Zanima me da li da uzimam neku zvucnu kartu posto bas uzivam u slusanju muzike i kvalitetnom zvuku trenutno koristim integrisanu zvucnu ali zanima me da li bih ostio znatno poboljsanje recimo ako predjem na Asus Xonar DG CMI8786,e sad ono sa cime raspolazem je: -Zvucnici Microlab M-820 -Slusalice Canyon CNR-HS3 E sad da li kupovati zvucnu kartu ako ne korstim neke bruka zvucnike i slusalice tj da li bih bacio pare za dzabe?
za asus ne znam, imam matoru audigy 2ZS i zvuk je fantastican - jednostavno integrusa nema sta da trazi .)
Od zvucnika imao sam creative 7.1 trenutno koristim stub rx-90 u oba slucaja integrusa je porazavajuca .... tako da ako si pri novcu uzmi muzicku kartu...
Ta zvucna kartica nije nista bolja od one koju imas na ploci, cak mislim da je losija. Zvucna na ploci: Audio Feature : - Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound - DTS Surround Sensation UltraPC - ASUS Noise Filter - Optical S/PDIF out port(s) at back panel
Zvucna koju hoces da kupis: Specifications
Processor C-Media Oxygen HD CMI-8786 Memory None Interface 32-bit PCI Maximum Channels 6 Bit-rate 24-bit Maximum Sample Rate 96KHz Inputs 3.5mm mini-jack analogue mic/line in Outputs 3 x 3.5mm mini-jack analogue surround out, optical S/PDIF out Audio technologies Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, DirectSound3D GX 2.5, EAX 2.0&1.0, DirectSound HW, DirectSound SW, A3D 1.0, OpenAL generic modes, 128 3D sounds processing capability (EAX5 software emulation), SoundFont, ASIO 2.0 driver support Extras half-height bracket, TOS-Link adaptor
jer je zvuk x puta bolji od integruse,mogu ti reci da ces se prijatno iznenaditi kada budes cuo kako zvuci.Ja imam Creative X-Fi Gamer i mogu ti reci samo ovo da kada jednom cujes kakav je zvuk preko zvucne nikad vise se neces vracati na integrusu.Sto se tice odabira zvucne koliko para toliko muzike ali jedno je sigurno svaka je bolja od integruse.
Da ili ne, odluči sam. Ja imam DX-a, i sa uključenim ASIO-um u AIMP-u 3b, zvuk je fantastičan. Jedino što treba da skineš modovane (čitaj popravljene) drajvere sa sledeće adrese: http://brainbit.wordpress.com/ jer sa poslednjim ASUS-ovim drajverima kad se uključi ASIO ima strašno mnogo pucketanja. Seronje iz ASUS-a neće nikako da srede drajvere.
Da ne otvaram novu temu,postavicu ovde pitanje. Imam Xonar DS i slusalice Sennheiser PC 320. Zanima me da li da prelazim na Xonar DG,posto iskljucivo koristim slusalice? Da li ce i koliko ce se osetiti razlika u slusalicama?
mislis da ces cuti razliku izmedju 96/24 i 192/32? posebno kad slusas muziku koja je 44/16. http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_system_measurements u ovom slucaju najbitnije karakteristike su SNR, THD, crosstalk i Fs, koje su kod integrusa u najboljem slucaju skromne. kod kartica se malo vise paznje poklanja analognom delu tj. posle d/a konvertora, sto se itekako cuje.
uvek je bolje uzeti zvucnu, ta sto si je oshacovao je odlicna, ali kao sto kaze Doktor Pisko, mora se ulagati podjednako
:: Zanima me da li da uzimam neku zvucnu kartu posto bas uzivam u slusanju muzike i kvalitetnom zvuku trenutno koristim integrisanu zvucnu ali zanima me da li bih ostio znatno poboljsanje recimo ako predjem na Asus Xonar DG CMI8786,e sad ono sa cime raspolazem je :: -Zvucnici Microlab M-82 :: -Slusalice Canyon CNR-HS :: E sad da li kupovati zvucnu kartu ako ne korstim neke bruka zvucnike i slusalice tj da li bih bacio pare za dzabe :: :: AMD Phenom II 955+CM 212plus/ASUS M5A97 Pro/MSI N460GTX-M2D1GD5/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430+Lamptron FC4/DELL UltraSharp U2311H
bukvalisto. nadam se da ti nisi od onih koji su ubedjeni da izmedju integruse i prave karte NEMA razlike... @milos, zivo me zanima zbog cega mislis da bi dobio na necemu zamenom DS za DG..
:: mislis, mora se ulagati BALANSIRANO. tipa live 5.1 od10e i zvucnici od 90e ce se sigurno bolje cuti od karte od 50e i zvucnika od isto tolik :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
nisam ja bukvalista nego ljudi ne znaju pa kad vide tako neki post.... znas vec. btw. ponosni sam vlasnik terratec ewx 24/96 kojoj nijedna komercijala 5.1 ne moze da prismrdi. naravno, pricam o stereo zvuku, da ne bude zabune
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.