Pošto svoje lansige iz potpisa nisam uspeo da popravim (u okruženju nema nikog ko može da ih popravi i nabavi deo) a zvučnici na monitoru otkazuju i počeše da krče, molim da mi predložite neku prvu pomoć za malo para ili da mi prosledite broj nekog servisa koji neće da mi izvadi bubrege da bi mi popravili lansinge.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
A prva pomoc, za malo para - bilo sta sto se prodaje kao 2.1 (a ni jedna kombinacija to NIJE jer nema poseban prikljucak za subwoofer). Mozda neki Logitech? Evo jednoga koji bi mogao da bude i trajna zamena (a ono da, eventualno, prodas)...
Ne bih da prodajem ove moje, draže bi mi bilo da ih popravim. Ovi su rekli procesor zvuka (ako im je za verovati, ali malo teže) sve u svemu,, otvorili, zatvorili i vratili. Ne mogu da nađu deo.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Razumem te: to su odlicni zvucnici i ti ne bi da ih menjas. Pazi, sto...
22.09.2011. 18:58
status: user broj poruka: 10999
se tice objasnjenja koje si dobio, nije nemoguce da je riknuo neki chip koji `procesuira` zvuk, dakle nesto sto je deo predpojacavackog stepena (ili pod time sto su rekli podrazumevaju izlazni stepen, mozda neki integrated audio amp iz familije STK ili TDA)... Pitaj ih za detalje, pa ako jos nadjes i shematic diagram pojacavacke sekcije, naci ce se neko da to i popravi...
This might be of some help:
http://goo.gl/c08H1 - - - - - edit: da, kao sto sam pretpostavio - TDA integralci u izlazu...
bas ti radi?otvoriš kutiju gde ti je bas, oslobodiš pločicu sa elementima i lociraš koje je kolo zaduženo za levi-desni. pineš mu nekom žičkom svaku nožicu i na dve različite bi treblo da bruji, istom jačinom oba kanala. bez kako kažeš krčkanja. lep brum od 50hz. ako bruje isto, onda tražiš operacione zadužene za to kolo. koliko sam vido na slikama što je tortojed turio, ima ih šest komada. uvatiš lemilicu i pumpu u šake, i zameniš im mesta i onda sušaš. ako ima promena onda je neki od njih. jbg. prvo treba prekontrolisati napone, možda je neki konzenzator, makar prelemiš nešto...probaj nešto sam, ja bih.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Gde si nosio u servis? Uvoznik je pre bio pc centar, valjda su jos uvek oni. Ja sam jednom nosio svoje na proveru, iako se model vise ne proizvodi rekose da mogu da poruce deo. Sta je sa cenom zvucnika, na netu pise od 200 do 1500$!?
Nosio sam u lokalni audio tv centar. Čovek je do sada radio zvučnike i pojačala što digitalne što regularne svima u mojoj familiji, pa reko ajd kod njega. Reče mi da taj deo ne može da nađe, ali da neko drugi možda može, zapakovao, rekao `doviđenja` i poslao me dalje.
Ali u okruženju `dalje` ne postoji, a od svih ovdašnjih koje sam pitao za savet kod koga da ih šaljem bilo je ono `baci umrlo, i daj 200 jura za nove`.
Da se zezam sa lemilicom mi ne pada na pamet, jedino što mogu da radim oko kablova je kućna elektronika u rangu tostera. xD
E, sad, kod nas ih je nekada bilo kao pleve (ja sam sa slicnima pravio gitarske pojacavace za `home practicing`). Poslednji put sam ih video, cini mi se, ovde:
Re: To su integralna kola - pojacavaci iz familije TDA
22.09.2011. 21:49
status: user broj poruka: 3350
TDA je nekada davno imao i Radio Klub(nekad sam uzimao zarad istog - pojacala). Mozda jos uvek imaju.
:: http://goo.gl/g3IH :: :: E, sad, kod nas ih je nekada bilo kao pleve (ja sam sa slicnima pravio gitarske pojacavace za `home practicing`). Poslednji put sam ih video, cini mi se, ovde :: :: http://goo.gl/WbXu :: ::
Dakle, jedan od njih je 7265 (dvokanalni pojacavac) koji pojacava
22.09.2011. 21:53
status: user broj poruka: 10999
front panel stereo zv. (satelite) a drugi je 7295 (jednokanalni pojacavac) koji `daje pogon` sabvuferu. Ako su im cene tu negde, 3-5 Jewra, vredi uzeti oba pa imati nesto (mozda) i u rezervi...
Sa obzirom da je ovaj lik digo ruke od opravke toga i rekao da se neće baktati, da li znate nekog kome mogu da dostavim to da popravi oko Požarevca, a ako ne, onda BG?
Pogledaj i ovde deo http://www.kelco.rs/katalog/ A za servis ti kazem, zovi pc centar pa vidi da li jos uvek rade Altec.
Poklanjam Starcraft 2 poster
:: Sa obzirom da je ovaj lik digo ruke od opravke toga i rekao da se neće baktati, da li znate nekog kome mogu da dostavim to da popravi oko Požarevca, a ako ne, onda BG :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
I to mu je taj procesor zvuka, OMG. Ajd ako mozes bolje uslikaj ili napisi tacnu oznaku, ne vidim najbolje, pa cu potraziti, mozda imam negde isti, a i da pokusamo naci zamenu.
P.S. Ne vidi se na slici, da li ima 3 kom istih?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Nosio sam u lokalni audio tv centar :: Čovek je do sada radio zvučnike i pojačala što digitalne što regularne svima u mojoj familiji, pa reko ajd kod njega. :: Reče mi da taj deo ne može da nađe, ali da neko drugi možda može, zapakovao, rekao `doviđenja` i poslao me dalje :: :: Ali u okruženju `dalje` ne postoji, a od svih ovdašnjih koje sam pitao za savet kod koga da ih šaljem bilo je ono `baci umrlo, i daj 200 jura za nove` :: :: Da se zezam sa lemilicom mi ne pada na pamet, jedino što mogu da radim oko kablova je kućna elektronika u rangu tostera. xD :: :: Eh da, da budem preciyan, re.eno mi je da je jedno od ova dva umrlo :: http://i1117.photobucket.com/albums/k599/cvvelle/slikazvuk.jp :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Ima ih 2 komada, mislim. Nisam ih otvarao od onda. Videću da slikam, a ako ti je lakše, postoje komplet šeme i fotke na net-u, ja sam ih ispreturao u pokušaju da nađem to.
Aha, sada sam tek vidio da je to 2.1 sistem, a ja mislio 5.1, zato sam mislio da ima 3 kom(3x2 kanala) Kako se tebi manifestuje kvar? Da li ti ne rade sateliti ili woofer ili nesto trece. Inace, TDA7265 je zaduzen za satelite, snage 25 x 25W, a drugi je TDA7295 2x 80W koji je zaduzen samo za woofer. Toliko sam za sada iskopao. Cena im se krece, za prvi oko 2e, a za drugi oko 4e. ima ih u Orbit-u http://www.orbit-el.net/el_komponente_online.php
:: Ima ih 2 komada, mislim. Nisam ih otvarao od onda :: Videću da slikam, a ako ti je lakše, postoje komplet šeme i fotke na net-u, ja sam ih ispreturao u pokušaju da nađem to. :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Trebam li još nešto da dodam? Palo mi na pamet da ih otvaram, ali ne mogu da se cimam jer mi je neka familija po kući, a neće biti zahvalni ako ih napadne staklena vuna. xD
a da nisi negde nacviko kablić što ide u komp? kako reaguje kad vrtiš ono dugme za jačinu? da ti nisu prsli sateliti? jesu li prestali sa radom odjednom?
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Kada odvrnem na maksimum, čuje se vrlo tiho, skoro nečujno. Brljavili su par minuta pa su onda prestali sa normalnim radom. Sateliti nisu mogli da odu u P.M u isto vreme na istovetan način.
Re: gile-pilence, prvo citaj, onda odgovaraj. Na taj nacin izbeci ces...
24.09.2011. 06:48
status: user broj poruka: 9459
Kras tortice, promaklo mi, na brzaka sam prosao celu temu... Ok je, i meni je bilo cudno da 2*80W, navodne snage isporucuje samo na woofer, sigurno nisi pratio, ali 3* sam menjao post dok se nisam odlucio da napisem da je x2 integralac, na vise sajtova sam proverio...I meni je cudno, koji ce mu racku X2(core2 duo) na woofer...Nije ni bitno, znamo o cemu se radi...
@cvvelle, ako hoces, odradicu ti pojacalo, samo ako hoces da mi ga posaljes, jbg! Cepaj mail ili cemo u javnost ovdeka. Samo postarinu plati i klati:)) Garancija sedam dana, jbg, ne mogu vise da dam, relna mi ne pece dobro, heheh.
:: najmanje dve greske :: :: 1. (nepotrebno) ponavljanje (vec napisanog :: 2. davanje nepouzdanih odgovor :: :: Inace, 7295 je JEDNOKANALNI (mono) pojacavac, pa je ovde zato i iskoriscen za pogon subwoofer-a (koji je, jamacno, jedan kanal) :: :: ::
Ako si iz Bg-a, ne bi bilo lose da kupis oba, jer ne znamo koji je crko, tako da ne cekas da ja ispitam i da narucujem, sto bi bilo 2 dana vise cekanja, kako god hoces. Mogu ja da narucim ili ti da mi posaljes zajedno sa sistemom pa ako se uspostavi da je samo jedan crko, drugi dobijes nazad za rezervu.
:: Šta da `trebujem` od delova na kraju, ako planiraš da ti šaljem ovo čudo na opravku :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.