Od pre par dana imam iritantni zvuk koji dolazi iz monitora. Cuje se zujanje, pistanje, zavijanje i slicno. Lici na serenadu dial-up modema spojenog na zvucnu karticu onim kablicem, ako se secate. Ponekad cvili tuzno da se smrznes, ili prodas Holivudu za horor film.
U desktopu se cuje malo, a mnogo vise ako pustim neku igru ili Futuremark. Ocigledno da zavisi i od sadrzaja grafickog prikaza, ali ne znam zasto. Menja se i ako radi HDD, pa cak ponekad i pri pomeranju misa.
Spoj je iz line out-a Realteka dolepotpisane integruse na WS 2413wm koji ima zvucnike.
Zujanje je prisutno i ako dotaknem bilo koji deo limcica za plocu konektorom zvucnog kabla. Ima ga i ako su zvucnici potpuno utisani. Ako nije spojeno ili ne dodirujem, zujanja nema. Takodje ga nema ni na slusalicama.
Izgleda da se desava samo u elektro-aktivnoj interakciji. Neke posebne zvucnike nemam da bih probao ali bi verovatno zujalo i na njima jer su aktivni (u smislu da se prikljucuju na elektricnu mrezu).
Probao sam sa razlicitim uticnicama ali bez uspeha.
Sve mi ovo deluje kao problem na relaciji hardver-instalacije-uzemljenje, ali sam tu duduk pa vas molim za misljenje.
Zanimljivo je da ovoga nije bilo (barem nisam primetio a morao bih) do pre par dana dok sam jos imao GA+8800.
Znam da ce sad neko vickasto da primeti da nisam trebao da idem sa zeleno na crveno, ali ne bih rekao da je ovo problem graficke kartice ili ploce, barem ne direktno. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Propistale zavojnice u napajanju ili na grafici pa pod razlicitim opterecenjem razlicito pisti. Probaj drugo napajanje ili grafiku pa vidi sta se desava.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Probao sam neki stari komp sa integrisanom grafikom i chieftec 360w i ista stvar. Upravo skidam s njim nesto i cuje se zujanje tacno u ritmu zapisivanja na disk.
Da li moze da bude stvar u monitoru? To mi nije odmah palo napamet jer jedino njega nisam menjao. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Efekat je poznat pod terminom `preslusavanje`. Raskacis li zvucnike, nema pistanja...downtracking problema moze ici u vise pravaca. Proveri uzemljenje,promeni uticnicu, proveri kablove, iskljuci racunar i monitor na neko vreme...ako en pomogne problem je u vodovima na elektronici
Nije ovo do kompjutera. Zuji i kad drzim konektor prstima i zuji jace kad su mi stopala na podu nego kad ih odignem. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Pa i treba da zuji kad konektor drzis prstima jer unosis razliku potencijala...to je normalno.
:: Nije ovo do kompjutera. Zuji i kad drzim konektor prstima i zuji jace kad su mi stopala na podu nego kad ih odignem :: _______________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: ::
Sta je moglo da dovede do ovoga? Nisam radio nikakve intervencije na instalacijama u stanu. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Probaj na nekom walkmenu ili stereu da okacis monitor pa javi ima li cega cudnog. Verovatno neka EM interferencija iz ko zna kog razloga, mozda je konfiguracija polja takva
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.