Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Logitech Z-5500
STRANA 1 OD 2  
WlayCo Logitech Z-5500 25.11.2011. 10:48 T40530

status: user
broj poruka: 87

Drugari,
kupio sam Logitech Z-5500. Ne pitajte kako sam ga nasao i koliko sam ga platio ali bili su moja zelja od odavno. Sada su stvarnost. Sada imam pitanje za vas. Malo bi bilo glupo da ih kacim na integrisanu zvucnu karticu :) zato mi treba preporuka koju karticu kupiti koja ce lepo raditi u kombinaciji sa njima. Ne zelim da potrosim previse para, potreban mi je neki best buy. Svi predlozi su dobrodosli!

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Logitech Z-5500 25.11.2011. 10:54 #379596

broj poruka: 19010
x-fi extreme music, naslusao sam se sefte s njom.. asus je takodje full kombinacija, koju god od te 2 da uzmes neces se zaebati.. samo nemoj one od 25,30eu, otvori se bar 50, 60, ipak je to malo zahtevniji 5.1.. znam da uglavnom sve imaju opticke izlaze, ali proveravaj kada uzimas zvucnu, jer to ti je moja preporuka.. za pojacalo recimo ne..

::
:: Drugari
:: kupio sam Logitech Z-5500. Ne pitajte kako sam ga nasao i koliko sam ga platio ali bili su moja zelja od odavno. Sada su stvarnost. Sada imam pitanje za vas. Malo bi bilo glupo da ih kacim na integrisanu zvucnu karticu :) zato mi treba preporuka koju karticu kupiti koja ce lepo raditi u kombinaciji sa njima. Ne zelim da potrosim previse para, potreban mi je neki best buy. Svi predlozi su dobrodosli
:: Hvala unapred
-ShonE- re 25.11.2011. 11:03 #379598

broj poruka: 3529
Posedujem te zvucnike odavno, ako imas opticki izlaz na integrisanoj karti, nemas potrebe da kupujes dodatnu, zato sto u tom slucaj zvuk koji se salje na Z-5500 je ne kompresovani, ne obradjeni, a zvucnici inace sami poseduju jako dobar procesor zvuka, i sami rade procesiranje, tako da... razmisli, inace imaju i DTS sertifikat, da vidis(cujes) samo kako zvuci neki film u DTS-u, da se najezis. .)

Da te lepo sluze!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
WlayCo Elem, 25.11.2011. 11:16 #379602

iskreno nisam siguran kakav je izlaz. Maticna ploca je GIGABYTE, GA-P35-DS3L, na sajtu kaze, a i sam znam da ima 6 izlala na njoj `6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone) `.
Da li to znaci da je opticki izlaz? (stvarno se ne razumem).

Inace, u konfiguraciji imam i Palit 8800GT sa 512mb, pa HDMI na Panasonic 42`` plazmu. Stvarno verujem da ce uzitak u filmovima biti fenomenalan. I da sada je bio odlican, trenutno imam Altec Lansing ATP-3...

imarkovic Re: re 25.11.2011. 11:23 #379605

to je tacno, ali opet sa zvucnom dobijas mnogo vise mogucnosti.. ako wlay nije trenutno pri nekim parama za zvucnu, to bi bilo ok za privremeno resenje,.. ja bih mu ipak preporucio zvucnu.. a i tebi shone, mislim greota je taj sistem na integrusi da svirka
@Vlajko, da, ta ploca ima opticki izlaz, ovde se vidi http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/2629/793.jpg

vidi, povezi pa ako si zadovoljan ostavi na integrusi.. (mada opet bi bio jos zadovoljniji.. :)

:: Posedujem te zvucnike odavno, ako imas opticki izlaz na integrisanoj karti, nemas potrebe da kupujes dodatnu, zato sto u tom slucaj zvuk koji se salje na Z-5500 je ne kompresovani, ne obradjeni, a zvucnici inace sami poseduju jako dobar procesor zvuka, i sami rade procesiranje, tako da... razmisli, inace imaju i DTS sertifikat, da vidis(cujes) samo kako zvuci neki film u DTS-u, da se najezis. .
:: Da te lepo sluze!
-ShonE- Re: Elem, 25.11.2011. 11:25 #379606

Koliko vidim na sajtu gigabyte-a tvoja ploca ima opticki i compozitni digitalni, tako da mozes preko jednog ili drugog.
http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/2629/793.jpg

EDIT: hahah. pretece me imarkovic

:: iskreno nisam siguran kakav je izlaz. Maticna ploca je GIGABYTE, GA-P35-DS3L, na sajtu kaze, a i sam znam da ima 6 izlala na njoj `6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone) `
:: Da li to znaci da je opticki izlaz? (stvarno se ne razumem)
:: Inace, u konfiguraciji imam i Palit 8800GT sa 512mb, pa HDMI na Panasonic 42`` plazmu. Stvarno verujem da ce uzitak u filmovima biti fenomenalan. I da sada je bio odlican, trenutno imam Altec Lansing ATP-3..
WlayCo Elem, 25.11.2011. 11:36 #379610

OK, za pocetak cemo da je povezemo preko ovog optickog pa cemo da vidimo kako ide. Kakav kabl treba da kupim, tj. sta da trazim? Jel to neki standardni opticki kabl za povezivanje zvucnika sa compom i tako i da ga trazim?

imarkovic Re: Elem, 25.11.2011. 11:40 #379612

treba ti TosLink opticki kabl.. 2m pa na dalje.. ja sam kupio u BG Elektronik-u, vrh kabl za metalnim konektorima, kvalitetan, platio sam ga 800din. Imas u MikroPrincu, Kannibalu, pa gde ti je blize.

:: OK, za pocetak cemo da je povezemo preko ovog optickog pa cemo da vidimo kako ide. Kakav kabl treba da kupim, tj. sta da trazim? Jel to neki standardni opticki kabl za povezivanje zvucnika sa compom i tako i da ga trazim
WlayCo Elem, 25.11.2011. 11:45 #379613

OK, hvala vam obojici na savetima. Stvarno cenim to sto sam tako brzo dobio sve potrebne odgovore.

E sad da davim i dalje. Na koju visinu okcaiti ove satelite na zid? Da li u visini glave, mozda malo vise ili skoro do plafona pa da budu malo nagnuti na dole? Ok, ovaj centralni ce da ide odmah iznad plazme a samo me zanima za ova 4 ostala? Da se razumemo, soba nije velika, otprilike 4x6m i plazma se nalazi na vecem zidu na sredini, krevet preko puta, ostalo nebitno.
imarkovic Re: Elem, 25.11.2011. 11:50 #379615

ja sam stavio stalke u visini glave kada sednes na stolicu, to je nekih 1.20, 1.30m, ne vise od toga.. mislim imas i na satelitima ako si primetio fazon da ih zasrafis u zid, podnozje se rotira, pa vidi sta ti je bolje i lepse estetski.

:: OK, hvala vam obojici na savetima. Stvarno cenim to sto sam tako brzo dobio sve potrebne odgovore.
:: E sad da davim i dalje. Na koju visinu okcaiti ove satelite na zid? Da li u visini glave, mozda malo vise ili skoro do plafona pa da budu malo nagnuti na dole? Ok, ovaj centralni ce da ide odmah iznad plazme a samo me zanima za ova 4 ostala? Da se razumemo, soba nije velika, otprilike 4x6m i plazma se nalazi na vecem zidu na sredini, krevet preko puta, ostalo nebitno.
WlayCo Elem, 25.11.2011. 11:56 #379616

Da, to sam i mislio, definitivno na zid an njihovim stalcima. Lepo ih usrafim i ionako ne planiram da ih skidam... Samo me interesovalo da li tako kao sto su kod tebe ili mozda vise, ali ima smisla da budu u visini glave , mozda malcice vise. Necu vise da smaram, montiracu ih u toku iduce nedelje pa javljam utiske.

Hvala vam jos jednaput puno!

imarkovic Re: Elem, 25.11.2011. 12:02 #379617

pazi, ima veze gde su, logicno je da ces da sednes dok slusas neku muziku ili gledas film ili sta vec, neces sigurno da stojis, a drugacije je kada su ti u visini glave, zvuk je realisticniji.. prirodno je tako da stoje

:: Da, to sam i mislio, definitivno na zid an njihovim stalcima. Lepo ih usrafim i ionako ne planiram da ih skidam... Samo me interesovalo da li tako kao sto su kod tebe ili mozda vise, ali ima smisla da budu u visini glave , mozda malcice vise. Necu vise da smaram, montiracu ih u toku iduce nedelje pa javljam utiske
:: Hvala vam jos jednaput puno
-ShonE- re 25.11.2011. 14:48 #379673

Ja sam ih stavio u visini glave kad sam u sedecem polozaju, isto kao sto je imarkovic uradio, mada, mogu da idu i malko nize, s obzirom da su blago zakrenuti na gore kada stoje na ravnoj podlozi.

Miletic Re: Logitech Z-5500 25.11.2011. 18:45 #379724

broj poruka: 221
povezivanje zvucnika na opicki ili kompozitni potpuno uklanja potrebu za zvucnom kartom na kompu jer je cini mi se kod tih zvucnika poseban dekoder iz kojeg idu kablovi za sve ostale. Takodje, polozaj zvucnika je bitan, imas i na netu, da ti ne budu isuvise blizu zidovima, a opet ni preblizu jedan drugom, da vufer stoji sa strane pa u zavisnosti od polozaja imaces drugaciji zvuk (blizi uglu - jaci osecaj basa), jednostavno, prvo isprobaj sa kombinacijom rasporeda i ako ti se ucini zvuk da je ok, srafi i ne misli dalje :) za satelite je ok visina glave u polozaju u kome ces slusati muziku ili gledati filmove, moze koji cm gore dole. verov. je dovoljno ostaviti razmak izmedju satelita oko 2.5 do 3 metra ili ako je (sto bi bilo pravilnije) uz duzu stranu sobe bili centralni i prednji onda 3 do 3.5 metara razmaka izmedju satelita.

srecno i sa uzivanjem da ih slusas.

:: Drugari
:: kupio sam Logitech Z-5500. Ne pitajte kako sam ga nasao i koliko sam ga platio ali bili su moja zelja od odavno. Sada su stvarnost. Sada imam pitanje za vas. Malo bi bilo glupo da ih kacim na integrisanu zvucnu karticu :) zato mi treba preporuka koju karticu kupiti koja ce lepo raditi u kombinaciji sa njima. Ne zelim da potrosim previse para, potreban mi je neki best buy. Svi predlozi su dobrodosli
:: Hvala unapred
vlada100 asus XONAR d1 ili d2 ili st/stx 25.11.2011. 19:50 #379743

broj poruka: 98
nemoj da te prevare da uzmes creative.... asus xonar d1 i tek tad ces da se odusevis kako zvuci !!!!!

WlayCo :) 28.11.2011. 11:03 #380382

Nece da me prevare :) ne brini jer necu nista ni da uzmem... Probavu samo ovako i to je to. Sto se satelita tice, hvala ponovo na savetima, gledao sam malo po netu i potpuno ste u pravu, naravno! .) Javljam uskoro stanje .)

-ShonE- re 28.11.2011. 11:21 #380389

Drago mi je da si zadovoljan zvukom, inace samo vodi racuna kod HD filmova u kom player-u ces da ih pustas, jer ces u nekim morati da podesavas zvuk, kako bi ti propustio DTS do enkodera samih zvucnika, a na samoj konzoli od logija treba da ti pise koji zvuk prima i pusta trenutno, dts, dolby itd..., pa ce to da ti bude reper da li ti player radi kako treba ili ne. .)
imarkovic Re: asus XONAR d1 ili d2 ili st/stx 28.11.2011. 11:36 #380400

nista ne fali Creative-u, dobar je i xonar ali dobar je i Creative, odusevljenje je jednako.

:: nemoj da te prevare da uzmes creative.... asus xonar d1 i tek tad ces da se odusevis kako zvuci !!!!
WlayCo Elem, 29.11.2011. 08:34 #380773

a da li negde kod nas postoje da se kupe neka postolja za ove satelite?
Sinoc mozgam, kako god da ih montiram bojim se da ce nekada morati da se premestaju, nisam siguran gde tacno na zid da ih stavim...

imarkovic Re: Elem, 29.11.2011. 09:28 #380778

pa nadji nekog stolara napravi po zelji

:: a da li negde kod nas postoje da se kupe neka postolja za ove satelite
:: Sinoc mozgam, kako god da ih montiram bojim se da ce nekada morati da se premestaju, nisam siguran gde tacno na zid da ih stavim...
WlayCo :) 29.11.2011. 09:42 #380781

Da... ili da ih stavim na plafon po coskovima...:)

-ShonE- re 29.11.2011. 10:28 #380796

Ne znam samo sta ce ti postolja od drveta kad mozes njih da usrafis direktno u zid, sateliti se rotiraju ako nisi znao, a i lepse ce da izgleda.

WlayCo eh 06.12.2011. 13:30 #382389

moja zenica ima obicaj da cesto menja raspored po stanu a ako ih postavim visoko onda nije to to . Sve u svemu, vec sam sredio police i popakovao ih u savrsenom rasporedu. Povezao sam ih sa optickim kablom na komp i sve fercera odlicno.
Iskreno ja sam odusevljen, nisam imao priliku cesto da slusam ovako cist zvuk i jak po potrebi. Preko 1/2 snage nemam ni potrebe da idem, verovatno ce klinci da ih `razradjuju` do maximuma u pubertetu :)

Dodatno pitanje. Zeleo bih na njih da povezem i plazmu u isto vreme, pa kad izleti neki dobar film na tv-u da mogu da ih iskoristim. E sad, plazma ima isto opticki izlaz, kao i ploca na kompu pa mogu sa optikom i da je vezem ali onda bih morao da komp vezem sa obicnim trostrukim kablom (3 dzeka ima, jedan za bass, jedan za prednje i jedan za zadnje zvucnike). Da li cu da izgubim na kvalitetu ako slusam muziku preko njega umesto preko optike? Da li je bolje da nadjem neki kabl koji bi stereo izlaz sa plazme povezao na zvucnike na drugi nacin?

Uh, zakomplikovah...nadam se da ste me razumeli?

luja-88 Re: 06.12.2011. 15:01 #382419

broj poruka: 1656
Na maticnoj ploci, odmah pored optickog izlaza imas jedan RCA konektor [narandzasti]. To je takodje SPIDIF [digitalni] izlaz pa preko njega povezi komp, a TOSLINK [opticki] kabl iskoristi za TV [ili obrnuto, ako TV ima SPIDIF RCA].
Obrati paznju da kupis neki kvalitetniji koaksijalni kabl za ovo.

Valjda sam bio jasan.

Pozdrav!
imarkovic Re: Re: 06.12.2011. 15:32 #382424

a sto ne bi preko izlaza za slusalice povezao na control konzoli Z-5500

:: Na maticnoj ploci, odmah pored optickog izlaza imas jedan RCA konektor [narandzasti]. To je takodje SPIDIF [digitalni] izlaz pa preko njega povezi komp, a TOSLINK [opticki] kabl iskoristi za TV [ili obrnuto, ako TV ima SPIDIF RCA]
:: Obrati paznju da kupis neki kvalitetniji koaksijalni kabl za ovo
:: Valjda sam bio jasan
:: Pozdrav!
luja-88 Re: Re: Re: 06.12.2011. 16:06 #382434

broj poruka: 1656
Nisi mi bas najjasniji. Covek hoce da slusa zvuk sa TV-a na zvucnicima a ne obrnuto... o kakvom izlazu za sluske pricas?
Ja pricam o digitalnom izlazu, a ne analognom. Na ovaj nacin ce imati isti kvalitet zvuka i sa kompa, i sa TV-a [ovo dalje zavisi i od kvaliteta kanala, naravno].
Nemam ove zvucnike ali u specifikaciji sam video da imaju i TOSLINK, i RCA SPDIF ulaze, pa sto da ih ne iskoristi?

edit:
Sad videh da sam u prethodnoj poruci pisao `SPIDIF`... ne znam odakle mi jos jedno `I` =].

Pozdrav!

:: a sto ne bi preko izlaza za slusalice povezao na control konzoli Z-550
:: :: Na maticnoj ploci, odmah pored optickog izlaza imas jedan RCA konektor [narandzasti]. To je takodje SPIDIF [digitalni] izlaz pa preko njega povezi komp, a TOSLINK [opticki] kabl iskoristi za TV [ili obrnuto, ako TV ima SPIDIF RCA]
:: :: Obrati paznju da kupis neki kvalitetniji koaksijalni kabl za ovo
:: ::
:: :: Valjda sam bio jasan
:: ::
:: :: Pozdrav!
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs