Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
ASUS Xonar ESSENCE STX
STRANA 1 OD 1
imarkovic ASUS Xonar ESSENCE STX 14.08.2011. 19:56 T37809

status: user
broj poruka: 19010
planiram da uzmem ovu kartu jer mi odgovara sto u sebi ima pojacalo za sluske, vrhunske komponente, pci-e itd. citao sam sve review-ove po netu ali bih zeleo samo da saznam zasto se ljudi zale na control panel ili center ili kako se vec zove software koji ide uz ovu karticu, odnosno software za konfigurisanje rezima za headphones, sound itd, nije mi bitno ako je problem samo u komplikovanom konfigurisanju, nista drugo.. verujem da ima neko sa foruma, ERESTUN, mislim da ti imas, napisi koju rec.. `fala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milunka ahm.. 14.08.2011. 20:03 #352202

broj poruka: 1624
To meni smrdi na ono ` losi creative driveri,nekompaktibilni sa windows 7,bla bla`

pa slicna prica bila i za xonar kartice....

Iskreno promenio sam brdo kartica,ni sa jednom nisam imao problem na windows 7,osim sa starim audigy ex,star skoro 10 godina :-D

Inace imao sam Asus XOnar d2, i imao sam problem u vidu,da ako u control panelu zvuk oba kanala podesis na preko 75% dolazi do gresaka u reprodukciji,dakle na tih 75 % koji je i default sve radi kao sat,i sve je PREGLASNo....

Taj deo se vise odnosi na odnos signal / sum koji je ogroman kod ovih karti,pa i s`toga verujem da je to ustvali bilo uradjeno da bi se izvukao jos koji decibel zarad nicega...

U svakom slucaju NE SEKIRAJ SE,od te karte je retko sta bolje za pc danas. Ono sto je bolje dosta je skuplje, a na HI-Fi forumu,ako si ga posecivao,gomila ljudi ima tu kartu i niko ALI NIKO se nije zalio na nju,i svi je navode kao odlican i dac uredjaj,i zvucnu kartu,i amp za sluske...
Naravno uvek se nadje ljubomornih koji bi da ocrne neki proizvod,mora neko i to da radi,samo neznam zasto.... Mozda su culi za ovog naseg LEPOG SALETA,pa oce ljudi da se ugledaju na njega...

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 14.08.2011. 20:16 #352206

broj poruka: 2900
Ja koristim STX i zaista nisam imao nijedan jedini problem sa softverom. Ne znam na sta bi se to konkretno drugi zalili sto se tice nekog konfigurisanja kada sve sto je potrebno uraditi je odabrati output. U tvom slucaju bi odabrao headphones i to bi bilo to.

imarkovic Re: re 14.08.2011. 20:21 #352208

pa da, i pretpostavio sam da je bio u pitanju neki user koji je navikao na user-frendly podesavanja i sl.
gde si kupiio kartu ako nije tajna? vidjao sam ranije u Gigatronu, ne znam samo da li ima jos uvek, provericu sutra..

:: Ja koristim STX i zaista nisam imao nijedan jedini problem sa softverom. Ne znam na sta bi se to konkretno drugi zalili sto se tice nekog konfigurisanja kada sve sto je potrebno uraditi je odabrati output. U tvom slucaju bi odabrao headphones i to bi bilo to.
::
OCz re 14.08.2011. 20:25 #352211

Krajem aprila ili pocetkom maja ove godine mi je doneo kum iz Amerike. Tamo je kostala 175$, mada mi se cini da su sada kod nas malo olabavile cene ako je zaista ima za 150-160E. Ja kada sam planirao da pazarim bile su nesto preko 170E ..

Inace ako hoces pre kupovine mozemo slobodno da se dogovorimo da poneses te slusalice sto imas i navratis da je malo cujes i vidis da li ti se dopada.

imarkovic Re: re 14.08.2011. 20:38 #352213

e pa moze, hvala na predlogu, poslao sam ti mail.

:: Krajem aprila ili pocetkom maja ove godine mi je doneo kum iz Amerike. Tamo je kostala 175$, mada mi se cini da su sada kod nas malo olabavile cene ako je zaista ima za 150-160E. Ja kada sam planirao da pazarim bile su nesto preko 170E .
:: Inace ako hoces pre kupovine mozemo slobodno da se dogovorimo da poneses te slusalice sto imas i navratis da je malo cujes i vidis da li ti se dopada
OCz re 14.08.2011. 20:45 #352214

Odgovorio :)

Erestun re 15.08.2011. 10:16 #352285

broj poruka: 1797
Nisam imao nikakvih problema sa softwareom, a istina je da nije user-friendly. Nije toliki problem. Ja sam moju uzeo u `racunari.net`

@OCZ si kontaktirao onog lika za opamp-ove? Koliko novaca ti trazio?

Daum ... 15.08.2011. 10:22 #352286

broj poruka: 12796
Jel bolji novi Creative XFI Titanium HD?

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

Erestun re 15.08.2011. 10:30 #352288

Po tehnickim specifikacijama su slicni, s tim sto Essence ima i dalje bolje komponente na sebi. Plus izmenjive operacione pojacivace koji mogu da poboljsaju zvuk.
Ono sto mi se ne svidja kod STX je C-Media procesor koji je nazvan Asus AV100, mada on radi posao jer nije zasluzan za reprodukciju zvuka, vec za efekte, dolby procese etc.

stx komponente:
http://tiny.cc/l8z1p

Daum ... 15.08.2011. 11:59 #352304

broj poruka: 12796
Mislim da i novi XFI ima izmenljive OPAMPove...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

Erestun re 15.08.2011. 12:37 #352308

Sad pogledah review, jesu izmenljivi, ima isti DAC kao Essence STX, bolji ADC koji je bitan za snimanje. Slicne karte...

OCz Re: re 15.08.2011. 12:58 #352311

:: @OCZ si kontaktirao onog lika za opamp-ove? Koliko novaca ti trazio
:

Dao mi je gvlada jedan drugi kontakt za one opamp-e u metalnom kucistu, 20E su po komadu. Medjutim nisam se jos odlucio da ih uzmem jer cekam ponovo da vidim da li ce mi kum dolaziti na kratko iz Amerike pa da donese OPA627. Vidim da kruze neke price da ima dosta laznjaka, no navodno treba kupiti od nekog pouzdanijeg izvora i ako cena nije nesto bas niska ne bi trebali da budu fake. Koliko sam gledao trebalo bi da mogu da se nadju za vec nekih 25-30$ po komadu. Oni `sumnjivi` se mogu naci za cak nekih 10tak $ ..
Uglavnom sacekacu jos nesto vremena, pa ako kum ne bude dolazio u neko skorije vreme uzecu najverovatnije one, pa posle mozda uzmem i 627 cisto da probam itd.
Erestun re 15.08.2011. 13:29 #352316

@ocz imas email

imarkovic >> 15.08.2011. 19:58 #352430

kupio sam danas ovu zvucnu, ima sve sto sam i ocekivao, s tim da je ovo pojacalo za slusalice ozbiljna stvar, cuje se PERFEKTNO i toliko snazno da mi glava puca na maksimumu, tek sad sam video koliko su u stvari mocne ove AKG..
inace, probao sam i koaksijalni i toslink opticki kabl i radi sa oba na Z5500 u 5.1 dolby, koga interesuje opticki toslink od 1.5m sa metalnim konektorima kosta 800din.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs