Već nekoliko godina za internet imam mašinu IBM Think Centre M51, 3,2 GH, savršeno je radio pod Windows Xp SP3z. Nedavno sam nabavio još 2 GB RAM-a i SATA disk od 320 GB, pa rekoh da pređem na Windows 7. Lepo se sve instaliralo i savršeno radi, međutim, ima jedna poruka u Devica menager-u koja mi smeta - `Unknown Device`. Ista oruka je bila i pod XP-om. Kao i tada i sada pod 7-com sve što je potrebno mi je instalirano (grafika, mreža, zvuk .... S obzirom da je ovo low Profile mašina, nama klasične PCI slotove na ploči nego jedan slot za proširenje, o kom je nabodena kartica koja u sebi sadrži PCI slot pod 90 stepeni. Kad sam izvukao celu karticu za proširenje iz matične ploče poruka i dalje ostaje - znači nije ona Unknown Device. Možda je to u stvari drajver - čip na ploči za slot za proširenje? Pitanje: Da li postoji program, koji može da mi pokaže tačan ili približan naziv Unknown Device-a, a da radi pod Windows 7 ?
verovatno je ACPI, potrazi malo po netu za taj model
:: Već nekoliko godina za internet imam mašinu IBM Think Centre M51, 3,2 GH, savršeno je radio pod Windows Xp SP3z. Nedavno sam nabavio još 2 GB RAM-a i SATA disk od 320 GB, pa rekoh da pređem na Windows 7 :: Lepo se sve instaliralo i savršeno radi, međutim, ima jedna poruka u Devica menager-u koja mi smeta - `Unknown Device`. :: Ista oruka je bila i pod XP-om :: Kao i tada i sada pod 7-com sve što je potrebno mi je instalirano (grafika, mreža, zvuk .... S obzirom da je ovo low Profile mašina, nama klasične PCI slotove na ploči nego jedan slot za proširenje, o kom je nabodena kartica koja u sebi sadrži PCI slot pod 90 stepeni. Kad sam izvukao celu karticu za proširenje iz matične ploče poruka i dalje ostaje - znači nije ona Unknown Device :: Možda je to u stvari drajver - čip na ploči za slot za proširenje :: Pitanje: Da li postoji program, koji može da mi pokaže tačan ili približan naziv Unknown Device-a, a da radi pod Windows 7 ?
Divajs menadžer - desni klik na unnovn divajs - propertiz - izaberi ditels - pa tu hardver id-s pa vidi koji je ven i onda taj broj prekucaj u pretragu na http://www.pcidatabase.com/
U pravu si, malo sam guglao i našao odgovarajući drajver za TMP driver (šta god to bilo - Security Controller !?). Instalirao sam ga i sada mi je Device Menager `čist`, bez žutih i crvenih oznaka. Hvala!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.