Da li ova zvucna ima svoj procesor ili koristi cpu? Jednom sam probao neku Live! i cpu je stalno bio na oko 20-30%, pa me zanima da li ce biti tako i sa ovom.
kako to mislis jel ima svoj procesor? pa ima naravno procesor na sebi kao i svaka zvucna karta, ali uz nju instaliras software koji mora da je pokrene, a nije mi jasno kako si ti video da ti zvucna zauzima 20-30% procesora, ako nije problem da objasnis posto je to malo, u stvari malo previse usage-a? zvucna zauzima procesor mozda 2 do 3%, evo ti program pa skini i istestiraj, ovo je samo za 32-bit http://goo.gl/UrfVF
:: Da li ova zvucna ima svoj procesor ili koristi cpu :: Jednom sam probao neku Live! i cpu je stalno bio na oko 20-30%, pa me zanima da li ce biti tako i sa ovom :: :: Hval ::
+1 na Mareta. Zvucna ne moze da optereti proc toliko, tj procesuiranje se vrsi u samoj zvicnoj. Aplikacija moze da optereti u zavisnosti sta koristis ili je neki bag u pitanju. Navedi sta si pokrenuo pa da ti je proc toliko skocio, mozda neki neoptomozivani wma i sl. zna da zeza ili razni postprocesi, kompresori, EQ, normalizeri, graficko okruzenje aplikacije.... PI na 233, kada se slusa mp3 preko winamp-a, zauzece je nekih 10-15%. Mozda da pazaris jaci comp
Covek postavlja ispravno pitanje, poucen lukavoscu mnogih...
21.08.2011. 10:55
status: user broj poruka: 10999
proizvodjaca koji na trziste iznose karte (ili: `karte`) snabdevene samo odgovarajucim interfejsom (mehanickim i elektrickim) koji se `oslanja` na CPU/multimedia subsystem. Otprilike kao i `softverski modemi` (dial-up modemi, u zargonu zvani `win-modemi`). Naravno, ovo vazi za `najnizu` kategoriju tih uredjaja. Ova karta (XonarDS) ima i socket za svoj `predpojacavac (`preamplifier` u formi jednog operacionog pojacavaca), tako da je omogucena laksa zamena u slucaju da korisnik zeli malo da eksperimentise (`bipolar tranzistors` umesto `mos-fet` itd.)...
Prvo da objasnim sto se hardwera tice. Koliko sam shvatio postoje kartice iz nize klase koje se vecinom oslanjaju na cpu, i postoje one iz najvise klase koje imaju svoj ram i verovatno bolji procesor pa se cpu skoro i ne koristi.
Meni je sa nekom starom Live! bilo zauzeto oko 10% kada nista ne radim, a kad sam ukljucio muziku onda je skocilo na 20-30% (i obicni i KX driveri). Vratio sam se odmah posle na integrisanu (Via VT1828S), i cpu se vratio na nekih 3-5%. Sve je ovo posle restarta samo sa ukljucenom muzikom (ista u oba slucaja). Nisam ja jedini slucaj, to je izgleda normalna pojava na budzet kartama.
Tebi tu nesto ne stima. Skoro sam imao 3 varijante `SB live` i zauzece proca pri slusanju muzikice je od 0-2%, tj nista. Comp mi je standardica. Guitar Rig+Cubase sa trideset plugina mi mozda zauzne 30-ak%...
C2D E4500 @2700Mhz- 3Gb Ram-a...zvuk trenutno integrusa, ali nikakve razlike u zauzecu CPU-a nisam primetio iznedju njih.
Zašto bi neko kupio Xonar DS, kada integrisanae zvučne na modernim pločama predstavljaju isto sranje? Verovatno su vas oni debili sa bencha nabedili da je posebna zvučna bolja?
au bre ljudi, pa dokle cete da mlatite praznu slamu?! ovako cicijo stoje stvari, u pravu si da integrusa predstavlja isto sranje, ali samo u slucaju da neko ima ovako neke prdavce od zvucnika - http://goo.gl/s3rkM, a integrusa ce malo morgen da pokrene ovako nesto - http://goo.gl/TmYhV plus da ne pricam o `stabilnosti` drajvera integralnih kartica i ostalo, ako mi ne verujes raspitaj se malo po internetu, nisu ljudi blesavi sto kupuju kartice..
:: :: :: Zašto bi neko kupio Xonar DS, kada integrisanae zvučne na modernim pločama predstavljaju isto sranje :: Verovatno su vas oni debili sa bencha nabedili da je posebna zvučna bolja ::
Cicimetre:), nece ti to bas ici, evo ti moja integ., a daj mi bilo koju SB live sreriju. Imam 5-6 ploca sa najnovijim `realtek` int i to nije normalno koliko to izoblicava zvik naspram SB. Koji kura*c mi tu nesto normalozuje, pogotovo niske baseve i visoke...Ne moze da se meri, cak mi i `CMI` bolje odradjuje. Od tih***, (obrisali bi temu) Dodji da se uveris, ako se**m. Imam ok ozvucenje - to nije frka.
Naravno da je isti kurac na 18.1 - plastikaner glupostima - gejmerski zvucnjaci, hahahahah
:: :: :: Zašto bi neko kupio Xonar DS, kada integrisanae zvučne na modernim pločama predstavljaju isto sranje :: Verovatno su vas oni debili sa bencha nabedili da je posebna zvučna bolja ::
ubediste me odmah da predjem na novu zvučnu na mom B&W sistemu zvučnika i Marantz pojačalu .
21.08.2011. 22:13
status: user broj poruka: 411
Znači, posebna zvučna zvuči kao slavuj pored integrisane koja zvuči kao svraka? Ako vi tako kažete, neka vam. Ima stotinu budala x 1000 koje će vam poverovati i kupiti posebne zvučne, ništa neće osetiti bolje, ali će tešiti sebe da imaju bolje. I to je dobro, MIRNA SAVEST. I to treba platiti, ako se nema znanje. Verujem vam ja, kako ne bih ...
Re: ubediste me odmah da predjem na novu zvučnu na mom B&W sistemu zvučnika i Marantz pojačalu .
21.08.2011. 22:27
status: user broj poruka: 9459
Ma nego, kupuj i ne razmisljaj...Pazi, onaj ko slusa mini Knindzu i Sabana nece ni osetiti razliki izmedju opti237 i emu od 200e, posto ga verovatno slusa na `ozvucenju` koji mu je preporucio komsija koji se davi u ceca prodaksn tj. radjeno za sva moguca drndala koja mogu da reprodukuju taj frekv. opseg. Meni no dobar realtek. Da imam trenutno bilo kakvu, disable in bios bi pao, sigurno.
:: :: :: Znači, posebna zvučna zvuči kao slavuj pored integrisane koja zvuči kao svraka :: Ako vi tako kažete, neka vam :: Ima stotinu budala x 1000 koje će vam poverovati i kupiti posebne zvučne, ništa neće osetiti bolje, ali će tešiti sebe da imaju bolje. I to je dobro, MIRNA SAVEST. I to treba platiti, ako se nema znanje :: Verujem vam ja, kako ne bih ...
Re: ubediste me odmah da predjem na novu zvučnu na mom B&W sistemu zvučnika i Marantz pojačalu .
21.08.2011. 22:31
status: user broj poruka: 19010
ma da li je moguce, da li je moguce da imas marantz ako imas i to na integrusi, izvini brate ali ti si onda otisao u beskrajnos` kako kaze Stojan pa kupi bar SBlive karticu, greota takav sistem da se muci na integrusi, ne mogu da verujem da ne znas i da toliko ne mozes da poverujes ako ti 50 ljudi kaze nesto da ti sebi u glavu utuvis nesto sto je suprotno i uhvatis se toga kao dete za tresnju
:: :: :: Znači, posebna zvučna zvuči kao slavuj pored integrisane koja zvuči kao svraka :: Ako vi tako kažete, neka vam :: Ima stotinu budala x 1000 koje će vam poverovati i kupiti posebne zvučne, ništa neće osetiti bolje, ali će tešiti sebe da imaju bolje. I to je dobro, MIRNA SAVEST. I to treba platiti, ako se nema znanje :: Verujem vam ja, kako ne bih ...
nisi ni morao da menjas te pojacivace zarad boljeg zvuka na X-540 sistemu, sto se tice tog sistema dovoljna je i SB live 5.1, tako da nije ni cudo sto nisi osetio razliku, to definitivno nije merilo brate
:: Furao sam Xonar DS neko vreme pre 18meseci u kombini sa Logitech X-540 5. :: :: Ne znam sta da kazem uopste nisam bio impresioniran, cak sam menjao i operacione pojacivace...sve sam prodao posle 5-6 meseci koriscenja.. :: :: Sad imam neke JBL na DELL XPS lapu i za moje potrebe su odlicni :: :: :: frekfencij :: ::
Namerno nisam u prvom postu napisao da sam kartu nosio kod brata koji ima JBL 5.1 System i da nismo primetili neku neverovatnu razliku izmedju nje i 5.1 integruse, bar ne dovoljnu da opravda 60e koliko je kartica tad kostala. da ne pricam da nikakavu razliku nismo osetili sa drugim OP-om, al dobro mozda smo on i ja gluvi jer stvarno ima ljudi koji osete to u zvuku, ja mu mozda dodjem kao daltonista za zvuk...
Ocekivao sam ovakav odgovor, relano ti nisi ni svestan koliko su svi zvuzcnici za komp smece, pa i ti logy sto ti imas...
Kad sam prodavao karticu, kupio je neki lik sa kojim sam popricao pride, radio je test raznih zvucnih kartica, zato je i ovu kupovao od mene jer je tad bila relativno nov model... Covek mi je rekao da nema tu neke specijalne razlike izmedju kartica medusobno, oseti se razlika u odnosu na integrusu ali da glavnu razliku pravi neki dobar sisitem koji ce izuvati i na integrusi...onda opet ide u krug konstatacija ko ce takve 5.1 i 7.1 sisteme furati na integrusi...kad ima para za razbacivaje onda se uzima sve...
Cinjenica je da je kvalitetan zvuk nesrazmeran ceni kvalitetnih komponenti koje ga obezbedjuju, to je tako i ja to nisam izmislio...Izuzetan ugodjaj se moze imati i na nekoj slabijoj zvucnoj karti sa budzet 2.1/5.1 sistemom.
U ovakvoj raspravi posebno treba naglasiti da `ne cujemo svi isto`, sa istom osetljivoscu, nekima je sve isto, drugi su osetljivi, treci imaju `skolovano uvo`, pa znate i sami kad se raspravlja o npr zujanju grafika u radu nekima to smeta, neki ne cuju, neki oce da polude...tako da je ovo bas specificna oblast za razliku od npr kvaliteta slike jer svi vidimo isto, neko npr izgubi fokus ima dioptriju ali svi vidimo isto(ne racunam daltoniste ili neke vece poremecaje) Licno za sebe sam shvatio da nikada necu bacati pare za skupe zvucne komponente i systeme, sta da kazem kad se su meni odlicni JBL zvucnici na laptop-u...
Laq noc
Skyfire: ...frekfencija...
:: nisi ni morao da menjas te pojacivace zarad boljeg zvuka na X-540 sistemu, sto se tice tog sistema dovoljna je i SB live 5.1, tako da nije ni cudo sto nisi osetio razliku, to definitivno nije merilo brat :: :: :: :: Furao sam Xonar DS neko vreme pre 18meseci u kombini sa Logitech X-540 5. :: :: :: :: Ne znam sta da kazem uopste nisam bio impresioniran, cak sam menjao i operacione pojacivace...sve sam prodao posle 5-6 meseci koriscenja.. :: :: :: :: Sad imam neke JBL na DELL XPS lapu i za moje potrebe su odlicni :: :: :: :: :: :: frekfencij :: :: :: ::
pa dobro, ajde da kazemo da je Logitech smece, pa i ovi Z-5500, ali razlika izmedju integruse i ne te DS nego bilo koje kartice je vise nego primetna, nemoj mi pricati kad sam sam probao kao i mnogo ljudi odavde siguran sam, cak i to uvo koje ne primecuje toliko moze ovo da primeti.. uostalom pravi se razlika izmedju Hi-Fi i 5.1 sistema i to velika, drugo je JBL a drugo Logitech, po pitanju, kvaliteta, cene itd., sve ima svoju cenu..
:: Namerno nisam u prvom postu napisao da sam kartu nosio kod brata koji ima JBL 5.1 System i da nismo primetili neku neverovatnu razliku izmedju nje i 5.1 integruse, bar ne dovoljnu da opravda 60e koliko je kartica tad kostala. da ne pricam da nikakavu razliku nismo osetili sa drugim OP-om, al dobro mozda smo on i ja gluvi jer stvarno ima ljudi koji osete to u zvuku, ja mu mozda dodjem kao daltonista za zvuk..
ne znam kakav je taj sistem ali nadam se da nije bio onaj sa maleckim satelitima i slicno.
:: :: Ocekivao sam ovakav odgovor, relano ti nisi ni svestan koliko su svi zvuzcnici za komp smece, pa i ti logy sto ti imas.. :: :: Kad sam prodavao karticu, kupio je neki lik sa kojim sam popricao pride, radio je test raznih zvucnih kartica, zato je i ovu kupovao od mene jer je tad bila relativno nov model.. :: Covek mi je rekao da nema tu neke specijalne razlike izmedju kartica medusobno, oseti se razlika u odnosu na integrusu ali da glavnu razliku pravi neki dobar sisitem koji ce izuvati i na integrusi...onda opet ide u krug konstatacija ko ce takve 5.1 i 7.1 sisteme furati na integrusi...kad ima para za razbacivaje onda se uzima sve..
taj covek koji ti je ovako nesto rekao nema veze s vezom, ne znam sta je on i kako testirao..
:: :: Cinjenica je da je kvalitetan zvuk nesrazmeran ceni kvalitetnih komponenti koje ga obezbedjuju, to je tako i ja to nisam izmislio...Izuzetan ugodjaj se moze imati i na nekoj slabijoj zvucnoj karti sa budzet 2.1/5.1 sistemom. :: :: U ovakvoj raspravi posebno treba naglasiti da `ne cujemo svi isto`, sa istom osetljivoscu, nekima je sve isto, drugi su osetljivi, treci imaju `skolovano uvo`, pa znate i sami kad se raspravlja o npr zujanju grafika u radu nekima to smeta, neki ne cuju, neki oce da polude...tako da je ovo bas specificna oblast za razliku od npr kvaliteta slike jer svi vidimo isto, neko npr izgubi fokus ima dioptriju ali svi vidimo isto(ne racunam daltoniste ili neke vece poremecaje :: Licno za sebe sam shvatio da nikada necu bacati pare za skupe zvucne komponente i systeme, sta da kazem kad se su meni odlicni JBL zvucnici na laptop-u.. :: :: :: Laq no :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: nisi ni morao da menjas te pojacivace zarad boljeg zvuka na X-540 sistemu, sto se tice tog sistema dovoljna je i SB live 5.1, tako da nije ni cudo sto nisi osetio razliku, to definitivno nije merilo brat :: :: :: :: :: :: :: Furao sam Xonar DS neko vreme pre 18meseci u kombini sa Logitech X-540 5. :: :: :: :: :: :: Ne znam sta da kazem uopste nisam bio impresioniran, cak sam menjao i operacione pojacivace...sve sam prodao posle 5-6 meseci koriscenja.. :: :: :: :: :: :: Sad imam neke JBL na DELL XPS lapu i za moje potrebe su odlicni :: :: :: :: :: :: :: :: :: frekfencij :: :: :: :: :: ::
Ja se od moje Xonar DS ne odvajam ni u ludilu. Jeste bolje u odnosu na integrušu ali sa najnovijim drajverom je malo poboljšan Asus Asio drajver i sada AIMP3 beta i Foobar2000 to umeju itekako da cene.
Preciznije rečeno Asus Asio drajver je mnogo bolji od Direct sound, WASAPI, KS i Asio 4 all.
I ako imam kršinu Genius SW-HF5.1 5005, kada sam prešao na DS primetio sam razliku u zvuku u odnosu na integrušu. Kada sam počeo da koristim Asus Asio drajver u AIMP3 beta i Foobar2000 stvari su postale još bolje i to se odrazilo i na mp3 i na FLAC i na DTS WAV 5.1 pesme.
Napomena : Asus Asio drajver i Asio 4 all nisu ista stvar.
dautovic : Šteta što si utopio DS i Logija 540 jer imam utisak da nisi istraživao u pravcu korišćenja Asus Asio drajvera. Da si istraživao onda bi najverovatnije i danas koristio ovu zvučnu i Logija.
@imarkovic, taj JBL system je svojevremeno placen jako slupo reda velicine 2000-3000$ kako se do nejga doslo nije za ovaj forum i ovu temu a burazer i ja samo dobili ideju da probamo DS-a na njima sasvim slucajno, a lik koji je testirao kartice je sa bencha neki lik, verovatno ga mogu pronaci u neki porukama sto mi iskreno nije nije ni bitno...nabrojao mi je tada koje sve razlciite zvucne karte ima kuci(jedno 4-5komada) i do kakvih je zakljcuaka dosao, mene relano ni tad nije zanimala ta prica a sad jos manje.
@Panta019, nisam u toj prici, kao sto sam napisao daltonista sam za zvuk, a i nisam vise na desktopu...
Npr gledao sam emisiju na RTS-u pre par godina o nekim nasim likovima koji zive cini mi se u selu kod Zajecara ili tako nesto i prave najbolje zvucnike i zvucne sisteme na svetu, niko im nije ni prismrdeti i prave par komadagodisnje i prodaju jedan Hi-Fi system za par desetima hiljada eura...Sta su ti ljudi naprical sve...relano ja pola tih stvari ne primetim i ne osetim, ne cuju svi isto...
najlakse je reci Harman Cardon je najbolji sa zvucnom od 580+eu ili Zajecar, a sve ostalo je sranje, to svi znaju, ali ovde nije ta prica, ali nema veze, kasno je vec
:: @imarkovic, taj JBL system je svojevremeno placen jako slupo reda velicine 2000-3000$ kako se do nejga doslo nije za ovaj forum i ovu temu a burazer i ja samo dobili ideju da probamo DS-a na njima sasvim slucajno, a lik koji je testirao kartice je sa bencha neki lik, verovatno ga mogu pronaci u neki porukama sto mi iskreno nije nije ni bitno...nabrojao mi je tada koje sve razlciite zvucne karte ima kuci(jedno 4-5komada) i do kakvih je zakljcuaka dosao, mene relano ni tad nije zanimala ta prica a sad jos manje :: :: @Panta019, nisam u toj prici, kao sto sam napisao daltonista sam za zvuk, a i nisam vise na desktopu.. :: :: Npr gledao sam emisiju na RTS-u pre par godina o nekim nasim likovima koji zive cini mi se u selu kod Zajecara ili tako nesto i prave najbolje zvucnike i zvucne sisteme na svetu, niko im nije ni prismrdeti i prave par komadagodisnje i prodaju jedan Hi-Fi system za par desetima hiljada eura...Sta su ti ljudi naprical sve...relano ja pola tih stvari ne primetim i ne osetim, ne cuju svi isto.. :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: ::
Ne razumem tvoj bunt, sta je najlakse ili najteze reci bla bla bla
U nekom si tripu sad da kesiras onu ASUS-ovu zvucnu od 150e i necu da ti stajem na muku, znam kako je kad se utripujes, imao sam i ja takvih tripova ali za druge komponente...
Sta da ti kazem kupuj i uzivaj u fantasticnom zvuku, kad imas kesa da das 150e za zvucnu karticu udovolji sebi.
:: najlakse je reci Harman Cardon je najbolji sa zvucnom od 580+eu ili Zajecar, a sve ostalo je sranje, to svi znaju, ali ovde nije ta prica, ali nema veze, kasno je ve :: :: :: :: @imarkovic, taj JBL system je svojevremeno placen jako slupo reda velicine 2000-3000$ kako se do nejga doslo nije za ovaj forum i ovu temu a burazer i ja samo dobili ideju da probamo DS-a na njima sasvim slucajno, a lik koji je testirao kartice je sa bencha neki lik, verovatno ga mogu pronaci u neki porukama sto mi iskreno nije nije ni bitno...nabrojao mi je tada koje sve razlciite zvucne karte ima kuci(jedno 4-5komada) i do kakvih je zakljcuaka dosao, mene relano ni tad nije zanimala ta prica a sad jos manje :: :: :: :: @Panta019, nisam u toj prici, kao sto sam napisao daltonista sam za zvuk, a i nisam vise na desktopu.. :: :: :: :: Npr gledao sam emisiju na RTS-u pre par godina o nekim nasim likovima koji zive cini mi se u selu kod Zajecara ili tako nesto i prave najbolje zvucnike i zvucne sisteme na svetu, niko im nije ni prismrdeti i prave par komadagodisnje i prodaju jedan Hi-Fi system za par desetima hiljada eura...Sta su ti ljudi naprical sve...relano ja pola tih stvari ne primetim i ne osetim, ne cuju svi isto.. :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: ::
ma brate pusti ti mene i moje tripove, poslusaj ti masu ljudi sta kaze, ja sam nebitan, ali objektivan..
:: Ne razumem tvoj bunt, sta je najlakse ili najteze reci bla bla bl :: :: U nekom si tripu sad da kesiras onu ASUS-ovu zvucnu od 150e i necu da ti stajem na muku, znam kako je kad se utripujes, imao sam i ja takvih tripova ali za druge komponente.. :: :: Sta da ti kazem kupuj i uzivaj u fantasticnom zvuku, kad imas kesa da das 150e za zvucnu karticu udovolji sebi :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: najlakse je reci Harman Cardon je najbolji sa zvucnom od 580+eu ili Zajecar, a sve ostalo je sranje, to svi znaju, ali ovde nije ta prica, ali nema veze, kasno je ve :: :: :: :: :: :: :: @imarkovic, taj JBL system je svojevremeno placen jako slupo reda velicine 2000-3000$ kako se do nejga doslo nije za ovaj forum i ovu temu a burazer i ja samo dobili ideju da probamo DS-a na njima sasvim slucajno, a lik koji je testirao kartice je sa bencha neki lik, verovatno ga mogu pronaci u neki porukama sto mi iskreno nije nije ni bitno...nabrojao mi je tada koje sve razlciite zvucne karte ima kuci(jedno 4-5komada) i do kakvih je zakljcuaka dosao, mene relano ni tad nije zanimala ta prica a sad jos manje :: :: :: :: :: :: @Panta019, nisam u toj prici, kao sto sam napisao daltonista sam za zvuk, a i nisam vise na desktopu.. :: :: :: :: :: :: Npr gledao sam emisiju na RTS-u pre par godina o nekim nasim likovima koji zive cini mi se u selu kod Zajecara ili tako nesto i prave najbolje zvucnike i zvucne sisteme na svetu, niko im nije ni prismrdeti i prave par komadagodisnje i prodaju jedan Hi-Fi system za par desetima hiljada eura...Sta su ti ljudi naprical sve...relano ja pola tih stvari ne primetim i ne osetim, ne cuju svi isto.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: ::
Ne slusam ni masu ni `objektivne ljude` slusam sebe a u ovom slucaju sam `slusao zvuk` pomenute kartice iz naslova teme...
Matori inace nisam ja tebe ni `drzao`, napisao sam svoje iskustvo u ovoj temi sa pomenutom karticom a ti si otovorio dalju raspravu...
:: ma brate pusti ti mene i moje tripove, poslusaj ti masu ljudi sta kaze, ja sam nebitan, ali objektivan. :: :: :: :: Ne razumem tvoj bunt, sta je najlakse ili najteze reci bla bla bl :: :: :: :: U nekom si tripu sad da kesiras onu ASUS-ovu zvucnu od 150e i necu da ti stajem na muku, znam kako je kad se utripujes, imao sam i ja takvih tripova ali za druge komponente.. :: :: :: :: Sta da ti kazem kupuj i uzivaj u fantasticnom zvuku, kad imas kesa da das 150e za zvucnu karticu udovolji sebi :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: najlakse je reci Harman Cardon je najbolji sa zvucnom od 580+eu ili Zajecar, a sve ostalo je sranje, to svi znaju, ali ovde nije ta prica, ali nema veze, kasno je ve :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @imarkovic, taj JBL system je svojevremeno placen jako slupo reda velicine 2000-3000$ kako se do nejga doslo nije za ovaj forum i ovu temu a burazer i ja samo dobili ideju da probamo DS-a na njima sasvim slucajno, a lik koji je testirao kartice je sa bencha neki lik, verovatno ga mogu pronaci u neki porukama sto mi iskreno nije nije ni bitno...nabrojao mi je tada koje sve razlciite zvucne karte ima kuci(jedno 4-5komada) i do kakvih je zakljcuaka dosao, mene relano ni tad nije zanimala ta prica a sad jos manje :: :: :: :: :: :: :: :: @Panta019, nisam u toj prici, kao sto sam napisao daltonista sam za zvuk, a i nisam vise na desktopu.. :: :: :: :: :: :: :: :: Npr gledao sam emisiju na RTS-u pre par godina o nekim nasim likovima koji zive cini mi se u selu kod Zajecara ili tako nesto i prave najbolje zvucnike i zvucne sisteme na svetu, niko im nije ni prismrdeti i prave par komadagodisnje i prodaju jedan Hi-Fi system za par desetima hiljada eura...Sta su ti ljudi naprical sve...relano ja pola tih stvari ne primetim i ne osetim, ne cuju svi isto.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: :: :: ::
On topic: Sto se tice Asus Xonar DS, to najjeftinija Xonar, imas mnogo boljih (i skupljih) modela, e sada da li je na skupljim zvuk bolji ili nije necu da tvrdim jer je nisam probao. Ja ima Xonar D1, i kada slusam muziku opterecenje na cpu (intel C2D 7300) je 0-5%, s` time sto i sam player u kome slusas muziku opterecuje cpu.
Off topic: Novi JBL zvucnici nisu uopste neka klasa da padate u nesvest, narocito 5.1. To je jako sirok pojam, ima jeftinijih i skupljih modela. Drugo, nova 5.1 pojacala su uglavnom sa losijim zvucnim karakteristikama nego stereo i jeftinija su (ko se razume zna sta vredi i koliko to kosta). Prosle godine sam u radnji testirao nove floor stand zvucnike JBL (ne secam se koji model) od 500€ na Marantz, Denon i HK stereo pojacalima i zvucali su dosta suplje, kao neke kante, jer to je moje subjektivno misljenje, neko drugi ce da padne u nesvest od kvaliteta zvuka. Kada imas bezveze zvucnike onda ti ne vredi nikakva zvucna kartica (narocito lose 5.1 kompjuterske). Razlike sa boljom zvucnom ima, e sada, da li je neko u stanju da primeti ili ne to je druga stvar. Dosta zavisi i od same integruse i od kvaliteta maticne ploce, npr integrusa na mojoj DFI ploci uopste nije losa, ali cim je zakacis na Denon+Wharfedale primeti se razlika u odnosu na Xonar D1.
EDIT: Pre JBL-a bih uvek u toj klasi kupio Monitor Audio i Wharfedale
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Jeste moguce u slucajevima da imas slabiji procesor i da koristis dodak nekog audio plejera za postprocesoranje zvuka, e onda moze da bude vise od 2-3%...
Hvala svima. Izgleda je ono sa Live! bio neki bug, pa je toliko jeo cpu. Ostace daljnjeg integrisana ili opet probam neki audigy (moze slobodno predlog), jel ne verujem da bi primetio na mojim zvucnicima razliku u odnosu na skuplju kartu, a ne trebaju mi nikakvi 3d efekti i slicno.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.