trebalo bi dea uzmem jedan mp3 plejer iriver, znaci zvucni proizvodjac koji je u konkretnom slucaju bio 5 godina na polici radnje, nov je, nekoristen. ono sto me brine je da li baterije imaju rok trajanja ili je nece to dotaci jer nisu punjene ali sam vidi i da su prazne jer se uredjaj nioje mogao ukljuciti a znamo da dana s li ion baterije dolaze napunjene do pola. kakvo je vase iskuistvo sa baterijama u ovim okolnostima.
Ako uzimas legalno za sve garancijom onda nema problema, garancija je pola godine na bateriju. Ako posle nedelju dve ne vidis da drzi kaliko treba vratis, pa ili dobijes drugu ili ti vrate pare.
te baterije ne vole deep discharge. ukvari se hemija i posle uopste ne rade... i vreme na polici se racuna jer propadaju i samim stajanjem. doduse cini mi se da sam procitao da su taj problem smanjili.
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
5 godina je jako puno za baterije čiji je vek trajanja (teoretski) oko 300-500 ciklusa pražnjenja ili 3 godine od datuma proizvodnje, radile one ili ne, naravno da dobra baterija posle toga neće biti potpuno neupotrebljiva ali će karakteristike biti osetno slabije. Neke baterije su zaštićene od dubokog pražnjenja na uređaju a neke ne, to zavisi od uređaja. Vredi li taj uređaj rizika s’obzirom da je od tada tehnika otišla daleko i verovatno je taj uređaj davno prevaziđen. Postoji li uopšte mogućnost nabavke nove baterije ili je baterija specifična i kao takva više nije dostupna. Ja sam najviše zbog toga kupio Philips GoGear, 4GB koji koristi jednu bateriju AAA formata koju možeš naći bukvalno bilo gde, traje minimum nekoliko dana neprestanog korišćenja a možeš kupiti i akku pa da je puniš.
probaj ali ja mislim da neces imati nikakvih problema sa tim baterijama.. li-ion
:: :: trebalo bi dea uzmem jedan mp3 plejer iriver, znaci zvucni proizvodjac koji je u konkretnom slucaju bio 5 godina na polici radnje, nov je, nekoristen. ono sto me brine je da li baterije imaju rok trajanja ili je nece to dotaci jer nisu punjene ali sam vidi i da su prazne jer se uredjaj nioje mogao ukljuciti a znamo da dana s li ion baterije dolaze napunjene do pola. kakvo je vase iskuistvo sa baterijama u ovim okolnostima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.