k dinariusa, nisu bacanje para... o ugođaju... pa, malo luđi prostorni stereo, s tim da se ja ukupno se`em na 5,6 i 7.1 tehnologiju u odnosu na moja očekivanja.
Davni sam vlasnik Altec Lansinga 251 creative mamipara, pa, osim u retkim iznimkama igara gde je to nekako radilo, uglavnom šarena lažica. Nije da nije, ali nije i da je mnogo... Ako možeš da nađeš ove Gembird-ove, ZA TE pare su više nego ok ugođaj...

Budale veruju u sreću.

nemanja21 Re: 5.1 slusalice 20.12.2011. 18:24 #385775

broj poruka: 1227
Probao sam te, zacudjujuce nisu lose nimalo, dosta dobar zvuk, samo su malo povelike..

alrad Re: Re: 5.1 slusalice 20.12.2011. 19:37 #385783

broj poruka: 4843
Znamo da je dobar zvuk, ali to se odnosi na kvalitet signala. Coveku treba za filmove pa ga zanima koliko su blizu pravom 5.1 okruzenju. To mu malo objasni, ako si vec imao prilike da probas i uporedis.

:: Probao sam te, zacudjujuce nisu lose nimalo, dosta dobar zvuk, samo su malo povelike.
:: :: Zanima me da li 5.1 slusalice mogu da budu dostojna zamena pravom sistemu odnosno koliko verno simuliraju surround zvuk
:: :: Slusalice bih koristio skoro samo za filmove. Vise me zanimaju pravi 5.1 modeli, a ne emulirane verzije, i postoje li uopste modeli sa vice prikljucaka da moze normalno da se ukljuci u zvucn, a ne da ide preko usb-a
:: :: Mala je ponuda kod nas pa sam nasao samo ovo http://www.itsvet.com/proizvod/media-tech-virtual-cinema-5.1-mt3530/comp_comp_headphones/592/1042
:: ::
:: :: Svaki savet i predlog je dobrodosao.
Zdebeli @Svi 21.12.2011. 07:28 #385850

broj poruka: 1383
Za pocetak hvala svima.

Sto se tice 5.1/7.1 zvucnika, od toga skoro sigurno nema nista, jel mi nije prakticno posto ne mogu svaki put da budem na savrsenom mestu u sobi.

Recimo da uzmem normalne sluske, cime bi emulirao 5.1/7.1 zvuk. Imam Xonar Dx i sad sam isprobavao emuliranje na Sony bubicama (nista posebno) preko Xonarovog audio centra.
Stavim kao izlaz slusalice i ukljucim Dolby headphone i Dolby pro logic IIx. Slusao sam neke .ac3 testove u Aimp-u, i dobije zvuk malo dubinu, ali nista posebno. Na nekim testovima gde posebno ide svaki kanal cujem samo levi i desni a od ostalih nista.

@Daum
Ajde ako mozes nadji recimo neki test gde kod G35 cujes svaki kanal, pa stavi link da isprobam preko Xonara.

Nevezano za temu, koja je razlika u Aimpu izmedju Asio, Wasabi i direktnog zvuka. Ja ne cujem apsolutno nikakvu razliku ni u .mp3 ni u .flac vinyl ripovima (Altec lansing cs21).

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 21.12.2011. 09:34 #385856

broj poruka: 1797
Ako se sluske uzimaju iskljucivo stereo.
Sta kazes Gare, skupo ti 5000, heheh, rodili smo se u pogresnoj drzavi...

Na Xonar-u imam Dolby pro logic koji fino emulira 5.1/7.1 zvuk.

Asio ima minimalnu latenciju i bit by bit preciznost u reprodukciji zvuka.
Da bi cuo razliku moras da imas hi-fi sluske/kutije i amp/dac/zvucna

Ne znam sta da ti kazem za Pro logic, meni je ok, mada ga ja i ne koristim.
Sto se tice sluski, u srbiji je ocajna ponuda, ako hoces iole kvalitetne sluske, gledaj senn ili akg. Voleo bih da vidim negde audio technicu, grado ili beyerdinamic...

Daum Re: @Svi 21.12.2011. 09:47 #385859

broj poruka: 12796
Sve emulirane slušalice imaju integrisane zvučne. G35 je ima, i ide isključivo preko USB konekcije. Koje god emulirane da uzmeš imaćeš USB konekciju tako da otpiši zasebnu zvučnu, ali već rekoh, kvalitet zvuka na G35 je fantastičan.

:: Za pocetak hvala svima
:: Sto se tice 5.1/7.1 zvucnika, od toga skoro sigurno nema nista, jel mi nije prakticno posto ne mogu svaki put da budem na savrsenom mestu u sobi
:: Recimo da uzmem normalne sluske, cime bi emulirao 5.1/7.1 zvuk. Imam Xonar Dx i sad sam isprobavao emuliranje na Sony bubicama (nista posebno) preko Xonarovog audio centra.
:: Stavim kao izlaz slusalice i ukljucim Dolby headphone i Dolby pro logic IIx. Slusao sam neke .ac3 testove u Aimp-u, i dobije zvuk malo dubinu, ali nista posebno. Na nekim testovima gde posebno ide svaki kanal cujem samo levi i desni a od ostalih nista
:: @Daum
:: Ajde ako mozes nadji recimo neki test gde kod G35 cujes svaki kanal, pa stavi link da isprobam preko Xonara
:: Nevezano za temu, koja je razlika u Aimpu izmedju Asio, Wasabi i direktnog zvuka. Ja ne cujem apsolutno nikakvu razliku ni u .mp3 ni u .flac vinyl ripovima (Altec lansing cs21).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs