Da li mogu da proteram zvuk sa Audigy-ja preko HDMI izlaza grafike (6790 ili 6850) bez gubljenja kvaliteta zvuka. Drugim recima, da li mogu da nastelujem zvuk preko Audigy drajvera i WinAmp-a i da ga takav kakav je ljuljnem preko HDMI na TV ili risiver. Da li je to to ili grafika nesto degradira?
Da li grafika uopste uzima zvuk sa zvucne automatski ili mora da se vezuje nekim kablom?
Sve ovo me zanima posebno za 5.1 zvuk.
Pardon ako je glupo, jos nisam imao cast da se bavim ovom problematikom.
edit: Dajte ljudi, mora da neko nesto zna. Valjda imate HDMI grafiku i neku zvucnu karticu?
Nema tu šta da se degradira. Grafika ti samo prosleđuje izvorni zvuk u digitalnom obliku kroz HDMI do prijemnika. Ako si mislio na to da primeniš neki EQ na zvuk pa da takav bude na izlazu onda mislim da ne može, pošto radeon ne uzima zvuk od tvoje zvučne karte već ima svoj sound encoder kojeg moraš da selektuješ kao izlaz da bi uopšte dobio zvuk na HDMI. Nadam se da sam ti malo pojasnio. Živ bio!!!
Hvala ti sto si se javio, vec sam hteo da se upucam. Da, mislio sam na EQ. Znaci nista toga ? Majku mu. Pa kakav je onda kvalitet zvuka sa sound encoder-a grafike ? Jel` se to moze nazvati HI-FI ? Ili je to nesto kao sto zvuce integrisane zvucne kartice ?
:: Nema tu šta da se degradira. Grafika ti samo prosleđuje izvorni zvuk u digitalnom obliku kroz HDMI do prijemnika. Ako si mislio na to da primeniš neki EQ na zvuk pa da takav bude na izlazu onda mislim da ne može, pošto radeon ne uzima zvuk od tvoje zvučne karte već ima svoj sound encoder kojeg moraš da selektuješ kao izlaz da bi uopšte dobio zvuk na HDMI. Nadam se da sam ti malo pojasnio :: Živ bio!!!
Nema na čemu. Tu sam da pomognem kad god mogu. Probaj da primeniš EQ kada povežeš preko HDMI kabla. Možda će reagovati, ali neće degradirati kvalitet zvuka jer će obaviti digitalni postprocesing i proslediti zvuk na HDMI. Do degradacije kvaliteta dolazi prilikom konverzije u analogni signal i zato se integruše smatraju lošim jer im je to slabija strana. To ovde nije slučaj jer tebi signal ostaje digitalan, tj nema nikakve D/A konverzije, a kvalitet zavisi samo od uređaja koji će ga reprodukovati (sva konverzija se obavlja u njemu). Radeon se ponaša kao zasebna zvučna karta (ali isključivo digitalna) i signal prosleđuje digitalno na HDMI. Samim tim nema nikakve D/A konverzije i zvuk ostaje nepromenjen, odnosno nema degradacije u kvalitetu. Može se nazvati HI-FI jer prijemnik dobija zvuk u nepromenjenom obliku, znači najvišeg kvaliteta.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.